Неділя 05 Травень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

Джерело життя

Серце, що тече як річка. Майк Бікл


Запрошення випробувати на собі вічне життя

Серце, що тече річками води живою, як пропонував Ісус в Івана 7:37-39, - це надприродна праця Духа Святого, що є запрошенням для кожної людини і спадщиною кожного відродженого віруючого. Як часто ми, погоджуємося на нудне, безрадісне та неживе християнство? Господь сказав, що Він має для нас набагато більше цього. Ця динамічна обітниця призначалася не просто для того, щоб бути великим висловом, який можна використовувати у вітальних листівках. Воно було задумано стати живою реальністю нашого повсякденного життя. Був такий час у моєму житті, коли я схопився за цю обітницю і сказав: А чому не я? Моя молитва і моє умовляння до вас звучить так:


«А чому не я?»

Коли мені було близько 18 років, я прочитав свідчення одного з моїх героїв Дж. Хадсона Тейлора, відомого місіонера в Китаї. Тейлор був лікарем, який провів все своє доросле життя в Китаї, віддаючи себе тій жниві, яка йшла там у 1850-х роках. Тейлор був моїм першим героєм, і коли я читав його біографію, мене вразило те, що місце Писання, яке змінило його життя, було Івана 7:38 разом з Івана 4:14. Він особливо наголошував на тому, що цей вірш був висвітлений у його серці Духом Святим. Це мене зацікавило. Я ніколи не думав, чи був освітлений цей вірш у моєму серці Духом Святим.

Ця зацікавленість зростала в мені кілька днів, і я почав говорити до Господа: «А чому не я, Господь? Я серйозний щодо цього». Це місце Святого Письма стало дуже важливим для мене в ранні дні мого християнського ходіння, таким воно залишилося й донині. Я почав вбирати його як свою духовну спадщину і долю, яку я можу мати ще в цьому житті, а не тільки після своєї смерті.

Визнаю, що більшість людей, що оточували мене, напевно не виглядали так, ніби вони переживали це, або навіть хоч би були націлені на те, щоб це мати. Але я сказав: «Господь, якщо людське серце може ходити в цьому, то чому не я і чому не зараз?» Звичайно ж, я не претендую на те, що я збагнув це повністю і глибоко ходжу в цьому, але я впевнено можу сказати, що я всім серцем до цього прагну.

Моя надія полягає в тому, що деякі з вас, які читають цю статтю, вперше повірять, що цей вірш воістину є вашою спадщиною і долею, а не тільки велике служіння або навіть живе, шановне і зростаюче служіння. Навіть якщо людей дуже вражає те, що ви робите, не розмінюйте на це можливість мати внутрішнє переживання поточного серця.

Серце, яке відчуває Божу присутність

Таке поточне серце можна назвати по-різному. Ми називаємо його палаючим серцем, серцем у вогні. В Єзекіїлі 36:26 вона названа плотяним серцем. Ми можемо подумати: хто хоче мати плотяне серце? Але це місце Писання говорить про ніжне серце, на відміну від твердого та кам'яного. Суть полягає в тому, що це Боже бажання і Його воля – дати всім нам ніжне серце, яке постійно відчуватиме явну присутність Бога в собі.

Хоча наш якір - це Слово Боже, а не суб'єктивні відчуття, і ми живемо вірою, проте ми не хочемо задовольнятися життям без Духа. Ми хочемо відчувати присутність Божу, і я кажу вам, що це воля Божа для більшої частини вашого життя – відчувати Його присутність. Я говорю про більшу частину тому, що є часи, коли Він забирає Свою присутність, щоб випробувати нас, хоча ми залишаємося ходити з Ним.

І все ж Бог має для нас, кохані, набагато більше, ніж ми очікуємо. Проблема в сьогоднішній церкві полягає в тому, що ми легко задовольняємось меншим. Господь каже: «У мене є 10 для тебе, і ти береш 1, дякуєш, але не повертаєшся назад, щоб узяти інше. Ти дуже швидко задовольняєшся». До певної міри все може йти добре.

