Субота 18 Травень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

Християнська Радість

Пилип'ян 1:3-11
Радість – це захоплення, захоплення, насолода в житті, вона глибша за біль чи задоволення. З біблійної погляду радість не обмежена зовнішніми обставинами.
Радість - це " Божий дар " і, як й інші духовні дари, її можна відчувати навіть за надзвичайно складних обставин.

Як у Старому, так і Новому Завітах радість показана як постійна характерна риса окремих віруючих і зборів віруючих людей.
Радість - це характерна риса життя, а чи не просто скороминущі емоції.
Радість бере початок у самому Богу і "тече від Нього",

"Бог же надії нехай виконає вас усякої радості та миру у вірі, щоб ви, силою Духа Святого, збагатилися надією." (Рим.15:13)

Радість - це окреме чи випадкове наслідок віри, але скоріш невід'ємна частина відносин людини з Богом.
Повнота радості приходить тоді, коли у житті є глибоке усвідомлення присутності Божого.
З цього усвідомлення виникає сильне бажання ділитися тим, що переживаєш, з іншими.
Радість надто хороша, щоб її зберігати тільки для себе.

Як переживання радості, так і її вираз пов'язані з могутніми справами Божого спасіння, Божим законом і Божим Словом.
"І зрадіють усі, хто надіється на Тебе, вічно будуть радіти, і Ти будеш заступатися їм;
і будуть хвалитись Тобою ті, хто любить ім'я Твоє." (Псалом 5:12)
І серце, і тіло, і душа сповнені радістю.
Ця радість на фестивалях виражається у співах, вигуках, оплесках та танцях.
Те, що Бог у своїй спокутній благодаті зробив доступним всім людям, є приводом для великої радості.

Ісус дав ясно зрозуміти, що радість нерозривно пов'язана з любов'ю та послухом (Івана 15:9-14).

Павло вказує на те, що радість є невід'ємною частиною Духа (Гал.5:22).
Радість може бути також у стражданнях і в слабкості, коли метою страждання є відкуплення, а слабкість для того, щоб бути повною залежністю від Бога.
2 Коринтянам 12:9 "Але Господь сказав мені: Досить тобі благодаті Моєї, бо сила Моя звершується в немочі."

Людина не може переживати радість у той час, коли вона зайнята своєю безпекою, задоволеннями чи власними інтересами.

Свобода від "стримуючих факторів" приходить, коли людина зайнята чимось досить серйозним, що дає значення і мету всього її життя та всіх взаємин.
І саме Бог є достатнім центром існування людини, тільки Він може зробити нас здатними переживати життя з радісною безпосередністю та ставитись до інших із любов'ю.
Це чудово, коли у наших взаєминах з кимось ми не маємо нічого, крім радісних спогадів, як це було у Павла з християнами у Філіппах.
Щоб не згадувати жодних жалю, а лише радість.

У Посланні до Пилипців викладено "Радості християнського життя".

Християнська радість – це реальність.
Саме з радістю молиться Павло за своїх друзів.

Послання до Пилипців називають Посланням Радості.

Суть всього листа полягає в наступному:

"я все роблю з радістю, а чи радієте ви?"

1. Філ. 1:4 "Завжди в усякій молитві за всіх вас приносить радість молитву мою."
Існує радість у християнських молитвах, радість у тому, щоб приносити тих, кого ми любимо, у Божу присутність.
Як навчити людину молитися, і тим самим змінити її життя, щоб із нудного, роздратованого, пригніченого творіння він перетворився на людину радості?
Більшість ми виконуємо руками, тому ви можете використовувати ваші руки як схему для молитви. Кожен палець позначає когось.

А. Ваш великий палець до вас найближчий, і він нагадує вам молитися за тих людей, які теж до вас найближче.
Б. Другий палець, вказівний, означає всіх ваших учителів.
В. Третій палець, найдовший, він означає начальство, лідерів у кожній сфері вашого життя.
Г. Четвертий палець, найслабший (про це знає кожен піаніст), він означає тих, які мають проблеми та болі.
Д. Мізинець, найменший і найменш важливий, означає нас самих.
У нас завжди має бути глибока радість і світ, коли ми приносимо в молитві Богу наших коханих, і взагалі людей.
2. Пилип'ян 1:18 "Але що до того? Як би не проповідували Христа, чи вдавано, щиро, я радію і тому радітиму."
Є радість у тому, що Христос проповідується.
Коли людина насолоджується прекрасним благословенням, напевно, її першим бажанням буде ділитися.
Є радість у тому, коли думаєш, що Євангеліє проповідується по всьому світу, щоб ще і ще, і ще люди приходили до любові Христа.

