Субота 18 Травень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

Любов ніколи не перестає

Щоб таке почуття, як любов Божа, жило в нас, нам необхідно згадати про те, що Господь називає любов'ю. У Євангелії від Івана 14:21 написано: «Хто має Мої заповіді і дотримується їх, той любить Мене» . Тепер через це починає прояснятися сенс висловлювання: "любов  ніколи  не перестає" . Для нас, для Церкви це означає завжди дотримуватись і виконувати те, що відкрив нам Господь і передав як постанову.

любов – це не тимчасове прояв будь-якого нашого бажання, або щось залежне, наприклад, від нашого настрою, втоми, або навіть нашої хвороби. Зовсім ні. Це постійне, безперервне виконання, перебування в тому, що Бог нам відкрив. Це те, що не перестає ніколи, ти чи любиш, чи ні . Бувають, звичайно, помилки, падіння, але наш стан і ставлення до Господа не змінюється.

У нашому повсякденному житті у нас трапляються ситуації, коли ми не можемо робити якісь справи, не можемо кудись їхати чи йти через нашу зайнятість, погане самопочуття чи хворобу. Все це має бути в нашому житті, тому що тіло людини немічна. Але наше служіння і наша любов до Господа не може залежати від подібних речей, тому що ми поклоняємося Богові в дусі, а наш дух бадьорий. Це говорить про те, що ми можемо любити Господа безперервно .

Бог не потребує нашої людської сили і тому наділяє нас вірою для того, щоб ми могли виконувати Його накази. Тому любов, тобто наше ставлення до Господа, наше виконання Божої заповіді не перестає ніколи. Де б ми не були, в якому стані здоров'я ми не знаходилися, ми не перестаємо виконувати головну заповідь, а саме, любити Бога.

У Слові ми читаємо такі слова: «хоч і пророцтва припиняться, і мови замовкнуть, і знання скасується» . Що Бог хоче сказати через Апостола Павла до церкви? Що це означає для нас?

Іноді в нашому духовному житті ми перестаємо помічати видимі дії чи прояви Бога, такі як духовні дари, пророцтва. Це такі моменти нашого життя, коли Бог бажає провести нас вірою для того, щоб навчити довіряти Йому, а не сподіватися лише на видимі речі, бо всі вони припиняться. Набагато легше, коли тобі все покажуть, все підкажуть. Але іноді Господь бажає випробувати нашу віру; чи будемо ми й надалі виконувати Його доручення; виконувати Його волю. Чи залишимося вірними Йому; будемо, як і раніше, любити або ж нарікатимемо. Це не спокуса для нас. Це робиться для того, щоб була випробувана наша віра . Як приклад, тут можна навести результат народу Божого з Єгипту, коли Ізраїль постійно дивився на видиме і нарікав.

Все це Господь робить у нашому житті для того, щоб можна було використовувати нас далі. Тоді буде видно чи є в нас любов до Бога, чи ми маємо любов між собою як брати і сестри. Коли ми залишаємося без того, на що звикли сподіватися і сподіватися, наша сутність відразу ж спливе на поверхню.

Господь не просто сказав ці слова: «Хто має Мої заповіді і дотримується їх, той любить Мене» . Ми отримали багато заповідей і багато постанов маємо від Господа. А навіщо вони нам дано? Вони дано нам для того, щоб ми їх ніколи не забували і постійно їх виконували. Наші руки не повинні опускатися і тоді, коли ми все ще не отримали жодного духовного дару, або якщо Бог жодного разу не промовив до нас особисто. У нас є Слово Боже і ми завжди маємо можливість запитати Господа про ту чи іншу проблему. А також ми маємо те, через що ми маємо з Ним постійний зв'язок – наш особистий послух, віра .

Довірся Богу і почни виконувати Його заповіді. Тоді ти побачиш у церкві любов між братами та сестрами, побачиш любов інших до себе та любов Божу до тебе. Ти не будеш уже шукати знамень і чудес для того, щоб вірити в Бога, як роблять деякі, ходячи з церкви до церкви і шукаючи, чи є там Бог, чи ні; є любов чи ні . Почни з себе.

Якщо ж будемо жити за Духом, тобто, якщо виконуватимемо все те, що відкриває нам Дух Божий, то будемо в Його любові. Будемо з Богом єдині. Тоді наша любов не буде змінною, тимчасовою або залежною від чогось.

Сьогодні Бог дає нам багато дарів. У Тілі ми маємо і мудрість, і знання, і розрізнення духів. Слава Богу! Але не всі застосовують одкровення, отримані в Тілі, до себе. Якщо є дар, є пророцтво, то це вже керівництво до дії. Не треба шукати ще чогось окремого для себе. Можна вже починати виконувати. Це те, що Бог відкрив церкві для цього сьогодні, щоб народ Божий це виконував.

Багато чого нам уже сьогодні відкрито. Це і досвітня молитва, і пости, та інші засоби благодаті. Все це орієнтири для народу. Виконуй, не чекай ще чогось. І не кажи, що тебе це не стосується. Бог каже до Церкви. Чи належиш ти до Тіла Христа, чи є його частиною? Якщо так, то треба вже слухатись того, що Бог відкрив. Це спільне порятунок, це єдність віри, це твоє ставлення до Бога, того, що Він відкрив. Якщо любиш Бога, то виконуй. Не відокремлюйся від єдності віри, від Церкви Божої.

