Субота 27 Липень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

Надія на Бога

Могутній правитель, заблукавши на полюванні, заночував у бідній хатині дроворуба.
- Твої справи, як я подивлюся, йдуть неважливо! - Сказав він господареві, приймаючи тарілку з нехитрою їжею.
- Що ви, пане мисливець, я ж продаю дрова. І милістю Господа на їжу мені вистачає.

Повернувшись у палац, правитель вирішив перевірити, чи достатньо людині для життя лише однієї надії на Бога. Він одразу взяв і видав указ, що забороняє продаж дров.

Через пару днів, переодягнувшись у сукню мисливця, він знову опинився у знайомій хатині.
- Я чув, - сказав дроворуб правитель, - що в місті заборонили продаж дров. На що ж тепер ти житимеш?
- Буду робити всякі іграшки з дерева і продавати. Милістю Господа, на їжу вистачить.

Наступного дня імператор заборонив торгівлю іграшками. І через якийсь час знову прийшов до дроворуба:
- Марні були твої надії на Господа! Я чув, що тобі заборонили продавати вироби. Чим же ти живеш?
– влаштувався рознощиком на базарі. І милістю Господа, на їжу мені вистачає.

Указом, що вийшов другого дня, правитель наказав забрати всіх базарних рознощиків у солдати, не визначивши їм ніякого змісту.

- Тепер дроворуб не вибратися, - подумав він, але коли через тиждень відвідав свого знайомого, то застав його біля розпеченого вогнища готуючи вечерю.
- Ти, як я бачу, не сумуєш? - здивувався правитель.
- Немає причин, - відповів бідняк, - адже я сподіваюсь на Бога і, Його милістю, завжди буду ситий. Тепер я заклав свій меч і купив їжі.
- Але що, коли це відкриється?
- Тоді й подивимось, що вийде. А поки що я вистругаю дерев'яний меч. Він буде як справжній.

Наступного тижня правителем було призначено страту. Він викликав зробити її дроворуба, який, звичайно ж, не впізнав у ньому мисливця. Адже тепер правитель був у дорогому одязі та сліпучій короні.

Дроворуб зблід, але вийшов уперед і витяг меч із піхов. Людина, якій слід було відрубати голову, стояла навколішки і молилася:

- Надіюсь на Тебе, Господи! Зроби так, щоб цей меч звернувся до дерева, бо я невинний!
І зараз же з рук дроворуба випав дерев'яний меч. І зрозумів тоді правитель, що все, що трапилося, - не простий збіг, а безмірна милість Господа до тих, хто надіється на Нього.

Зміст життя

Якось один мудрець, стоячи перед своїми учнями, зробив таке. Він узяв велику скляну посудину і наповнив її до країв великим камінням. Зробивши це, він запитав учнів, чи повна судина. Всі підтвердили, що повний.

Тоді мудрець узяв коробку з дрібними камінчиками, висипав її в посуд і кілька разів легенько струснув його. Камені розкотилися в проміжки між великими каме...

Якщо всі залишать вас, на допомогу прийде Господь

Дуже гірко, коли друзі нас розчаровують, кидають у скруті, коли наших очікувань не виправдовує той, у кому ми не сумнівалися. Якщо таке коли-небудь траплялося з вами, ви розумієте, наскільки це важко. Саме це й сталося з Тимофієм, старшим пастором Церкви Ефесу. Він думав, що лідери церкви будуть вірні йому до кінця, але вони йшли з церкви, кидаючи його в такий скрутний час. ...

Притча про порваний плащ

Якийсь солдат запитав одного разу одного зі старців, чи Бог дарує прощення грішникам. І старець відповів:

— Скажи мені, коханий, коли плащ твій порвався, ти його викидаєш?

Солдат відповів:

- Ні. Я його чиню і продовжую носити.

Старець уклав:

— Якщо ти піклуєшся так про свій плащ, невже Бог не буде милосердним до свого ...

Зараз такий час

Зараз такий час, що дуже багато думок у людей, і на перший погляд якась каша виходить. Про те саме говорять: ²це Бог сказав", інші: ² Ні, це не від Бога". Третій каже: “я отримав свідчення від Духа”, четвертий: “а я нічого не отримав”.
Наш Батько щасливий, і радіючи сміється, дивлячись на своїх улюблених діточок, що копаються в пісочниці.
Ос...

Роби добро, як умієш і можеш

У наш світ прийшла християнська мораль. Вона принесла з собою добро, кохання, співчуття. Люди все більше і більше прагнуть допомагати тим, хто від народження або через нещасний випадок безпорадний.
Для цих нещасних тепер будують спеціальні будинки-лікарні, притулки. Найчастіше кошти при цьому допомагають збирати релігійні суспільства та організації. І ось один із заснов...

Богу треба - ДОВЕРЯТИ

Богу потрібно — ДОВЕРЯТИ у всьому, і якщо Він – НЕ ВИКОНАЄ нашого прохання, значить, так потрібно, Він один знає, що нам — КОРИСНО, а що принесе ШКІДНИК, і коли — Приходить час для — ВИКОНАННЯ наших молитов.

Просіть і дано — буде вам!

Адже, якщо дитина просить у матері, мама зірви мені помідор, а помідори ще зелені, і мати тому не дає, к...

Христос Воскрес!

Я зустрів його випадково, на рибалці. У мене клювання не було, але за кущами тільки й миготіло саморобне вудлище. Стало цікаво, підійшов, присів:

- Здорово, дідусю. Як у тебе якийсь улов!

Він повернувся до мене, зарослий, брудний, обірваний. Але очі блищали добротою і радістю.

- Здоровенькі. Я тебе знаю.

- Звідки, дідусю?

Притча про молитву

Стояло посушливе літо, і фермери, мешканці невеликого селища, були стурбовані тим, що буде з їхнім урожаєм. Одного недільного дня після меси вони звернулися до свого пастора за порадою.

— Батьку, ми маємо щось робити, чи ми втратимо врожай!

— Все, що вам потрібно, — це молитися з абсолютною вірою. Молитва без віри – це не молитва. Вон...

У ПОЛОЖЕНИЙ ЧАС

«Всьому свій час... час обіймати, час ухилятися
від обіймів... час любити, і час ненавидіти»
(Еккл. 3:1, 5, 8).
У житті є речі, які пізнаються лише на власному досвіді, і деякі люди визнають істини лише після того, як обпеклися, діючи всупереч їм. У той момент, коли ти розумієш, що не досягнув бажаного, розчарування може виявитися настільки сильним, що надовго за...

Дорожня сумка

Один старець так говорив про виправлення людського життя:

— Якщо в дорожню сумку ми покладемо гострі та ріжучі предмети, ножі, виделки, шила, голки, цвяхи, розбиті шибки, залізки, черепки, вони, переповнивши сумку, порвуть її, поколуть і поріжуть. Щоб зберегти сумку, необхідно звільнити її, викинути з неї все гостре. Те саме відбувається і з нашим серцем: пристрасті, ...