3. Пилип'ян 1:25 "І я вірно знаю, що залишусь і буду з усіма вами для вашого успіху та радості у вірі."
Є радість у вірі.
Якщо християнство не робить людину щасливою, воно не робить її ніким взагалі.
Є певний вид християнства, який справляє ефект свічення. Як говорив псалмоспівець: "Вони дивилися на нього і були сповнені світла."
Коли Мойсей спустився з гори, його обличчя сяяло. Християнство – це віра радісного серця із сяючим обличчям.

4. Пилип'ян 2:2 "То доповніть мою радість: майте одні думки; майте ту ж любов, будьте одностайні та однодумні."
Є радість у тому, коли бачиш християн у спілкуванні.
Ні для кого немає миру та радості там, де зруйновані людські взаємини та панує ворожнеча.
Немає милішого видовища і більшої радості, ніж сім'я, пов'язана любов'ю один до одного.
Немає більш приємного видовища і більшої радості, ніж бачити Церкву, члени якої є одним цілим один з одним, тому що вони є одним цілим зі своїм Господом.

5. Пилип'ян 2:17 "Але якщо я роблюсь жертвою за жертву та служіння вашій вірі, то тішуся й тішуся всім вам".

Є радість у стражданнях за Христа.
Страждати за Христа є привілеєм, тому що це можливість безпомилково продемонструвати, чому ми вірні і взяти участь у будівництві Божого Царства.

6. Пилип'ян 2:28-29 "Тому я скоріше послав його, щоб ви, побачивши його знову, зраділи, і я був менш сумний. Прийміть же його в Господі з радістю, і таких майте на повагу;"
Є радість у новинах про близьких нам людей, і радість у християнській гостинності.
Життя сповнене розлуки, і для нас завжди радість, коли приходять новини від улюблених нам людей, з якими ми на якийсь час розлучилися.
Є будинки зачинених дверей, і є будинки відчинених дверей.
Зачинені двері – це двері егоїзму;
відчинені двері - це двері християнської гостинності та християнської любові.
Чудово мати двері, про які мандрівник і людина в біді знають, що вона ніколи не буде зачинена для них.

7. Пилип'ян 3:1 "Втім, брати мої, радійте в Господі. Писати вам про це для мене не тяжко, а для вас повчально."
Пилип'ян 4:1 "Отож, брати мої любі й омріяні, радість та вінець мій, стійте так у Господі, кохані!"
Є радість про тих, хто у Христі.
Є радість про ту людину, яка привела до Христа одну душу.
Ми вже побачили, що бути у Христі, жити в Його присутності – це бути птахом у повітрі, рибою у воді, і корінням дерева у ґрунті.
Для людської природи характерно радіти, коли ми перебуваємо з людиною, яку ми любимо; а тим більше з Христом, який любить нас, і ні час, ні вічність не зможуть розлучити нас із Ним.
Філіп'яни – це радість і вінець Павла, бо через нього вони прийшли до Ісуса Христа.
Радістю для батька, вчителя, проповідника є привести когось, особливо дитини, любові Ісуса Христа.
Людина, яка насолоджується великими привілеями, не заспокоїться, доки не поділиться цим зі своєю родиною та друзями.
Тому що християнський євангелізм – це не обов'язок.
Це радість.

8. Фідип'янам 4:10 "Я дуже зрадів у Господі, що ви вже почали дбати про мене; ви й раніше дбали, але вам не сприяли обставини."

Є радість у подарунку. Ця радість полягає не в самому подарунку, а в тому, що про тебе хтось пам'ятає та піклується. І цю радість ми можемо приносити іншим набагато частіше, ніж ми це робимо.

Як добре, що Ти є

Просто і неймовірно добре.

Тихий легкий сум розливається в душі, коли думаєш - що було б, якби не було Тебе...

Як би здійснювався цей незримий зв'язок між душами? Душі самотні у всесвіті, розкидані світом.

