Субота 18 Травень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

Ісус живе й перебуває серед нас

Чи ти знаєш, шановний читачу, що Ісуса Христа можна зустріти. Він помер, однак воскрес. А отже, живе як людина в тому самому тілі, що й до смерти, тільки одухотвореному, воскреслому. Він залишився тією ж людиною, що й був, – людиною, яка в усьому, крім гріха, подібна до нас.

Якщо не відчуваємо Ісуса своїми чуттями й не сприймаємо думками, то Його відчуває наш дух, сутність нашої безсмертної душі. Отож, ми володіємо здібностями, за допомогою яких можемо наблизитися до Бога.

Відчувати Бога – це досвід, схожий на сприйняття думок інших людей. Читаючи якусь повість, ознайомлюєшся з думками, що їх за посередництвом записаних слів передав тобі письменник. Читаючи якісь художні або філософські твори, маєш справу з невидимими думками їхніх авторів.

Однак Ісус Христос – це не думка, не ідея, а реальна Людина і справжній Бог.

Спілкуючись телефоном, зустрічаєшся з людиною, з якою говориш, але якої не бачиш. Так само можеш сказати, що зустрічаєшся з Ісусом Христом, з Яким розмовляє твоє серце, тимчасом як сам Він перебуває поза твоїм зором.

Зустріч з Ісусом Христом відкриває перед тобою безконечні перспективи й дає щораз більше сил для перемоги над злом. Під час зустрічі з Ісусом Христом може відбутися зцілення зламаного серця людини, а сама вона стає більше спроможною долати страждання й невдачі, які випадають на її долю. Здобуваючи цей досвід віри, людина починає ліпше розуміти Слово Боже, вчиться розмовляти з Богом і зростати в єдності з Ним.

Людина отримує сили й для того, щоб допомагати іншим, лікувати їх і робити спроможними підтримувати власне здоров’я та відновлювати знищену батьківщину.

Зустріч з Ісусом Христом відбувається тоді, коли людина молиться й приймає Його слова.

Якщо читатимеш Святе Письмо, намагаючись осягнути його суть, щораз ліпше, вільніше орієнтуватимешся в ньому й глибше розумітимеш його, виявлятимеш там важливі речі та пам’ятатимеш і роздумуватимеш про прочитане, то швидко наблизишся до молитви, у якій зустрінеш Бога.

Часом хтось переживає це під час зустрічі з людиною, яка вже відчула Божу присутність. Тоді чує від неї Слово Боже, переймає її досвід, молиться разом з нею або ж вона молиться за нього, внаслідок чого й відбувається зустріч з Богом.

Отож, двері до Бога відчиняються по-різному, тобто існує багато способів побачити Його. Бо, як сказала одна дівчина, «це не Ісус є тим, хто мовчить, а я є тою, яка не чує».

Один двадцятишестилітній чоловік так описав свою зустріч з Ісусом Христом:

«Доклавши певних зусиль, я без якихось значних проблем склав іспити в університеті. Я мав доволі реалістичне уявлення про життя, світ і людину. Та от одного дня друг запитав мене:

– Чи ти віриш у Бога?

– Сам не знаю. Цей Бог є таким чужим і далеким, чимось, що перебуває десь в імлі й хмарах. Старші люди ще, можливо, дотримуючись традицій, вірять.

– А чи знаєш про Ісуса Христа?

– Трохи чув, – відповів я. – За життя Він чинив чуда. Я бачив Його на хресті, і мені було дивно, що перед ним хрестяться.

І ще чимало запитань поставив мені друг. На більшість із них я не зміг відповісти. Я почав утрачати ґрунт під ногами. У мене з’явилися сумніви щодо мого реалістичного способу мислення, а в голові запанувало сум’яття. У мені точилася запекла боротьба. Завдяки другові я дізнався, ким є я, і ким насправді є Христос. І в мені почала рости й міцніти нова людина, яка вже знала, ким та чим вона є і звідки походить, чого раніше я не усвідомлював. Я знайшов Друга, Ісуса, якому повірив, – Друга, котрому міг відкрити своє серце».

Отже, це можливо зустріти Ісуса Христа й стати іншим – людиною, що живе правдою, черпає знання з джерела та є справжнім християнином.

Адже можна отримати від Ісуса Христа в Церкві таку силу, яка насправді дасть нам змогу чудесно допомагати іншим, наділяти їх життєвою енергією, лікувати їхні рани й слабкості та дарувати їм таку міць, з якою житимуть вічно.

Життя інше, ніж ти думав. Воно набагато ширше й більше, і вище, і глибше, ніж тобі здавалося. Життя є навіть там, де, на твою думку, його не було.