Ти можеш відчувати впевненість у спасінні, невеликий поступ у служінні, і час від часу відчувати легкі дотики Духа Святого. Ці відчуття відрізняються від того, до чого звикло твоє серце. Але Господь не бажає, щоб ти лише отримував ці відчуття, відмінні від того, до чого ти звик. Він хоче дати тобі плотяне серце. Він бажає, щоб ти мав ніжне серце, яке відчувало б любов Божу і відповідало Йому взаємністю, як правило, в житті, а не як рідкісний виняток.

Сприйнятливість до Божественного одкровення

Частиною цього ніжного серця, цього серця, що тече як річка, є відчуття любові Бога та любові до Бога, і частиною цього також є сприйнятливість до інформації від Духа Святого. Коли Святий Дух стосується твого серця, Він дає йому нові здібності сприймати Божественну інформацію. Це включає сни, видіння, слово для якоїсь людини, що ожило Слово або коли Господь говорить до тебе особисто, і ми називаємо цю інформацію одкровенням. І, коханий, якщо відчувати любов і відчувати себе коханим - це добре, о, яке враження ти отримуєш, коли приймаєш одкровення, коли Бог відкриває Бога людському духу! Саме для цього ми й створили!

Наповнені Божими бажаннями

Ця ніжність і сприйнятливість є надприродною працею Бога і існує ще один вимір поточного серця. Це серце наповнюється Божими бажаннями, тому ми дійсно починаємо любити те, що раніше було для нас несмачним, і ненавидіти те, що раніше ми любили. Коли я робив свої перші кроки в Господі, коли мені було 18-19 років, я присвятив себе тому, щоб бути людиною молитви, посту та Слова, і я хотів принести Ісуса іншим людям.

Я читав біографії людей, які змінили світ у своєму поколінні, таких як Дж. Хадсон Тейлор, Чарльз Фінні, Уайтфілд, Уеслі, Лейк та Стадд, і я хотів бути схожим на них. Але все це важко мені давалося, бо я знав лише один шлях стати великим у Бозі: через такі речі, як молитва, піст, вивчення Біблії та свідчення іншим людям.

Мені взагалі не подобалося вивчення Біблії чи молитва. Я ненавидів піст, і я страшенно свідчив іншим. Я любив Бога, і мені подобалися збори! У мене був величезний духовний апетит, але коли я залишався віч-на-віч із Біблією, це було жахливо! Моє молитовне життя в той час зводилося в основному до того, що я говорив Богу, як незручно Він придумав - робити все в Своєму царстві через молитву.

Я не міг би собі уявити, що полюблю такі речі, які люблю сьогодні. Моє серце плаче і стогне, щоб знову повернутися на місце молитви. Що сталося із цим серцем? Це надприродна праця Бога, і це призначається для кожного віруючого без жодних винятків і незалежно від ситуації, в якій вони знаходяться.

Початкове бажання та культивоване бажання

Будь-хто, хто прагне цього, може це мати. Жадати - значить мати пробуджене бажання. Бог пробуджує це бажання, і існує два рівні спраги. Бог дає тобі початкову іскру, яка називається спасінням, і це безкоштовний дар. Але існує ще глибша спрага, яка культивується усвідомленим взаємодією.

Оскільки Бог дуже хоче мати з нами близькість, Він часто дає нам початкові спонукання, і ми отримуємо ці короткі моменти натхнення, ці маленькі ривки, поки ведемо своє життя або бізнес, як завжди. Але Бог дає нам первісне спонукання для того, щоб ми підживлювали його і звернули його в нестерпну спрагу за Ним, гарячий вогонь у своїй внутрішній людині.

Коли ми приймаємо маленький вогник натхнення від Господа, Він каже: «Підживай його та охороняй його всім своїм серцем». Натомість ми зазвичай йдемо, і відразу ж вітер задує його. Під цим я маю на увазі, що ми живемо так, що швидше загасаємо цей вогонь, замість того, щоб підживлювати його. У Приповістей 4:23 Соломон говорить нам охороняти своє серце з усяким старанням, тому що саме з нього виходять витоки нашого життя (перефразовано). Коли у твоєму серці з'являється вогник пробудженого бажання, то це найбільша коштовність, яку ти можеш мати.