Виконуючи Твій заповіт "любіть один одного", ми щоразу могли б натикатися на горезвісне почуття ревнощів, недовіри від незнання того, чим зайнятий цієї х...

Знайди себе

Якби тебе зараз запитали: Хто ти?, що ти зазвичай відповідаєш? Хтось назве своє ім'я, хтось професію, хтось національність, хтось ще щось... І все-

таки, чи ти думав, ким ти є насправді? Навіщо ти прийшов у це життя? Чому ти не такий, як усі навколо? І хотів би ти впізнати себе та бути щасливим?

Якщо тобі все це цікаво, ідемо вперед! І ми допоможем...

Що таке християнська радість

Джон Пайпер,
доктор богослов'я, пастор

Як нам жити, щоб разом з Богом ми могли прославити Бога? Як же нам підкоритись меті Творця Всесвіту, Який створив усе заради Себе? Заради того, щоб показати і звеличити Свою досконалість і славу по всьому Всесвіту! Як же нам досягти тієї самої мети? Я відповідаю: Насолоджуйтесь Богом понад усе! Бог прославляється у ...

Джерело життя

Серце, що тече як річка. Майк Бікл


Запрошення випробувати на собі вічне життя

Серце, що тече річками води живою, як пропонував Ісус в Івана 7:37-39, - це надприродна праця Духа Святого, що є запрошенням для кожної людини і спадщиною кожного відродженого віруючого. Як часто ми, погоджуємося на нудне, безрадісне та неживе християнство? Господь сказав, що...

Подарувати щастя

...Величезні блакитні очі на виснаженому обличчі. Обрита голова, немислимо худі руки та ноги. Такою вперше побачила цю дівчинку жінка, яка згодом стане її матір'ю. Подруга, співробітник міліції, порушивши всі правила, привела до неї додому цю нещасну дитину. Для малюка та дитячий будинок був би щастям. Після смерті матері батько збожеволів, і, коли її з братами та сестр...

Радійте! Плід же Духа: ... радість

Людина не зможе пізнати справжню радість, доки не пізнає Господа. Лише тоді він входить у те, що Петро називає радістю невимовною і преславною (1Пет.1:8).

Будь-хто може радіти, коли все в його житті складається благополучно, але ніякі зовнішні обставини не здатні подарувати ту радість, що дає нам Святий Дух. Ця радість бере початок у наших взаєминах з Господом, у дорогоцінних обіцянках, ...

Зцілення душі

Дорогий друг!
Чи доводилося тобі спілкуватися з людиною, у якої на перший погляд, начебто все нормально, а копнеш глибше – відчуваєш, що там не душа, а суцільна рана? Біль від ран на тілі в жодне порівняння не йде з болем душевних ран. Такі рани затягуються повільно і дуже важко...
Хто краще за тебе знає про це?! Хто краще за тебе знає, що таке бути знедоленим, що...

ТВІЙ СВІТ

У мене маленький світ, але мені його вистачає!
У тебе маленький світ? А він наповнений Світлом?
З одного боку: ми не маємо права порушувати межі будь-якого світу, намагатися, хоч крапельку, чогось привносити в інші світи, але ми запитуємо: а твій світ наповнений Світлом? Тобі, друже мій, тепло? Ти не самотній у своєму пошуку? Тебе не змучило свідомість самотності та власної нікчемност...

Любов Отця

Моє дитя, може, ти не знаєш Мене, але Я знаю про тебе все
. (Псалом138:3) і навіть волосся на твоїй голові пораховане... (Матв.10:29-31)
Бо Я створив тебе за образом Моєму... (Буття1:27)
Мною ти живеш і рухаєшся, і існуєш... Діяння17:28)
Перш, ніж утворив тебе в утробі, Я пізнав тебе... (Єремія 1:4-5)
Я вибрав тебе перед створенням світу (Ефесянам1:11-12)
Ти -...

Хто ви?

Багато хто дивиться, але бачать лише одиниці. Люди мистецтва дивляться навколишній світ особливими очима. Вони на звичайний камінь дивляться іншими очима, тому що бачать у ньому майбутній витвір мистецтва, майбутню скульптуру.
Коли світ відкидає вас, т.к. не бачить у вас внутрішньої цінності, і ви опиняєтеся поза суспільством, Бог знаходиться поряд з вами і не відкидає вас.&...