Нехай життя освітить тебе нині всім своїм блиском.

24.09.2023

Небесний Батько любить нас у будь-якому нашому стані

Небесний Батько любить нас у будь-якому нашому стані. І у стані падіння, і у стані повстання. І в стані гріха, і в стані покаяння після цього гріха. Він нас любить і чекає. І з яких причин ми до Нього не прийшли, Він завжди буде радий зустріти, обійняти і закласти для нас тільця вгодованого. Головне – нам не відвернутися від Нього.

###03.03.2024...

Дар Божої любові: пробудження нашого серця

Є багато різних дарів, які Бог дарує нам. Один з найбільших та найцінніших дарів - це Його безмежна любов до нас. Ця любов не має меж, вона не обмежується ні віком, ні національністю, ні статтю. Бог любить кожну людину незалежно від того, хто вона є, тому що вона є Його створінням. І цю любов можна відчути, коли наше серце пробуджується до сприйняття Божої любові.

Пробудження серця - це...

Бог має третій варіант, коли Ви між двох вогнів!

Молюся, щоб Господь Вас спрямовував Святим Духом, наповнював Своїм Словом, і незалежно від обставин Ви були здатні зберігати своє серце у вірі, святості та чистоті.

Різні бувають часи, і я не знаю, через які ви зараз проходите. "Все видиме тимчасово", каже Писання. Іноді, здається, що ми на гребені хвилі, іноді - що йдемо на дно... Ні самовпевненість і ні страх, не гордість...

Як бути співучасниками Божої любові

Бути співучасниками Божої любові означає жити так, щоб наше життя стало свідченням про цю безмежну любов Бога до кожної людини. Божа любов не обирає, вона просто існує і не залежить від того, як ми себе поводимо чи якою вірою ми дотримуємось. Але коли ми приймаємо цю любов у своє життя, то ми можемо стати співучасниками того, що Бог робить в світі.

Перш за все, щоб бути співучасниками Б...

Бог – це надія

Сьогодні запрошую тебе, шановний читачу, разом зі мною додати надії самим собі та нашому народові.

Мати надію – означає в безвихідній ситуації отримати ще один шанс, ще одну можливість. «Надія є там, де її немає», – каже поет. Бо надія з’являється тоді, коли всі людські можливості вже вичерпано, коли, з людського погляду, вже немає виходу. І тоді приходит...

Ніколи не забувайте, наскільки добрий до вас Бог!

Де ваші батьки спокушали Мене, випробовували Мене,
і бачили діла Мої сорок років.
— Євреїв 3:9

Якби у вашому житті стали відбуватися чудеса і їх потік був би нескінченним, вам це сподобалося б? Вам хотілося б, щоб так воно і було? Адже саме це й відбувалося з ізраїльтянами, коли вони покинули Єгипет і тинялися пустелею сорок років. Давайте подивимося, щ...

Все буде в порядку!

Ви знаєте, що Бог пропонує вам обмін? Щодня, кожну хвилину нашого життя це пропозиція про обмін перед нами, і, дивно, лише деякі приймають його. А обмін ось який: Господь хоче, щоб ви віддали Йому всі ваші турботи, проблеми та невдачі, а Він дасть вам мир і радість, захистить вас і подбає про вас.

Бог дійсно бажає піклуватися про нас, але для того, щоб Він міг робити це, на...

Господь царює

1 Господь царює; Він зодягнений величчю, зодягнений Господь могутністю [і] підперезаний: тому всесвіт твердий, не спонукається. (Пс.92:1)

10 Скажіть народам: Господь царює! тому твердий всесвіт, не похитнеться. Він буде судити народи по правді. (Пс.95: 10)

1 Господь царює: нехай радіє земля; так веселяться численні острови. (Пс.96: 1) 

1 Господь царює: нехай т...

Божа любов та наше покликання до прощення та милосердя

Божа любов є основою нашого відношення з Богом та іншими людьми. Вона надає нам силу проявляти прощення та милосердя, що є важливими складовими нашого християнського життя.

Прощення - це процес, який може бути важким, особливо коли ми відчуваємо біль, образу, чи зраду від людей. Але, коли ми розуміємо та відчуваємо Божу любов, ми можемо бути вільними від гніву, образи т...

Бог абсолютно благий!

За всі мої роки пізнання Бога я зрозуміла, що Він абсолютно добрий. У Ньому немає нічого, що навіть було б схоже на егоїзм. З першого дня створення світу Він завжди віддавав Себе. Кожна сторона Його природи випливає з Його любові до Його творіння, і все воно є благим. Кожен день мого життя сповнений Його доброти.

Коли Бог послав на цю землю Свого Сина, Ісус був по...