Неділя 19 Травень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

Безумовне прощення

«І пробач нам борги наші, як і ми прощаємо боржникам
нашим» (Мт. 6:12).
Дехто каже: «Я прощаю, але не забуду!»
Говорити так само безглуздо, як нагадувати людині, яка вже віддала нам борг, що колись вона позичала у нас гроші.
Прощення має на увазі забуття, інакше це не прощення.
Люди, які не забувають образ, насправді не вибачають. А не прощати — це все одно як страждати на безперервну кровотечу. Як ми бачили вчора, людина, яка відмовляється прощати, рано чи пізно занедужує.
Конфуцій, давньокитайський релігійний філософ, говорив, що, хто може пробачити інших, руйнують міст, яким йдуть.
Був час, коли я глибоко ненавидів свого батька. Я не міг йому простити те, як він вчинив зі мною, з моїми братами та матір'ю. Я жив, висушений цією ненавистю.
Якось одна близька людина сказала мені: «Мігель Анхель, якщо ти не пробачиш свого батька, ти ніколи не виростеш як особистість».
Я довго не міг визнати, що багато моїх фізичних і духовних проблем були пов'язані з образою. Тільки коли я дійсно пробачив батька і зміг знову обійняти його, моє життя почало змінюватися.
У молитві «Отче наш» є слова, які багато хто повторює, не вдумуючись у їхнє значення. Христос навчав, що молячись треба говорити: «І пробач нам борги наші, як і ми прощаємо боржникам нашим» (Мт. 6:12).
Тобто ми отримуємо прощення після того, як вибачаємо самі.
Боже прощення не може бути отримане, якщо життя сповнене образ і злості. Людині, яка хоче бути прощеною Богом, необхідно зрозуміти, що для цього – з Божою допомогою – їй необхідно пробачити самому.
Це важкий крок. І прощення не відбувається миттєво. Але тільки воно приносить світ душі. Непрощення викликає безліч проблем, які часто самій людині, охопленій образою, непомітні.
Неможливо називатись християнами та накопичувати образи, тримати зло на інших людей. Так не буває. Християнське життя несе світ, ті, хто приймає Христа, розуміють звістку прощення та примирення, яку Бог посилає через Ісуса Христа.
Ти не можеш пробачити самостійно! Прийди зі своїми образами до Ісуса. Проси, щоб Він дав тобі сили розгорнути твоє життя у правильному напрямку. Проси можливості прощати. Це небесний дар, і Бог охоче надішле його тобі, якщо попросиш.
Проси Бога, щоб Він допоміг прощати тобі без умов.

Заспокойтесь і візьміть себе в руки!

Сьогодні, напевно, немає жодної людини, яка б не страждала від стресу. Стрес став звичайним явищем. Невеликий стрес не створює серйозних проблем, але якщо стрес набуває затяжної форми, у нас починаються проблеми.

Наприклад, стілець служить у тому, щоб у ньому сидіти. Його зробили з таким розрахунком, щоб він міг утримувати певну вагу. Якщо ви використовуватимете с...

Хто по-справжньому багатий

У старця запитали одну людину, чи багатий він.
- Не знаю, - відповів той. — Мені лише відомо, що має багато грошей.
— Виходить, він багатий?
— Бути багатим і мати багато грошей — не те саме, — сказав старець. — По-справжньому багатий лише той, хто цілком задоволений тим, що має. Той же, хто намагається мати більше того, що має, б...

Молись і працюй

Рибалка перевозив на човні одну людину. Пасажир квапив рибалки:
- Швидше, запізнююсь на роботу!
І тут він побачив, що на одному веслі написано молись, а на іншому - працюй.
- Навіщо це? – спитав він.
– Для пам'яті – відповів рибалка. - Щоб не забути, що треба молитися та трудитися.
- Ну, трудитись, зрозуміло, всім треба, а молитися, - чо...

Притча «Секрет щастя»

Якийсь купець відправив свого сина до найголовнішого мудреця за секретом щастя. Сорок днів юнак йшов пустелею, доки не побачив прекрасний замок. Там жив мудрець, якого він шукав.

Проти очікувань, замок зовсім не був схожий на самотню обитель праведника, був сповнений народу: снували, пропонуючи свій товар, торговці, по кутках розмовляли люди, маленький оркестр виводив ніжну...

Благословення та гнів Бога на царя Соломона

Біблія описує царя Ізраїлю Соломона, який був наймудрішим королем за всю історію. Проте, перечитуючи історію про нього нещодавно, я здобула нові знання про Божественний промисл. Я усвідомила, що в нашій вірі в Бога, щоб зрозуміти правду і поклонятися Богу, дуже важливо зрозуміти справжній Божий промисел. Далі я поділюся з вами своїми знаннями та здобутками.

Бог благословляє тих, хто р...

Зараз такий час

Зараз такий час, що дуже багато думок у людей, і на перший погляд якась каша виходить. Про те саме говорять: ²це Бог сказав", інші: ² Ні, це не від Бога". Третій каже: “я отримав свідчення від Духа”, четвертий: “а я нічого не отримав”.
Наш Батько щасливий, і радіючи сміється, дивлячись на своїх улюблених діточок, що копаються в пісочниці.
Ос...

Бджола і муха

На лузі росла безліч квітів. Тут були і білі пахучі лілії, і гіацинти, і сині високі іриси. І маленьким квіточкам теж знайшлося місце у траві. Вітер нахиляв їх, весело колихав траву та листя, і аромат розносився далеко-далеко!
Над галявою, над квітами працювали бджілки. Вони збирали солодкий нектар, щоб підгодувати молодняк у вулику та запастися їжею на довгу холодну зи...

До тебе повертається все, що ти говориш і робиш

Батько з маленьким сином йшли через гори. Хлопчик спіткнувся об камінь, впав, боляче вдарився і закричав:

– А-а-а-й!!!

І тут же почув звідкись з-за гори голос, який повторив за ним:

– А-а-а-й!!!

Цікавість перемогла страх, і хлопчик прокричав:

– Хто тут?

І отримав відповідь:

– Хто тут?

Розсерд...

Християнська радість

Християнська радість – це не сп'яніння, не дурман, не екстаз почуттів та сплеск позитивних емоцій, тим більше не нестримний тривалий і дикий регіт та масове валяння на підлозі – все це радість язичницького культу... Християнська радість це плід Духа Божого – і це

радість у стражданні в скорботах і в гоніннях, там де просто так не могло б її і бути -
<...

Що таке серце розтривожене?

Годинник у залі пробив опівночі. Тихенько прикривши двері кімнати, в яких безтурботним сном спав Антошка, Тетяна обережними кроками, щоб не потурбувати синочка і свекруху, що спала в кімнаті навпроти, пройшла на кухню. Чоловіка вдома не було. Пославшись на нагальні справи, він поїхав ще вдень. Не запалюючи світло, Тетяна опустилася на коліна і стала дякувати Господу за минул...