У Марка 4:19 Ісус говорить про те, як насіння Слова Божого росте, але заглушається бажанням мати щось інше. Заглушене насіння та погашений вогонь у серці – це синонімічні поняття. Ми в західному світі маємо так багато апетитів на різні речі, що ми не маємо всепоглинаючого бажання на щось одне. Ми пробуємо то тут, то там багато речей у житті, але не маємо того, що горіло б усередині нас, як вогонь. Ми схожі на людину, яка весь день харчується сухими бутербродами, не маючи апетиту, і повільно вмирає від виснаження.

«Прийдіть до Мене»

Дуже важливо помітити, що Ісус говорить про те, що ми повинні прийти до Нього і пити. Іван 5:49 Він говорить фарисеям, що вони досліджують Писання, але не приходять до Нього. Насправді вони нічого не робили з Біблією, щоб увійти в контакт із живим Христом. Вони мали кам'яне серце і жодне «вічне життя», яке включає переживання помазання Духа Святого, тому вони читали Біблію, говорили про Месію, а потім вбили Ісуса.

Вони не прийшли до Ісуса, тож Біблія не привела їх у помазання Духа Святого та долю від Бога. Ми повинні прийти до Ісуса і почати пити. Це місце Писання має на увазі не одноразове вгамування спраги, але постійну дію, щоб підтримати серце, що хворіє, або зберегти полум'я вогню. Це дивний парадокс, але що більше ти переживаєш Бога, і що більше задоволення отримуєш, торкаючись до Нього, то більше спраги з'являється в тебе по Богу.

Вір так, як сказано у Писанні

І останнє: Ісус каже, щоб ми вірили в Нього, як говорить Писання . Це є умовою для набуття поточного серця. Іншими словами, ми повинні вірити в Нього так, як Слово каже нам вірити в Нього. Ця умова заводить у глухий кут багатьох з нас. Багато хто вірить в Ісуса так, як їх навчила церква, або їхні батьки тощо, але я вірю, що існує чотири шляхи, які особливо підкреслюються Ісусом, коли Він каже, щоб ми вірили в Нього за Писанням.

По-перше, це дух слухняності. Якщо існує хоча б одна область, в якій ти відмовляєшся коритися Йому, це зменшить твою здатність переживати поточне серце. Я не говорю про слабкість, з якою ти можеш битися. Я говорю про ту галузь компромісу, до якої ти давно звик і з якою більше не воюєш. Я говорю про таку область, на яку Господь вказує Своїм пальцем і просить її змінити.

По-друге, це дух віри чи впевненості у Божій любові. Більшість людей не мають впевненості в тому, що коли вони роблять щось не так, Боже прощення і любов відновлює їх. Ще одна область – це дух посвяти. Ми повинні мати серце, в якому звучить: «Я люблю Тебе», коли ми вивчаємо Біблію. Коли я вивчаю місце Писання, я приношу цей вірш до Бога таким чином, що Він розширює моє серце в любові. І, нарешті, дух давання чи слуги. Він описаний в Ісаї 58:10, де Господь говорить, що якщо ти простягнеш свою душу до інших людей, твоє світло яскраво засяє.

Улюблені, ми хочемо бути сяючими світильниками у своєму поколінні. І навіть більше, ніж це: у нас є пропозиція від Живого Бога пережити Його присутність таким чином, щоб річки води живої текли в нашій внутрішній людині. Що ми робимо із нашим часом? Що ми робимо зі своїми бажаннями? Нехай ми всі рухатимемося далі спочатку пробудженого серця, щоб пережити на собі сильну спрагу і надзвичайне задоволення від того, що питимемо цю живу воду.

Майк Бікл є директором Міжнародного Дому Молитви у Канзас Сіті.
Водночас він є директором служіння Друзі Нареченого, яке займається оснащенням провісників Божої краси.
Майк також президент Молитовної Школи Провісників у Канзас Сіті.
Він написав такі книги, як «Кохання до Ісуса», «Зростання у пророчому дарі», «Блаженство в любові до Бога».
У своєму вченні Майк наголошує на розвитку відносин з Ісусом через пізнання краси Божої.
Його центральною темою є наречена Христова і служіння предтечі в контексті помірного стилю життя, де Ісус виступає як Жених, Цар і Суддя.

