Субота 18 Травень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

Ви не випадкова людина – вас обрав Бог!

Часто можна почути фразу: «Я був небажаною дитиною. Батьки мене не хотіли. Я виник випадково». Дехто виправдовує цим свій безвідповідальний підхід до життя, говорячи, що вони на землі випадкові люди, вони — помилка батьків. Може хтось із нас і став несподіванкою для своїх батьків, але для Бога ми не були сюрпризом. Задовго до нашої появи на світ Бог уже знав нас і вже визначив мету нашого життя.

Божі очі були спрямовані на нас, не тільки коли ми були в утробі матері, Він бачив нас, коли ми ще не були зачаті: «Не приховані були від Тебе мої кістки, коли я творимо був у таємниці, утворював був у глибинах земних. Зародок мій бачили очі Твої; у Твоїй книзі записані всі дні, призначені для мене, коли жодного з них ще не було» (Псалом 138:15–16, KJV). Бог знав нас, коли в утробі матері тільки-но почали формуватися наші кістки. Він трепетно дбав про наш розвиток, невпинно стежив за тим, як формуються наші руки, ноги, пальці… Він знав нас, коли ще не було дня нашого життя. Тільки уявіть: задовго до того, як ми були зачаті, Бог уже нас знав! Він бачив, як ми будемо зачаті, як формуватимемося і як народимося. А це означає, що жодна людина не з'явилася на землі несподівано для Бога, у тому числі й ви!

Віруючі теж стали віруючими невипадково. Павло писав: «Оскільки Він вибрав нас у Ньому до створення світу…» Грецьке слово eklego — «обирати», складове: ek перекладається з, поза; lego – я кажу. А цілком це слово буквально перекладається, я кажу тобі: вийди. Це слово можна перекласти ще так: відбирати, вибирати, віддавати перевагу.

У класичній грецькій літературі слово eklego стосувалося людини чи групи людей, яких обирали кудись із певною метою, наприклад, на військову службу чи відбирали воїнів для особливого завдання. Пізніше слово eklego почало ставитися до політиків, яких громадськість обрала на державну посаду або для того, щоб вони займалися громадськими питаннями. У жодному разі не вживалося слово eklego, воно завжди привносить значення: привілей та честь бути обраним, а також відповідальність обранців за те, щоб своїми справами виправдати довіру виборців. Бути обраним на вищу посаду або для виконання особливого завдання — це величезний привілей, тому обранці мають виправдати довіру виборців та виконати те, для чого їх обрали. Обранців вшанували, їм виявили повагу тим, що їх віддали перевагу іншим,

Бог «вибрав нас у Ньому перед створенням світу», Він глянув далеко в майбутнє і побачив нас! Тут же Він сказав: Кажу тобі, виходь! Це був момент обрання, момент, коли Бог визначив нашу долю. Він вибрав нас і відокремив від невіруючого світу, щоб ми стали Його дітьми. Тепер ми повинні жити гідно того звання, яке отримали, звання Божих дітей.

Коли Бог вибрав нас? Насамперед створення світу. Грецьке слово katabole - "створення", складове: kata перекладається вниз; bole - кидати. Цілком слово katabole означає з силою скидати щось вниз і відноситься до процесу створення. Перш ніж Бог створив землю, перш ніж голосно наказав з'явитися першим верствам земної кори, Він уже вибрав нас!

Враховуючи значення грецьких слів, Послання до Ефесян 1:4 можна перефразувати так:

«Коли Бог побачив вас, Він сказав: “Я кажу тобі: Вийди!” У цей момент Він відокремив нас від світу і закликав служити Йому. Тільки подумайте: Він вибрав нас ще до того, як створив перші верстви землі!

Якщо у вас будуть з'являтися думки, ніби ви не гідні того, щоб Бог діяв через вас, чи ніби ви народилися випадково і у вашому житті немає жодного сенсу, — женіть їх геть. Бог вас вибрав, приготував для вас чудове майбутнє і хоче діяти через вас. У вас чудова доля! Ви займаєте важливе місце у Божому задумі! Нехай у вас більше ніколи не з'являється і тіні сумніву, що це може бути інакше. Бог так довго чекав вашої появи на світ. Не відмовляйтеся від свого покликання і зробіть усе можливе, щоб йти в ногу з Богом. Він постійно звертається до вас: «Піднімайся, настав час братися за справу. Я хочу, щоб ти став частиною Моєї команди! Занадто багато залежить від вас, щоб ви просто сиділи та шкодували себе. Ви відчуєте себе значущим лише тоді, коли визнаєте той факт, що Бог вибрав вас, і коли почнете виконувати своє покликання. Неважливо, яке завдання дав вам Бог: велике чи незначне, ви відчуватимете радість і задоволення, лише коли виконуватимете те, для чого Господь привів вас на цю землю. Тільки тоді життя людини стає істинно значущим. Тільки тоді він по-справжньому задоволений. І тільки той нічого не досягає в житті, хто не бачить у ньому сенсу.

Можливо, ви думаєте, що не такі здатні, як інші? Але хоч якісь здібності у вас все ж таки є — так застосовуйте їх! Чим частіше ви їх практикуватимете, тим більше ви їх розвиватимете. Чим старанніше ви служитимете тим, що Бог вклав у вас, чим наділив, тим дорожче ви станете для своєї сім'ї, колег, друзів. І навпаки, ваше життя пройде порожнім, якщо ви ігноруєте здібності, які Господь вклав у вас, і применшуєте своє покликання. Ваше життя пройде безцільно, якщо ви не зробите в ньому нічого корисного. Нехай із вами ніколи не станеться такого. Бог не для того привів вас у цей світ, щоб ви животіли. Він має на меті ваше життя, і Він хоче, щоб ви виконали своє призначення.

