Субота 18 Травень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

Ваша нагорода не за горами!

Отже, не залишайте надії вашої,
що має велику відплату.
— Євреям 10:35

Якщо ви жертвували час, гроші, сили, завжди були вірні Богові і ніхто цього не бачив, це все одно не залишиться непоміченим. Господь все бачив і винагородить вас сповна. Про це йдеться у Посланні до Євреїв 10:35.

Грецьке слово misthapodosia - "відплата", ще означає відшкодування грошових витрат, які людина понесла при виконанні певної роботи. (Докладніше про значення слова misthapodosia читайте у розділі «10 лютого»). Як приклад можна навести таку ситуацію: компанія відправляє співробітника у відрядження, але не в змозі надати йому кредитну картку або готівку, і працівник змушений використовувати власні кошти. Повернувшись із відрядження, він підраховує витрачену суму, і йому відшкодовують ці витрати.

Слово parresia - «надія», описує сміливе, відкрите, рішуче висловлювання. У багатьох віршах Нового Завіту під словом «надія» мається на увазі саме сміливе висловлювання. Це слово описує манеру говорити впевнено — сміливо, без сумніву та боязкості висловлювати те, у що віриш чи що думаєш. І така сміливість у висловлюваннях викликає неадекватну реакцію.

Приклад цього міститься в 1-му посланні до Фессалонікійців 2:2: «Але, коли постраждали і були зганьблені у Філіппах, як ви знаєте, ми наважилися в Богові нашому проповідати вам благовістя Боже з великим подвигом». Слово «сміливість» - це переклад слова parresia. Павло включає в цю фразу слова «у нашому Богу», щоб показати, що тільки Бог міг зробити його таким відважним. Проповіді Павла викликали ажіотаж, тому цей вірш можна було б перекласти: «…Бог дав нам мужність відкрито проповідувати Євангеліє, відверто і рішуче проголошувати його, незважаючи на те, що сили, що ворогують, вороже налаштовані по відношенню до наших дій і слів, пішли на нас війною ».

Отже, значення слова parresia - смілива, відверта манера висловлювання. Людина так твердо і рішуче заявляє про щось, що слухачі вважають її самовпевненою, зарозумілою, самовпевненою. Очевидно, віруючі, про які йдеться у Посланні до Євреїв 10:35, говорили щось дуже сміливе та гранично відверте.

То що вони говорили? Слова віри! І схоже, робили це досить довго і чекали довго, коли їх повні віри слова здійсняться. Вони присвятили Богу життя, весь час, сили і, природно, хотіли побачити відплату. Але вони ще його не отримали. Їм уже хотілося махнути на все рукою і більше не чекати, коли втіляться їхні мрії та очікування. Тому Павло буквально кричить: «Не залишайте надії вашої…» Можна сказати, Бог просить їх: «Не припиняйте проголошувати слова віри!»

Чому вони повинні були наполегливо продовжувати вірити і вимовляти слова віри? Та тому, що їхня надія — їхнє сміливе проголошення віри — має бути велика відплата!

Ось що Бог хотів донести до віруючих:

«…Я знаю, що ви зробили, служачи Мені. Я знаю, що виконанню Мого доручення ви присвятили свій час, енергію, сили, гроші. Ідіть та підрахуйте витрати, а потім сміливо проголосіть, що отримаєте винагороду. Я простежу, щоб вам все відшкодували. Ви отримаєте все, що витратили і проголошували з вірою».

Можливо, ви вже думаєте, що даремно роками чекали на поповнення своєї потреби чи здійснення мрії? Він обов'язково спробує обдурити вас, заявляючи, що ваше сміливе сповідання — лише порожні фантазії. Але Бог у Своєму Слові обіцяє, що ви отримаєте винагороду за все, чим пожертвували. Він чув кожне ваше проголошення і винагородить вас за відданість, за той час сили, гроші, які ви віддавали не один рік.

Моя молитва сьогодні.

Господи, я так вдячний Тобі: Ти пам'ятаєш, що виконання мого покликання коштувало мені часу, грошей, крові, поту та сліз. Щоправда, коли мені стає важко, я фізично чи емоційно виснажений, настає спокуса подумати, ніби ніхто не бачить і не цінує того, що я зробив. Але Ти все бачив, і Ти обов'язково простежиш, щоб я був винагороджений. Я вдячний Тобі за вірність, відданість і відплату за те, що робив заради Тебе.

В ім'я Ісуса. Амінь.

Моє сповідання цього дня.

Я вірю, що Бог нагородить мене. Він бачить, що я зробив для Нього, і простежить за тим, щоб я був сповна винагороджений. Я впевнений, що Бог подбає про мене, тому сміливо, відкрито та впевнено проголошую, що скоро отримаю відплату. Він знає про все, що я зробив, довіряючи Йому, і винагородить мене за відданість, за те, що не один рік я жертвував час, сили та гроші.

З вірою я сповідую це в ім'я Ісуса.

