П'ятниця 18 Жовтень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

Життя – це боротьба

Людське життя, шановний читачу, – це боротьба. Нічого не можна здобути чи зберегти, не борючись проти неминучого розпаду та руйнівного впливу часу. Постійно треба втамовувати голод і спрагу, деколи мусимо вживати ліки проти хвороби; завжди маємо пильнувати, щоб не потрапити в автомобільну аварію, уважати, щоб не знищити взуття й одяг, доглядати за пам’ятками культури, берегтися від передчасної старости, ворогів, комах, спеки й холоду, боротися проти невігластва та безпам’ятства, байдужости, ненависти, злости. Треба налагоджувати дружні стосунки, учитися, молитися, постити, каятися, щоб завжди залишатися на відповідному духовну рівні, або, інакше кажучи, мусимо щодня підніматися на гору, іти вперед, щоб спинити нищення й створити щось нове.

Якщо прагнутимеш переживати лише приємні відчуття, то швидко розчаруєшся, почнеш відчувати до себе жаль і впадеш у депресію.

Якщо не зрозумієш, що не існує життя без хвороб, труднощів, негараздів, утрат, то невдовзі будеш змушений утікати від нього. Не приймаючи щодня свого хреста, дуже швидко відірвешся від реальности, впадеш і більше не зможеш піднятися.

Ти неправильно ставишся до життя, якщо вважаєш, що впродовж нього повинен переживати лише приємні відчуття, перемагати, здобувати славу, великі багатства й завжди бути щасливим.

Більша частина людського життя – це боротьба, для успішного ведення якої потрібне усвідомлення того, що все минуще й матеріяльне розпадається, а вічним залишається лише те, що ти прищепив матерії, те, що є в тобі, тобто дух.

Насправді видатні люди – ті, що залишили по собі великі мистецькі, наукові, культурні, політичні чи інші досягнення, – були реалістами.

Сумними й наївними є ті особи, які ціле своє життя витрачають на накопичення скарбів і задоволення. Це правда, що нагромадження майна, збагачення, праця вдень і вночі мають сенс, якщо не перетворилися на самоціль.

Якщо твоя мета полягає в тому, щоб поширювати серед людей духовні цінності і допомагати ближнім, якщо ти щодня й щоночі працюєш та вчишся, щоб ділитися здобутими багатствами й знаннями з іншими, то в такому разі ти – зріла людина.

Є сенс збирати, якщо прагнеш віддавати. Тільки те, що віддаєш, навіки залишається твоїм.

Натомість те, що ти назбирав для себе, знищить час, хвороби й смерть.

Щоранку й будь-якої миті життя слід приймати труднощі, лиха, страждання, завдання та зусилля, які випадають на твою долю.

Щовечора треба з утомленими руками й повністю виснаженим розумом лягати до ліжка, щоб здобути нові сили для виконання завтрашніх завдань. Інакше кажучи, треба бути спортивно налаштованим до життя, як духовно, так і фізично.

Потрібно постійно поліпшувати свою форму, щоб могти перетворювати свої хрести на нові твори культури, на скарби для інших, на працю задля побудови ліпшого світу.

Щоранку треба починати день молитвою, а потім невпинно єднатися з джерелом усякої енергії – з Богом. Щодня слід брати до рук Святе Письмо й читати слова, які зміцнять тебе та додадуть сил долати труднощі, переживати втрати, знову й знову докладати зусиль і зупиняти руйнування світу.

Щодня треба знайти якийсь влучний вислів, почитати добру книжку, вислухати пораду мудрої людини, якийсь час уважно вдивлятися в Христовий хрест і прийняти власний.

Життя буде прекрасним, якщо проживеш його, докладаючи зусиль і працюючи, роздумуючи та постійно вдаючись до нових ініціатив.

Життя буде прегарним, якщо житимеш для інших, якщо хоча б комусь одному витреш сльози, якщо когось чимось обдаруєш, підтримаєш, комусь укажеш правильний шлях.

Життя буде чудовим, якщо в те, що робитимеш, вкладатимеш душу й залишиш його наступним поколінням, щоб черпали з твоїх досягнень натхнення та силу.

Хрест є знаком того, що ти не боїшся жити та досягнеш успіху. Тільки під цим знаком переможеш.

Нехай Бог благословить тебе на твоєму хресному шляху.

24.09.2023

Чи правильно ви використовуєте своє життя?