Жага щастя та потреба в Радості

Кожна людина на землі хоче і прагне бути щасливою та радісною. Але не завжди ми добре розуміємо, що таке справжнє щастя і що таке справжня радість. І тому наші прагнення на щастя нерідко звертаються в гонитву за примарами, а радість так легко змінюється зневірою, тугою та розчаруванням.

А тим часом спрага щастя і потреба в радості – це не якесь суєтне бажання, не прим...

Радість життя

…Радість віри, що дає життя,
нехай як сонце в нас горить!

Радість - одна з позитивних основних емоцій людини, внутрішнє почуття задоволення, задоволення та щастя є позитивною внутрішньою мотивацією людини. Радість вважається протилежним смутку, смутку.
Чому ж є життєва радість? Бо без радості не можна. І в кому перебуває радість – той і радіє.&nb...

Ялин радості

Вираз «ялин радості» у грецькому перекладі звучить, як «олія тріумфу». "Ти полюбив правду і зненавидів беззаконня, тому помазав Тебе, Боже, Бог Твій оливою радості більше за співучасників Твоїх" (Євр.1:9).

Що таке радість? Радість – це таке почуття, внутрішнє відчуття, стан людської душі, чи просто – добрий настрій. Вона приходить ві...

Хто ви?

Багато хто дивиться, але бачать лише одиниці. Люди мистецтва дивляться навколишній світ особливими очима. Вони на звичайний камінь дивляться іншими очима, тому що бачать у ньому майбутній витвір мистецтва, майбутню скульптуру.
Коли світ відкидає вас, т.к. не бачить у вас внутрішньої цінності, і ви опиняєтеся поза суспільством, Бог знаходиться поряд з вами і не відкидає вас.&...

Магазин щастя

Понеділок - день важкий, і дякувати Богові, що він колись закінчується. Я тяглася з роботи, на душі було приблизно так само, як і на небі – похмуро, похмуро та сльота. Мрячив нудний дрібний дощик, який логічно довершував безрадісний день. На довершення всього, коли я звернула на вулицю, що веде до рідного будинку, виявилося, що пройти неможливо, - вулиця була перекрита, там...

Мрії збуваються

Мій відривний календар, немов деревце на зимовому вітрі, втрачає останні листки. А я, ще й ще раз перегортаючи в пам'яті дні року, що витікає, підсумовую події: що зроблено, що запам'яталося, що не справдилося… Здається, я починаю краще розуміти

жінок, які у свій День народження не радіють, а сумують — постаріла ще на рік . Я теж сумую, але з іншого приводу: ст...

Вічна радість життя

Єдина реакція на всі обставини у житті – РАДІСТЬ. Принаймні – не падати духом, не втрачати спокій у серці, не сумувати, не відчувати жодної депресії, ніякого горя та сліз. Тому що:

1. Найбільша проблема людини, найгірше для людини, найбільше горе, яке тільки є - це смерть в пеклі, вже позаду. Смерть через зневіру та гріховне життя! Ми позбавлені вічног...

Позитивна позиція

Зигмунд Фрейд з 28-річного віку намагався позбутися душевних мук за допомогою кокаїну і вважав, що почуття щастя важко зазнати і що постійне відчуття «нещасливості» – доля більшості людей. Він писав: «Що хорошого для нас у довгому житті, якщо воно важке і позбавлене радостей і якщо в ньому так багато нещасть, то ми можемо лише вітати смерть як рятівницю?»

Радість життя в Ісусі Христі

«Тож немає нині жодного засудження тим, що у Христі Ісусі живуть не за тілом, а за духом, бо закон духу життя у Христі Ісусі звільнив мене від закону гріха та смерті» (Римл 8,1-2).

Одне з основних завдань дітей Господа навчитися жити в новій природі – у Дусі Христа, щоб дияволське тіло успадковане від загиблого Адама було розп'яте. Згадаймо повчання Господа сто...

План Бога для тебе!

Кожен хоче повністю віддати себе своєму обранцю, щоб мати глибокий внутрішній зв'язок з ним, бути єдиним і палко коханим.

Але Бог каже християнинові:
«Ні, поки ти не зазнаєш повної радості від Моєї любові, поки не довіриш себе Мені цілком і повністю, поки в тебе не буде міцного і надійного зв'язку зі Мною, поки ти не зрозумієш, що тільки в Мені можна знайти відповідь твоїм...