Неділя 08 Вересень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

Радуйтеся завжди в Господі!

Радість є винятково важливою складовою християнського життя. Нам заповідано не просто радіти, а радіти завжди.
Ми читаємо в Біблії:
"Завжди радійте. Постійно моліться." (1Фес. 5.16-17) Чи можна після цих слів молитися без радості?

У нагірній проповіді Ісус пояснює як правильно постити:
"Також, коли постите, не будьте сумні, як лицеміри, бо вони приймають на себе похмурі особи, щоб здатися людям, що постять. Істинно кажу вам, що вони вже отримують нагороду свою. А ти, коли Постишся, помаж голову твою і умий лице твоє, щоб з'явитися тим, хто постить не перед людьми, але перед Батьком твоїм, Який потай, і Батько твій, що бачить таємне, віддасть тобі явно. Мат 6.16-18

Чому стільки уваги приділено радості?

Служіння Богу неможливе без радості.

"За те, що ти не служив Господеві Богові твоїм з веселістю і радістю серця, при достатку всього, будеш служити ворогові твоєму, якого пошле на тебе Господь, в голоді, і спразі, і наготі, і в будь-якій вазі; він покладе на шию твою". залізне ярмо, так що змучить тебе. Повторення Закону 28.47-48

Це важливо для нашого здоров'я. Ми створені Богом, щоб жити у радості.

"Веселе серце благотворне, як лікарство, а похмурий дух сушить кістки." Приповісті 17.22

Радість надає нам сили.
"І не засмучуйтесь, тому що радість перед Господом - підкріплення для вас." Ніємія 8.10

У радості досягається розуміння та єдність із людьми.
"Благаю Єводію, благаю Синтихію мислити те саме про Господа. Їй, прошу і тебе, щирий співробітник, допомагай їм, котрі подвизалися в Євангелії разом зі мною і з Климентом і з іншими співробітниками моїми, яких імена-в книзі життя. Радуйтеся завжди в Господі. і ще кажу: радійте. Філ 4.2-4

Як завжди можна радіти? Є на те серйозні причини:

Насамперед, це Сам Господь Бог! Неможливо перебувати у спілкуванні з Богом без радості.
"Веселитесь про Господа і радійте, праведні; тріумфуйте, всі праві серцем." Псалом 31.11

Обіцянка вічного життя з Богом для віруючих.
"Але радійте з того, що ваші імена написані на небесах." Луки 10.20-21

Життя інших віруючих.
"Бо хто наша надія, чи радість, чи вінець похвали? Чи не і ви перед Господом нашим Ісусом Христом у пришестя Його? Бо вислава наша і радість." 1 Фес 2.19-20
Радійте!

Домашнє вогнище

«Любов довготерпить, милосердить, любов не заздрить, любов не звеличується, не пишається. Не бешкетує, не шукає свого, не дратується, не мислить зла. Не радіє неправді, а тішиться істиною; Все покриває, усьому вірить, все сподівається, все переносить. Любов ніколи не перестає, хоч і пророцтва припиняться, і мови замовкнуть, і знання скасується» 1 Коринтянам 13:4:...

Що таке прощення

Прощення відіграє дуже важливу роль у житті християнина. Не навчившись прощати, дуже важко побудувати творчі взаємини друг з одним.

Справа в тому, що в процесі нашої взаємодії з людьми ми постійно стикаємося з обставинами, коли хтось робить з нами неправильно.

Ці неправильні дії обов'язково є у всіх людей.

* Хтось робить їх через незрілість, недогляд, або н...

Радійте!

..радійте з того, що ваші імена написані на небесах. Лк.10:20

Так Ісус одного разу відповідав Своїм учням. Чи знаєш ти, що Він і твоє ім'я хоче записати в Книгу Життя? Ти, напевно, відгукуєшся на ім'я, записане у земних списках та документах. Але чи записано твоє ім'я у Небесній Книзі, Книзі Життя? Ти маєш знати це. День, коли твоє ім'я було занесено на ...

Що таке християнська радість

Джон Пайпер,
доктор богослов'я, пастор

Як нам жити, щоб разом з Богом ми могли прославити Бога? Як же нам підкоритись меті Творця Всесвіту, Який створив усе заради Себе? Заради того, щоб показати і звеличити Свою досконалість і славу по всьому Всесвіту! Як же нам досягти тієї самої мети? Я відповідаю: Насолоджуйтесь Богом понад усе! Бог прославляється у ...

Як любити і приймати любов

Любов... Усі на неї чекають і всі про неї мріють. Це чудове почуття, про яке так багато пишуть, співають і знімають фільмів. І кожен хоче пізнати що це таке - Любов? Відчути і насолодитися.
І все-таки, як це навчиться любити і бути коханим? У кого запитати поради і як знайти рецепт справжнього кохання? Хочеш ми допоможемо тобі, бо знаємо Того, Хто є Любов? І Т...

Ялин радості

Вираз «ялин радості» у грецькому перекладі звучить, як «олія тріумфу». "Ти полюбив правду і зненавидів беззаконня, тому помазав Тебе, Боже, Бог Твій оливою радості більше за співучасників Твоїх" (Євр.1:9).

Що таке радість? Радість – це таке почуття, внутрішнє відчуття, стан людської душі, чи просто – добрий настрій. Вона приходить ві...

Джерело потенціалу Бог всемогутній

Все, що було в минулому, і те, що було тепер, брало своїм джерелом у Господі. Все починається із Бога. Початок був у Бозі, тобто. раніше вже був Бог, тобто. у Богу було початок. Коли ще нічого не було, Бог утримував у Собі все те, що оточує людину сьогодні і що вона побачить у майбутньому (Євреїв 11:3). Вірою Бог видихнув усе, що наповнює Його. Приховане в Ньо...

Сила радості

Близько опівночі Павло та Сила, молячись, оспівували Бога. Раптом стався великий землетрус, так що похитнулася основа в'язниці; одразу ж відчинилися всі двері, і у всіх узи ослабли.
Дії 16:25, 26

У Біблії Бог часто наказує Своїм дітям радіти, тобто. перебувати у світі та щастя. Наприклад, у Посланні до Филип'ян 4:4 сказано: “Радійте завжди в Господі (на...

Що таке щастя та як його знайти

Якби тебе зараз запитали: «Що ти бажаєш найбільше у своєму житті?»?, Найімовірніше ти відповів би: «Щастя!» Чому саме щастя? Чому ми так хочемо бути щасливими та бажаємо щастя іншим? Що таке щастя для тебе?

Один скаже: «Щастя – це бути здоровим». Інший: «Щастя – це мати багато грошей», третій: «Щаст...

Все у житті має свій потенціал

Кожна людина має безмежні можливості, але використовує лише одиниці. Ми повинні усвідомити, що маємо величезні здібності та присвятити себе тому, щоб протягом усього свого життя реалізувати їх. Потенціал – це приховані можливості невиявлена сила. Це не те, що ми вже зробили, а те, що можемо зробити. Ніколи не знаходите задоволення досягнутим, не зупиняйтесь на цьому.&n...