«Отже, дивіться, чиніть обережно, не як нерозумні, а як мудрі, дорожать часом, бо дні лукаві. Отже, не будьте нерозважливими, але пізнайте, що є воля Божа» ( Ефесян 5:15-17).

Добреякщо ви хочете, щоб ваше життя приносило результат, треба навчитися розпоряджатися своїм часом. Ваш час – це ваше життя. Якщо ви не навчитеся ним керувати, бага...

Бути делікатним – означає глибоко шанувати життя!

Сучасна людина ні за чим так сильно не тужить, як за делікатністю. Життя настільки зматеріялізувалося й підпорядкувалося економічним інтересам та конкурентній боротьбі з іншими, що людина стала нині зовсім беззахисною і вразливою. Стосунки між людьми такою мірою раціоналізувалися й об’єктивізувалися, що здається, наче тепер уже все можна науково пояснити й обґрунтувати, а отже – дем...

Краса справжніх стосунків із Богом

З чим асоціюється слово «релігія»? з набором правил, розпоряджень та ритуалів або з живим Богом, з яким ви можете спілкуватися скрізь і завжди?

Для мене релігія асоціюється з Богом, з яким я можу спілкуватися через смерть і воскресіння Ісуса Христа.

Бог дав певні правила, які ми повинні дотримуватися, але при цьому Його метою було вберегти нас від гріха, а...

Вільна воля і приречення

Згадавши про те, що люди мають «вільну волю», тобто можуть змінити хід речей у своєму житті, варто зауважити, що Бог знає те, що станеться, знає майбутнє. І з огляду на це багато хто задається питанням: «Чи означає це, що Бог знає як вчинить кожна людина і знає її майбутнє рішення? Як же тоді «свобода волі», якщо все вже зумовлено і відомо Богові?» – Сп...

8 прикладів підбадьорень, які підбадьоренням не є

У одні вихідні я відчувала стрес від того, що намагалася догодити одночасно своєму чоловікові та дітям. Я була дуже зосереджена на настроях мого чоловіка і тому, що він робив неправильно.

Я відчувала, що мій чоловік був особливо дратівливим. Він досить різко говорив про те, що йому потрібно було зробити щось у гаражі та розібратися ще з якимись справами. У цей час я також дуже хотіла ...

Чоловік Божий, яким Ви можете стати: Шість кроків до духовної зрілості

Можливо, ви новонавернений. Ваш характер кардинально відрізняється від того, що було всього кілька років тому, але ви знаєте, що вам доведеться ще довгий шлях. А може, ви вже давно віруючий, але відчуваєте, що духовно зупинилися. Вам нелегко згадати, наскільки ви просунулися у духовному розвитку за останній рік.

Якщо ви підходите під ці характеристики, то ця стаття та дві її цілі &nda...

Простий спосіб розпочати день із Богом

Пдозвольте мені бути чесним з вами. Я постійно зайнятий. Насправді надто зайнятий. Я лягаю спати з думками про те, що мені потрібно зробити, і прокидаюся з ще більшим числом справ на думці. Іноді мені здається, що я, як та білка в колесі, просто виснажуюсь і нічого не домагаюся.

Однак, незважаючи на свою зайнятість, я навчився простого способу щоранку перемикати свою увагу з усього ць...

Бог розраховує на вас!

Отже, брати мої любі,
будьте тверді, непохитні,
завжди процвітайте в Господній справі...
— 1 Коринтянам 15:58

Ви коли-небудь думали про кого-небудь: «Так, ця людина дуже надійна, на неї завжди можна покластися!»? А що ви мали на увазі, даючи людині таку високу оцінку? Які риси характеру найбільше привабили вас у ньому? І чи можна назват...

Живи інтенсивніше

Живеш. А що це для тебе означає – жити? Можливо, жити довше, краще, з більшою користю, повноцінніше. Одна з хорватських приказок твердить: «Справжні майстри життя живуть не довго, а інтенсивно».

Життя неможливо продовжити навіть на секунду. Життя не залежить від тебе. Ти перебуваєш у руках Того, хто має владу над життям і смертю. І навіть якщо дуже старатимешся та бе...

15 біблійних віршів про церковне тіло

Концепція Церковного Тіла є центральною у християнській вірі і виявляється у різних частинах Біблії. Це поняття посилається на групу віруючих у Христа, які є об'єднаними своєю вірою, з Ісусом Христом як своєю Головою. Книги Нового Завіту, особливо послання Павла, використовують метафору тіла, щоб пояснити єдність і різноманітність Церкви.

Ці вірші з Біблії допомагають нам розуміти...