Неділя 19 Травень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

Зараз такий час

Зараз такий час, що дуже багато думок у людей, і на перший погляд якась каша виходить. Про те саме говорять: ²це Бог сказав", інші: ² Ні, це не від Бога". Третій каже: “я отримав свідчення від Духа”, четвертий: “а я нічого не отримав”.
Наш Батько щасливий, і радіючи сміється, дивлячись на своїх улюблених діточок, що копаються в пісочниці.
Ось Мойсей. Бог поставив його бути вождем народу. Бог говорив з ним віч-на-віч. Через Мойсея Бог говорив до народу. Але його слова не приносили життя, не рятували. Бо якби дано був закон, що може жити, то справді праведність була б від закону; Навіщо ж закон? Закон дано через злочини. Тому що закон Мойсеїв був дано як Путівник до Того, Хто приніс життя та спасіння, до Христа.
Ілля пророк. Служитель Бога. Як скаже, так і сталося. Бог говорив його вустами. Будь-які дива творив, мертвого міг оживити. Або Єлисей. Дух, що був в Ілії, на Єлисеї був подвійний. І Бог також говорив через нього. Прийшов Іоанн Хреститель. Пророк Всевишнього, великий перед Господом, Святого Духа сповнився ще від утроби матері, ходив у дусі та силі Іллі. І звернув багатьох Ізраїлевих синів до Господа, їхнього Бога. Святий Дух говорив через Нього. Але ці пророки не давали життя, і спасіння. Якщо ні, то навіщо Бог спорудив їх і поставив на служіння? Щоб вказати народу на злочини та вказати відступникам та грішникам на їхній стан і показати їм Спасіння.
Дехто може сказати так: це було в минулому, закон і пророки до Івана. Так. Це так. Тому що після Іоанна – Христос, Господь.
Але якщо люди не пішли в Христа, а лишилися там, до Івана? Чи пішли туди, де Мойсей? Хто їм говоритиме? І кого вони слухатимуть?
Можна ще спитати: як це може бути? Бог все може.
Ще в давнину через пророка Малахію, Бог, говорячи про останній час, сказав: Пам'ятайте закон Мойсея, раба Мого, який Я наказав йому на Хориві для всього Ізраїлю, так само як і правила та устави. Ось Я пошлю до вас Іллю пророка перед настанням дня Господнього, великого та страшного. І він наверне серця батьків до дітей і серця дітей до їхніх батьків, щоб Я, прийшовши, не вразив землі прокляттям. (Мал.4:4-6)
Як то був такий випадок. Ісус каже Своїм учням: Поправді кажу вам: є деякі з тих, що стоять тут, які не скуштують смерті, як вже побачать Царство Боже, що прийшло в силі.
Про що це Він? Що таке Царство Боже, що прийшло в силі?
І сталося через шість днів, і взяв Ісус Петра, Якова та Іоанна, і підняв на гору високу особливо їх одних, і перетворився перед ними. Одяг Його став блискучим, дуже білим, як сніг, як на землі білильник не може вибілити. І явився їм Ілля з Мойсеєм; і розмовляли з Ісусом. При цьому Петро сказав до Ісуса: Учителю! добре нам тут бути; зробимо три кущі: Тобі одну, Мойсею одну, і одну Іллі. Бо не знав, що сказати; тому що вони були в страху. І з'явилася хмара, що осяяла їх, і з хмари вийшов голос, що промовляє: Це Син Мій улюблений; Його слухайте! (Мар.9:2-7)
Раптом у Царстві Божому учням є Мойсей і Ілля. Як вони там опинилися. Хто їх послав туди? І про що вони? Про що вони говорять із Ісусом? Вони бачать Ісуса сяючого і не вмирають?
з'явившись у славі, вони говорили про результат Його, який Йому належало здійснити в Єрусалимі. (Лук.9: 31).
Учні були в такому страху, що навіть не могли розрізнити, хто є хто, поки не осяяла їхня хмара, і голос Божий.
Якщо найближчі учні Ісуса, апостоли, перебуваючи в Царстві Божому, що прийшли в силі, не могли розрізнити призначення кожного з тих, що розмовляли, то думаю нічого дивного, що в наш час, коли на землі одночасно йде служіння і в дусі Іллі, і в помазанні Мойсея. , і рух Духа Христового життєдайного, учні Господа не відразу розуміють те, що відбувається, поки їх не осяє.

