Понеділок 06 Травень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

Про щиру дружбу з Ісусом

Якщо ти завжди прагнеш знайти Ісуса, то без сумніву знайдеш Його.

Але якщо ти шукаєш лише себе, тоді ти знайдеш саме себе, але це може стати тобі на шкоду.

Той, хто не шукає Ісуса, наносить більше шкоди собі, ніж весь світ і всі вороги разом взяті.

З Ісусом в тобі, навіть найважчі обставини стають легкими, і ніщо не здається таким невитримуваним. Та коли Його немає, всі речі виглядають важкими.

Коли Ісус мовчить у твоєму серці, то саме це мовчання може бути для тебе втіхою. Однак навіть одне слово від Нього може принести тобі велику радість.

Прикладом цього може бути Марія Магдалина, яка не встала зі свого місця, де плакала, аж доки Марта не сказала їй: "Учитель є і кличе тебе!" (Йоан. 11:28).

Будь щасливим, коли Ісус закликає тебе від сліз до радості.

Жити без Ісуса - це важке пекло, а бути з Ним - солодкий рай.

Коли Ісус з тобою, ніякий ворог не може завдати тобі шкоди.

Той, хто знаходить Ісуса, знаходить найцінніший скарб, вище за всі скарби цього світу.

Але той, хто губить Ісуса, тратить набагато більше, ніж весь світ може взяти.

Ти стаєш найбіднішим, коли живеш поза Ісусом, але найбагатшим, коли Він завжди з тобою.

Велика мистецтво - це жити з Ісусом, і велика мудрість - зберігати це спілкування з Ним.

Будь покірливим і тихим, і Ісус буде з тобою.

Будь побожним і спокійним, і Ісус залишиться з тобою.

Ти можеш швидко віддалити Ісуса, якщо тобі захочеться звернутися до світу. Та якщо Він покине тебе, до кого ти звернешся за підтримкою і дружбою?

Без подруги тобі важко щасливо жити, і якщо Ісус не стане твоїм найкращим другом, то тобі буде сумно і самотньо.

Отже, розумно не покладатися на інших та не шукати в них особливої похвали чи любові. Ця вдячність належить лише Богу, який не має рівних.

Не прагні, щоб тебе носили в чужому серці, і не закохуйся в когось, окрім Ісуса. Нехай Ісус завжди буде твоїм найбільшим улюбленцем.

Люби всіх людей заради Ісуса, а Ісуса - саме за Нього. Навіть самого себе маєш любити заради Ісуса.

Лише Ісус Христос заслуговує на всю твою любов, бо Він є найщедрішим і найвірнішим з усіх друзів.

Заради Нього нехай багато тобі буде дорого тих, хто Його навіть як ворога. Молися за них, щоб вони пізнали і полюбили Ісуса.

Ніколи не бажай особливої похвали чи визнання, бо це належить лише Богу, який найбільший і найсвятіший.

Не бажай собі, щоб тебе носли в чужому серці, і не завойовуй чуже серце, оскільки це слід зберігати для Ісуса.

21.10.2023

Повертаючись до притчі про блудного сина...

Думаю, немає на Землі людини, яка хоч раз у житті не чула б притчу Ісуса Христа про блудного сина. До неї протягом багатьох століть зверталися і досі звертаються богослови та художники, письменники та артисти… У цій притчі людина зображена в той самий момент, коли вона відвертається від Бога, щоб слідувати власним шляхом у «землю чужу», де сподівається пожити в своє задо...

БАЧИТИ КРАЩЕ

«Потім Варнава пішов у Тарс шукати Савла і, знайшовши його,
привів до Антіохії» (Дії 11:25).
Дослідження, проведене серед кількох сотень мільйонерів, показало, що всі вони мали щось спільне. Всі ці успішні чоловіки та жінки навчилися бачити в інших лише хороше та позитивне.
Прочитавши цю інформацію, я вважав її перебільшенням. Проте, читаючи інші книги з упр...

НЕ відрікаються люблячи

Був нічим не примітний ранок у звичайнісінькій поліклініці. Людина досить похилого віку прийшла до лікаря зняти шви з пальця руки. Було помітно, що він дуже хвилюється і кудись поспішає. Запитавши, коли буде лікар, чоловік тремтячим голосом повідомив, що до 9 години на нього чекає дуже важлива справа. А вже 8-30.
Я розуміюче відповів, що всі лікарі зайняті, і зможуть пр...

Молитва – це розмова з Богом

Молитва – це наша спільність з Богом, спосіб спілкування та вираз нашої віри та залежності від Нього. Вона є необхідною для нас, подібно до того, як повітря і їжа важливі для нашого існування. Ми розуміємо, що усе, що ми маємо, надходить від Бога, включаючи життя, таланти, здоров'я і навіть наші щоденні потреби.

Молитва не обмежена часом проведення в храмі або формальними об...

Коли свідчиш про милість Божу

Голос завжди тремтить від хвилювання, коли свідчиш
про милість Божу, про те, як Він веде тебе по життю,
як наставляє. Ось і цей, уже немолодий чоловік,
з м'яким південним акцентом, зі сльозами на очах говорив нам, журячись так само, як і тоді, коли відсунув огорожу Божу: "Ми затятимемося
або не думаємо про серйозність провин, а особливо наслідків, зробленого по нерозумн...

Про вдячність і невдячність

Що означає “бути вдячним”?

Дякувати, вдячність, подяка. Як дієслово, так і іменник у Старому Завіті представлені словом “yadhah”, а в Новому Завіті – грецьким словом “eucharіste”. Причому слово “eucharіsteo” – зазвичай у грецькій мові використовується в прямому значенні “дякувати”, тоді як слово &...

Хто має вухо чути, нехай чує

Хто має вухо чути, нехай чує, що Дух говорить церквам
Улюблені діти Божі, брати і сестри Церкви Божої у Христі Ісусі: благодать і мир вам від Бога Отця нашого та Господа нашого Ісуса Помазаника.

Великий Бог, Творець неба та землі, створив Собі народ в ім'я Своє. Народ великий та сильний. Сам Бог прийшов до нас і вселився в наші серця, у нас, і ми сильні Його силою, вел...

Завтра зроблю

Жив у світі тесляр, майстер він був непоганий, тільки любив усі справи на завтра відкладати. Як тільки до нього зверталися з проханням, він відповідав: "Добре, завтра зроблю!" В молодості говорили теслярові: «Одружуйся, мовляв, та одружуйся», а він відповідав: «Добре, завтра одружуся!» Так і молодість минула. А справ завжди багато: то одна, то інша, т...

Не можна нарікати на долю

Водовоз мав старий осел. Він мріяв про щасливу долю, але водовоз змушував його багато працювати і годував не вівсом, а соломою, та й тій діставалося мало.
- Послухай, водовозе, мені шкода твою худобу, - сказав якось царський конюх, глянувши на осла, - подивися, як він худий і як зігнувся під вагою ноші, адже він твій єдиний годувальник.
- Ти знаєш, які в мене доходи, - відповів й...

Троянда або верблюжа колючка

Людина, яка жила біля краю пустелі, посадив у своєму саду молодий рожевий кущ, який ще жодного разу не цвів. Довго він чекав, коли той нарешті зацвіте, але квітів все не було. І тоді садівник спитав рожевий кущ, чому він не цвіте.

- Чому я не цвіту? – здивовано перепитав кущ. - А чому, власне, я маю цвісти? Подивися довкола, ніхто не цвіте. Ось так...