Субота 18 Травень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

СЛОВА І ЖИТТЯ

«У однієї людини було два сини; і він, підійшовши до першого,
сказав: Сину! іди сьогодні працюй у моїм винограднику»
(Мт. 21:28).
Я живу в країні, де з політиків постійно жартують. У цьому немає нічого дивного, майже в усіх країнах розповідають анекдоти про правителів, законодавців та інших представників влади.
Однією з причин цього є те, що люди втратили віру в тих, хто бореться за голоси виборців. Можливо, це відбувається тому, що багато хто з них, прийшовши до влади, забуває про свої обіцянки, зроблені під час виборчої кампанії. Більше того, часто вони діють прямо протилежно до своїх заяв.
Мало що розчаровує так сильно, як людина, яка відступає від свого слова.
Були часи, коли існувало таке поняття, як честь: те, що сказано, буде виконано, це питання честі. Але, на жаль, ці часи, схоже, минули.
Для багатьох нечесність стала звичною, вони вважають, що це гаразд, але це не так. Якщо ти щось обіцяєш, то твій обов'язок перед собою — виконати це.
Артур Гордон, автор книги «Дотик дива», сказав: «Немає нічого легшого, ніж вимовляти слова. Нічого немає важче, ніж жити відповідно до них день за днем».
Одного разу я сказав, що віддаю перевагу поганій людині, вірній своєму слову, тому, хто називається хорошим, але чиї слова розходяться зі справою.
Підступ у притчі про двох синів нелегко помітити. Син, про якого йдеться у сьогоднішньому вірші, сказав батькові, що піде у виноградник, але не пішов. Інший відмовився, але зрештою пішов. Так, він виконав волю батька, але обидва сини зробили не те, що говорили.
Як ти гадаєш, що думають про тебе люди? Коли ти щось обіцяєш, ті, хто поруч із тобою, вірять, що ти виконаєш обіцянку? Твоє слово – слово честі?
Чи зможеш ти довіряти людині, яка постійно бере на себе якісь зобов'язання, але не робить того, що обіцяв?
Для християнина бути людиною слова не просто бажано, це відображення послідовності у характері. На жаль, таких людей дедалі важче зустріти.
Проси у Бога мудрості та сили характеру, щоб виконувати те, що обіцяєш. Нехай твої слова відображають твої переконання.

Не дивлячись на обставини

«Він встановив це на свідчення Йосипові, коли
він вийшов із єгипетської землі» (Пс. 80:6).
Як пастор я багато працював із молоддю з самого початку мого служіння, багато років пропрацював в освітніх закладах. Я бачив тисячі юнаків і дівчат, які виходили з найважчих ситуацій, і я зрозумів, що одним із факторів, що забезпечують успіх, є труднощі, а не їхня відсутність, я...

Є на Небі Місто

Ці слова так сповнені любов'ю і ніжністю до нас, немічних людей, покликаних Господом, обмитих і зцілених Його жертвою!
Це місце на Небі приготовлене для нас, спасених милістю Божою
. на зустріч з Господом і з близькими нам душами.Там
, у цьому Небесному Місті, мене чекає моя сестра Томочка.Її

життєвий шлях був нелегким.Обман і розчарування в житті, важке сімейне життя....

Слово Життя та Живе Слово

Всі книги та послання, що містяться в Біблії, були написані людьми протягом 2000 років. Але Слово Боже не було написане за бажанням людини. Воно було написане через натхнення Святого Духа. Тому єдиним Автором Святого Письма є Святий Дух, який надихнув усіх цих людей написати Слово Боже. Написано: «Бо ніколи пророцтво не вимовлялося з волі людської, але...

Християнська радість

Християнська радість – це не сп'яніння, не дурман, не екстаз почуттів та сплеск позитивних емоцій, тим більше не нестримний тривалий і дикий регіт та масове валяння на підлозі – все це радість язичницького культу... Християнська радість це плід Духа Божого – і це

радість у стражданні в скорботах і в гоніннях, там де просто так не могло б її і бути -
<...

БАЧИТИ КРАЩЕ

«Потім Варнава пішов у Тарс шукати Савла і, знайшовши його,
привів до Антіохії» (Дії 11:25).
Дослідження, проведене серед кількох сотень мільйонерів, показало, що всі вони мали щось спільне. Всі ці успішні чоловіки та жінки навчилися бачити в інших лише хороше та позитивне.
Прочитавши цю інформацію, я вважав її перебільшенням. Проте, читаючи інші книги з упр...

ЩО МИ МОЖЕМО ПРИНЕСТИ В ДАР ІСУСОВІ?

«І ось зірка, яку бачили вони на сході, йшла перед ними, аж поки, нарешті, прийшла і зупинилась над місцем, де було Немовля. Побачивши зірку, вони зраділи радістю вельми великою. І, увійшовши в дім, побачили Немовля з Марією, Матір’ю Його, і, впавши, поклонилися Йому; і, відкривши скарби свої, принесли Йому дари: золото, ладан і смирну. І, одержавши уві сні одкровення не повертати...

Розмірковуючи про життя

«Немає добра душі без пізнання, і квапливі ноги оступляться»
(Прип. 19:2, переклад РБО).
Є слова, яких люди уникають у повсякденних розмовах, рідко їх використовують. Одне з таких слів – «роздум». Стан справ такий, що в більшості людей роздуми не забирають багато часу.
Телебачення перетворилося на засіб масової інформації, який надає найбіл...

Божа скарбничка

Жив багатій. Він допомагав бідним і всі його дуже любили. У кімнаті його була прибита велика залізна скарбничка до стіни, а над нею написано золотими літерами: «Божа скарбничка». Коли Господь посилав багатій радість — хрестини, день ангела чи щось інше, — тоді дружина зазвичай казала йому: — Бог
дав нам усе вдосталь, запроси повний будинок госте...

Свобода від ярликів

«Зухвалий, негідний хлопчик! Коли ж ти перестанеш знущатися з своїх однокласників, навішувати на них образливі прізвиська? Звідки в тобі стільки злості та цинізму?! - Зі спотвореним від гніву обличчям кричала жінка.
З тим же виразом обличчя і схожим на материнським голосом, худорлявий підліток парирував у відповідь: «Сама така… Сама така…»

Перед світанком

За вікном давно ніч. Темно. Непроникна темрява й у думках.

- Немає жодного бога. Вигадали всі. Я ж бачу їх наскрізь. Мене роздобути надумали.
Я повинен попросити їх бога про щось. Смішно. Хочуть мене поставити навколішки.
Зламати мене хоче. Ще чого! Не дочекаєтесь. І вигадали ж! Попросити бога, щоб
дитину врятував. ...