Любов ніколи не перестає

Щоб таке почуття, як любов Божа, жило в нас, нам необхідно згадати про те, що Господь називає любов'ю. У Євангелії від Івана 14:21 написано: «Хто має Мої заповіді і дотримується їх, той любить Мене» . Тепер через це починає прояснятися сенс висловлювання: "любов  ніколи  не перестає" . Для нас, для Церкви це означає завжди дотримуватись і виконувати те, що ві...

Завтра зроблю

Жив у світі тесляр, майстер він був непоганий, тільки любив усі справи на завтра відкладати. Як тільки до нього зверталися з проханням, він відповідав: "Добре, завтра зроблю!" В молодості говорили теслярові: «Одружуйся, мовляв, та одружуйся», а він відповідав: «Добре, завтра одружуся!» Так і молодість минула. А справ завжди багато: то одна, то інша, т...

Бог приготував тобі щось більше!

Є одна стара історія про крихітну жабку, що народилася на самому дні маленької круглої криниці, як дві краплі води схожій на всіх тих, які вам напевно не раз зустрічалися на звичайних фермах. Він жив там із своєю родиною. Він був задоволений своїм життям, граючи у воді і плаваючи по колу цієї маленької криниці. І весь цей час він думав: «Моє життя краще не стане, та й навіщ...

Притча Близькість сердець

Одного разу Вчитель запитав своїх учнів:

- Чому, коли люди сваряться, вони кричать?

- Тому що втрачають спокій, - сказав один.

- Але навіщо кричати, якщо інша людина знаходиться з тобою поряд? - спитав Вчитель. Навіщо кричати, якщо ти розсерджений?

Учні пропонували свої відповіді, але жоден із них не влаштував Вчителя. Зрештою він пояснив:

Будь господарем у домі своєї душі

Якось до хати до святого вирішив зазирнути мандрівник. Приводом послужили, як він пояснив господареві, нечисті, погані думки, що долали його день у день. «Вони» заважали йому поринати у світлі помисли. У відповідь той лише сказав:
- Знайди мого учня. Він володіє готелем. Там ти знайдеш відповіді.
Мандрівник отримав чіткі вказівки, як знайти необхід...

Істинна мудрість

«Початок мудрості – страх Господній, і пізнання Святого
– розум» (Прип. 9:10).
Що таке мудрість? Що означає бути розумним?
Іноді я думаю, що ми, християни, трохи плутаємось у достатку інформації щодо розумових здібностей. За Біблією мудрість — це не інтелектуальний рівень, її не виміряти отриманими дипломами, так само як розум — це ще...

Христос Воскрес!

Я зустрів його випадково, на рибалці. У мене клювання не було, але за кущами тільки й миготіло саморобне вудлище. Стало цікаво, підійшов, присів:

- Здорово, дідусю. Як у тебе якийсь улов!

Він повернувся до мене, зарослий, брудний, обірваний. Але очі блищали добротою і радістю.

- Здоровенькі. Я тебе знаю.

- Звідки, дідусю?

Переведи мене через Йордан

- Розумієш, у житті багато бруду і часто ми самі потрапляємо у погані ситуації чи нас навмисно в них штовхають. Все буває. Буває багато сумного в житті, особливо в молодості, чи не так?
Вона зітхнула з схлипом і похмуро кивнула головою.
- І все б так плачевно й було, якби не знали виходу. Якось потрапивши в яму з брудом можна там і залишитися, а можна видертися і від бр...

Довготерпіння та доброта

Ви коли-небудь думали: «Господи, допоможи мені бути поруч із цією людиною. Я так утомився від його постійного невдоволення, що не хочу більше бачити його. Будь ласка, дай мені терпець і надалі бути поруч із ним»? Вам це знайоме? Ви коли-небудь так молилися?

Деколи люди розчаровують нас, і настає момент, коли чаша нашого терпіння переповнюється. Ос...

З життя християн

З життя християн
Розповіді, взяті з життя людей.
Розповідь1.
Дімі виповнилося 18 років. Настав час ставати на облік у військкоматі. З раннього дитинства батьки сіяли насіння Слова Божого в його душі, яке дало сходи у його юності.
Переступаючи поріг військкомату він навіть і не підозрював, що йому доведеться пройти. На серці було легко та радісно. ...