Моя молитва сьогодні.

Господи, я такий радий, що Ти знав мене і вибрав ще до створення світу. Я з'явився на цей світ не випадково, тому допоможи мені, будь ласка, навчитися цінувати своє життя. Ти обрав мене і приготував для мене багато чудового. Дай мені знати, як я маю розпорядитися своїм життям, і я послухаюсь Тебе і виконаю те, для чого Ти привів мене в цей світ.

В ім'я Ісуса. Амінь.

Моє сповідання цього дня.

Я народився не випадково і не помилково. Бог уже знав мене досконало перед створенням світу. Він обрав мене, коли я ще не був зачатий. І Він дуже довго чекав моєї появи на світ. Я маю мету в житті, маю покликання. Я намагаюся виправдати довіру Того, Хто покликав мене і помазав служити Йому.

З вірою я сповідую це в ім'я Ісуса.

Поміркуйте над цими питаннями.

1. Ви коли-небудь вважали, що ваше життя порожнє і безцільне? Що змушувало вас так думати?
2. Коли ви дізналися про своє покликання? І яку головну мету в житті Бог поставив перед вами?
3. Якщо ви думаєте, що ваше життя проходить безцільно або ви не такий здатний, як інші, як ви можете позбавитися таких думок?

Лист до Ісуса

Анечка поверталася додому з недільної школи і тихенько міркувала на слух.
-Тітка Іра сказала, щоб ми написали листа до Ісуса. А як тоді ми зможемо відправити його? Ісус живе на небі... Так далеко!-Дівчинка підняла голову вгору і замислилася.- Листоноша теж туди не дістанеться! Напевно, тітка Іра знає, як відправити листа. Я зараз прийду додому і почну писати. До ...

Заповіт батька

В однієї віруючої людини був невіруючий син. Батько переживав сильно, але не міг прищепити юнакові релігійність. Відчувши наближення смерті, він покликав сина:
— Виконай одне моє прохання.
- Яку, тату?
— Коли я помру, ти сорок днів приходь у цю кімнату хвилин на п'ятнадцять.
— А що мені робити?
— Нічого не треба робити. Просто сиди...

Що таке серце розтривожене?

Годинник у залі пробив опівночі. Тихенько прикривши двері кімнати, в яких безтурботним сном спав Антошка, Тетяна обережними кроками, щоб не потурбувати синочка і свекруху, що спала в кімнаті навпроти, пройшла на кухню. Чоловіка вдома не було. Пославшись на нагальні справи, він поїхав ще вдень. Не запалюючи світло, Тетяна опустилася на коліна і стала дякувати Господу за минул...

Чому вчить Біблія — Молитва

Що Біблія говорить про молитву? Без молитви неможливо зростати в жодному аспекті християнського життя. Отже, всім християнам, особливо новонаверненим, необхідно знати біблійне вчення про моли...

Подорож батька з сином

Якось батько зі своїм сином і осликом у полуденну спеку подорожував по курних вулицях міста. Батько сидів верхи на ослі, а син вів його за вуздечку.
- Бідолашний хлопчик, - сказав перехожий, - його маленькі ніжки ледве встигають за ослом. Як ти можеш ліниво сидіти на віслюку, коли бачиш, що хлопчик зовсім вибився з сили?
Батько прийняв його слова близько до серця. Коли ...

НАСТАВНИК

«Потім Варнава пішов у Тарс шукати Савла і, знайшовши його,
привів до Антіохії» (Дії 11:25).
Німецький поет Гете написав: «Якщо поводитися з людиною так, як вона цього заслуговує, вона залишиться такою, якою вона є, але якщо поводитися з нею, як з людиною, якою вона повинна і може бути, вона стане такою людиною». Ми повинні завжди пам'ятати про цю велику і...

Віра та релігія: розуміння сутності

Віра - це особисте і глибоке переконання у існуванні вищої сили або божества, тоді як релігія - це організована система віровчень, обрядів і доктрин, пов'язаних з поклонінням та служінням цій вищій силі або божеству. або: Віра - це довіра і відданість Богу, заснована на глибокому переконанні і духовному відкритті, тоді як релігія - це система ритуалів, вчень і обрядів, які допомагають людин...

Біблійна смиренність. Приклад смиренності

Біблійна енциклопедія свідчить, що смиренність є гордістю. Ця чеснота вважається однією з основних у християнстві. Смиренність людини полягає в тому, що вона у всьому покладається на милість Господа і чітко розуміє, що без Нього вона не зможе нічого досягти. Смиренна людина ніколи не ставить себе вище за інших, з радістю та вдячністю приймає тільки те, чим обдаровує його Господь, не вимагає біл...

Як перестати ображатись?

Коли я перестала ображатись, мене перестали ображати. Скажете, такого не буває. Як можна не ображатись, коли зачепили за «живе»? Якщо розібратися в витоках походження образи, то, вважаю, ображатися стане нема чого.

Отже, що ж у нас сидить такого, що не дозволяє нам простити своїх кривдників? Вибачити означає не залишити осідання в душі, продовжувати ві...

Оптимістичні думки

Все, що відбувається в нашому житті, на краще. Іноді здається — глухий кут, не вийшло, не трапилося, не збулося. Виявляється — не глухий кут, а крутий поворот, не кінець життя, а початок нового. І найтяжчі розчарування перетворюються на нові щасливі зустрічі.

Довіряй книгам, вони найближчі, вони мовчать, коли треба, і кажуть, відкриваючи перед тобою світ, з...