Почни з малого. Спершу навчися виконувати всього дві заповіді: «І полюби Господа Бога твого всім серцем твоїм, і всією душею твоєю, і всім розумінням твоїм, і всією фортецею твоєю, – ось перша заповідь! Друга подібна до неї: полюби ближнього твого, як самого себе. Іншої більшої заповіді немає»  Мк. 12:30-31 . Маранафа!

17.10.2023

Милосердя та віра

Плід же духу: любов, радість, мир, довготерпіння, доброта, милосердя, віра.

- Галатам 5:22

Одного разу, коли я летів із Нью-Йорка, я помітив, що мій супутник сидить, опустивши голову. Його мучила сильна біль голови.
— Можна, я за вас помолюся? - Запропонував я. Чоловік був приємно вражений. На його погляд, я зрозумів, що він є віруючим.
...

З історії Авраама та Ісаака ми можемо дізнатися 3 блискучі місця у Авраама

Візьми сина твого, єдиного твого, якого ти любиш, Ісаака; і йди в землю Моріа і там принеси його на цілопалення на одній із гір, про яку Я скажу тобі » (Бут. 22:2) .

« Авраам встав рано вранці, осідлав осла свого, взяв із собою двох з юнаків своїх та Ісаака, сина свого; наколов дров для цілопалення, і вставши пішов на місце, про яке сказав йому Бог» (Бут. 22:3) .

...

Що таке християнська радість

Як нам жити, щоб разом з Богом ми могли прославити Бога? Як же нам підкоритись меті Творця Всесвіту, Який створив усе заради Себе? Заради того, щоб показати і звеличити Свою досконалість і славу по всьому Всесвіту! Як же нам досягти тієї самої мети? Я відповідаю: Насолоджуйтесь Богом понад усе! Бог прославляється у вас найбільше тоді, коли ви знаходите максимальне задов...

Життя складне і мінливе

Життя складне і мінливе. Коли звикаєш до стабільності і
невеликі негаразди здатні призвести до депресії. Чи це є
наслідком недовіри до Бога? Швидше за все так. Чому
християни зневіряються, впадають у депресію і опускають руки?
Адже
не всі переживають те, що випало на долю
апостолів.
Час останній, час поправляти світильники, запасатися
олією свят...

Притча про батька та сина

В одного чоловіка був син — юнак безтурботний і легковажний. Людина ця з дитинства намагалася навчити свого сина і наставити на шлях істинний, але все марно. Від горя він тяжко захворів і зліг. Перед самою смертю батько покликав до себе сина і сказав:
— Бідолашний хлопчику, скоро я піду, і залишишся ти зовсім один. Пробач мені, що не зміг я напоумити тебе.&n...

ЛИК ХРИСТА

«І Цар скаже їм у відповідь: «Істинно кажу вам: оскільки
ви зробили це одному з цих Моїх братів менших,
то зробили Мені» (Мт. 25:40).
Кубинський поет Ніколас Гільєн написав:
Горіло сонце в моїх руках,
І це не просто слова.
Горіло сонце, і я роздав його,
І це не просто слова.
Справжню геніальність не виміряти ні досягнутим, ні знайденим, ...

Загартовані у вогні

«З великою радістю приймайте, браття мої, коли впадаєте
в різні спокуси, знаючи, що випробування вашої
віри терпить» (Як. 1:2, 3).
Хтось дотепно зауважив, що діаманти — це лише шматочки вугілля, які добре попрацювали над собою — витримали найвищий тиск.
Проблеми самі собою непогані. Це лише можливості, які нам даються, щоб відкрити в собі щось но...

Вже заміж….

- Ну що, так і не знайшла нареченого? Мабуть, не там шукаєш? – так тільки можуть впевнені у собі подруги запитувати. Так безапеляційно.
Настя завжди бентежилася, більше посміхалася, трохи сумно і ... чомусь з жалем дивлячись на співрозмовницю.
Скільки разів уже обговорювали цю тему, але подруга шкільна так і не зрозуміла жодного разу пояснення Насті. Не розум...

Поверніться, Діти

«Поверніться, бунтівні діти: Я зцілю вашу непокору. – Ось, ми йдемо до Тебе, бо Ти Господь Бог наш» (Єр. 3:22)

Одній сільській дівчині захотілося до міста. Незважаючи на сльози і прохання своєї старої матері не покидати її, вона все ж таки поїхала з села. Недосвідчена, не підготовлена до спокус та спокус великого міста, вона скоро впала і потім опуска...

Наскільки велика любов Господа до нас

Сьогодні я хотів би поділитися з вами про те, наскільки велика любов Господа до нас.

У світі, де стільки насильства, зла та неправедності, ми можемо часто почуватися безпорадними та самотніми. Ми можемо відчувати, що ніхто нас не розуміє, що ніхто не дбає про наше життя. Але це не так. Всевишній Бог любить нас незмірно і ніколи не залишить нас у біді.

Бог до...