Поміркуйте над цими питаннями.

1. Виконання яких заповітних бажань ви очікуєте від Бога?
2. Згадайте про випадок, коли ви отримали те, що сповідували.
3. Як довго ви чекали на здійснення цього?

Божа любов та наше покликання до прощення та милосердя

Божа любов є основою нашого відношення з Богом та іншими людьми. Вона надає нам силу проявляти прощення та милосердя, що є важливими складовими нашого християнського життя.

Прощення - це процес, який може бути важким, особливо коли ми відчуваємо біль, образу, чи зраду від людей. Але, коли ми розуміємо та відчуваємо Божу любов, ми можемо бути вільними від гніву, образи т...

Божа любов та наші стосунки з іншими людьми

Божа любов - це велика сила, яка може перетворити наші життя та наші стосунки з іншими людьми. Коли ми відчуваємо Божу любов, ми стаємо більш толерантними, співчутливими та готовими допомагати іншим. Але часто ми забуваємо, що наші стосунки з іншими людьми також впливають на нашу співпрацю з Божою любов'ю.

Під час наших взаємодій з іншими людьми ми повинні пам'ятати про Божу любов та ві...

Непрекращающаяся сила любви Божьей

Почнемо з написаного у Посл. Римлянам 8:35-39:

35 Хто відлучить нас від Божої любові: скорбота, чи тіснота, чи гоніння, чи голод, чи нагота, чи небезпека, чи меч? як написано:

36 За Тебе вбивають нас щодня, вважають нас за овець, приречених на заклання.

37 Але все це долаємо силою Того, Хто нас полюбив.

38 Бо я впевнений, що ні смерть, ні життя, ні Ангели...

Слово про страх Божий і про любов Божу

Служіння людини Богу, започатковане Богом, зрозуміле і просто. Але ми стали настільки складними і лукавими, такими чужими духовного розуму, що потребуємо ретельного керівництва і настанови для правильного й благоугодного служіння Богу. Дуже часто ми приступаємо до служіння Богу за допомогою такого способу, який противиться встановленню Божому, заборонений Богом, який приносить душам нашим не ко...

Небесний Батько любить нас у будь-якому нашому стані

Небесний Батько любить нас у будь-якому нашому стані. І у стані падіння, і у стані повстання. І в стані гріха, і в стані покаяння після цього гріха. Він нас любить і чекає. І з яких причин ми до Нього не прийшли, Він завжди буде радий зустріти, обійняти і закласти для нас тільця вгодованого. Головне – нам не відвернутися від Нього.

###03.03.2024...

Господь царює

1 Господь царює; Він зодягнений величчю, зодягнений Господь могутністю [і] підперезаний: тому всесвіт твердий, не спонукається. (Пс.92:1)

10 Скажіть народам: Господь царює! тому твердий всесвіт, не похитнеться. Він буде судити народи по правді. (Пс.95: 10)

1 Господь царює: нехай радіє земля; так веселяться численні острови. (Пс.96: 1) 

1 Господь царює: нехай т...

Ніколи не забувайте, наскільки добрий до вас Бог!

Якби у вашому житті стали відбуватися чудеса і їх потік був би нескінченним, вам це сподобалося б? Вам хотілося б, щоб так воно і було? Адже саме це й відбувалося з ізраїльтянами, коли вони покинули Єгипет і тинялися пустелею сорок років. Давайте подивимося, що Біблія має на увазі, говорячи, що ізраїльтяни спокушали Бога.

Слово peiradzo - "спокушати", ще означає піддав...

Бог має третій варіант, коли Ви між двох вогнів!

Молюся, щоб Господь Вас спрямовував Святим Духом, наповнював Своїм Словом, і незалежно від обставин Ви були здатні зберігати своє серце у вірі, святості та чистоті.

Різні бувають часи, і я не знаю, через які ви зараз проходите. "Все видиме тимчасово", каже Писання. Іноді, здається, що ми на гребені хвилі, іноді - що йдемо на дно... Ні самовпевненість і ні страх, не гордість...

Божа любов, яка дає надію та мир

Божа любов - одна з найважливіших тем християнської віри. Вона дає надію та мир і є основою для нашого життя. Багато людей у світі шукають сенсу в житті та відчуття щастя, але не знаходять його в матеріальних благах, статусі чи відносинах. Тому так важливо розуміти, що сенс іще є - в Богові та Його любові до нас.

Біблія говорить про те, що Бог не тільки створив світ, але і створив людин...

Бог бажає емоційних стосунків з вами

У Євангелії від Марка 12:29-30 написано: «Перша з усіх заповідей: … возлюби Господа, Бога твого, усім серцем твоїм, і всією душею твоєю, і всім розумінням твоїм, і всією фортецею твоєю» .

Чи чуєте ви емоції у цих словах Ісуса? Він каже, що не хоче, щоб ви просто любили Його. Він хоче, щоб ви любили Його пристрасно: всім своїм серцем, усією душею, всім розумінням і в...