Субота 27 Липень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

З БОГОМ ДЕНЬ ЗА ДНЕМ

«У всіх шляхах твоїх пізнай Його, і Він спрямує стежки твої»
(Прип. 3:6).
Я і мої четверо братів і сестер завдавали чимало клопоту нашій мамі.
Варто нам зібратися разом, як незабаром ми бралися сперечатися і сваритися через що завгодно. Нерідко мама, прибігши з кухні на крик і шум, урочисто оголошувала:
— Діти, поводьтеся добре! Не забувайте, що Бог дивиться на вас!
І я пам'ятаю, як молодші, задираючи голову і показуючи пальцем на стелю, питали:
— Як же Він може побачити нас через дах?
Усі сміялися, і досі я згадую цю дитячу безпосередність із посмішкою.
Але ми, дорослі, теж часто поводимося по-дитячому наївно. Нам здається, що деякі речі Бог бачить, а інші не звертає уваги.
Більш того, ми припускаємо, що деякі місця Бог не відвідує, що, звичайно, неможливо, тому що Бог всюдисущий і всезнаючий.
Ми поводилися б зовсім інакше, якби насправді усвідомлювали, що кожної миті перебуваємо в присутності всевидящого Бога.
Ми входимо до храму з повагою, тому що вважаємо, що Бог присутній там, у стінах храму ми утримуємося від розмов на деякі теми, гучного сміху, проте, опинившись зовні, робимо і говоримо те, на що не наважуємось у храмі. А в чому ж різниця? Хіба Бог не перебуває і всередині, і ззовні?
Насправді ми щохвилини присутні як би в храмі, тому що Бог знаходиться поруч, де б ми не були і що б не робили. Мудрий той, хто прославляє Бога у всіх своїх справах та словах. Один літній пастор якось сказав мені:
— Думаю, сміюся і дихаю завдяки Богу, завдяки Йому я такий, який
є. Бог – це моє життя.
Наше життя було б зовсім іншим, якби така фраза стала нашим духовним гаслом. Все було б інакше, тому що «Спаситель,
який живе в нашому серці, робить Свою силу нашим надбанням. Істина стає нашим багатством. Жодна неправда вже не знаходить місця в нашому житті» (Е. Уайт. Свідчення для Церкви, т. 7, с. 71).
Як шкода, що багато молодих людей плутають благоговіння з формалізмом! Ти можеш мовчати в храмі, але твої думки при цьому можуть блукати там, де не слід, і благоговіння в тобі не буде. Благоговіння - це стиль життя, при якому ти розумієш, що ми кожну мить перебуваємо в присутності Бога.
Проси Бога, щоб Він дав тобі здатність постійно ходити в Його присутності, у справжньому дусі благочестя.

Валька

Так її всі звали. Чомусь не Валентина, ні Валя, ні більш ласкаво. А так, по-дворовому, як у дитинстві один з одним спілкувалися, так і залишилося за нею. Валька.

Якою вона була в дитинстві, юності та й у ранньому зрілому віці, я не знаю. Не знайома з нею була.

Сім'ї своєї не створила. Жила далеко на Уралі, а на пенсії перебралася до сестри. Уд...

Поняття любові: Ключ до щастя і гармонії

Любов - це найвища і найсильніша сила, яка переповнює наше життя сенсом і радістю. Вона є необхідним елементом нашої людської існоти і має незрівнянну силу змінювати світ навколо нас.

Любов починається з нас самих. Вона виникає з глибин нашого серця і розкривається через наші дії, слова і взаємини з іншими людьми. Вона виявляється в уважності, розумінні, терпимості та співчутті до інш...

МОВА, ЯКА РЯТУЄ АБО ГУБИТЬ

«Не обманюйтесь: погані спільноти розбещують добрі звичаї»
(1 Кор. 15:33).
Нещодавно мій друг надіслав мені електронною поштою історію, дещо смішну, але змушує задуматися.
Один чоловік приїхав із засніженого Чикаго на курорт сонячної Флориди. Його дружина мала прибути наступного дня. Перебуваючи в готелі, він вирішив надіслати їй електронного листа, але, наб...

Радість у Господі

Діти Божі покликані бути представниками Христа, життя яких свідчить про Його доброту та милість. Як Ісус відкрив нам істинний характер Отця, так і ми повинні відкривати Христа тим, хто нічого не знає про Його ніжну любов і співчуття. “Як Ти послав Мене у світ, – сказав Ісус, – так і Я послав їх у світ”. “Я в них, і Ти в Мені... нехай пізнає світ, що ...

Лист до Бога

Дорогий, Бог!
Я пишу Тобі лист у моєму щоденнику, тому що мені так легше висловити свої думки.
Я дуже тебе люблю за те, що Ти не такий, яким Тебе малюють на картинках і не
такий, як про Тебе розповідають релігійні люди. Насправді Ти завжди поруч і
береш участь у всіх наших добрих справах. Ти дуже скромний, не відповідаєш злом на зло.
Ти вмієш терпіти, не виход...

Притча "Світло душі"

- Чому про одних людей кажуть, що в них світла душа, а про інших, що темна, - спитала дочка, - адже в душу людини не можна зазирнути. Люди можуть вдавати.

Мати відповіла:
- Коли зустрічаєш людину зі світлою душею, то тобі стає світло. Якщо ти відчуваєш якийсь душевний біль, то поруч із такою людиною вона стихає. Така людина зміцнюватиме віру в Бога, віру в себе, т...

Відро з яблуками

Купив чоловік собі будинок новий, великий, гарний. І сад із фруктовими деревами – все добре, акуратно.
Поруч у кривенькому, старенькому будиночку жив заздрісний сусід, який постійно намагався зіпсувати йому настрій: то сміття під ворота підкине, то ще якусь гидоту створить.
І одного разу прокинувся чоловік у гарному настрої, вийшов на ґанок, а там відро з помиями.
Чоло...

Під покровом крил

Хто живе під дахом Всевишнього
під покровом Всемогутнього, спочиває...
(Псалми 90:1)

Гримить десь на околиці, пахне гаром і пилом. Під вікном розбита гойдалка, зламана вишня. Щось лякаюче, схоплююче дихання підходить до горла і починає душити жалістю та невідворотністю, завдаючи біль у грудях. Краще закрити штори. Плотніше.

«Притулок мій...

Більше довіряйте Богові, ніж собі

З цими словами Павло та Сила звернулися до тюремного наглядача у Філіппах, коли той спитав, що йому робити, щоб знайти порятунок. У цьому полягає спасіння – коли віддаєш себе в руки Бога і надаєш себе Божому захисту. Господь дуже хоче дбати про нас. І в Нього це вийде ще краще, якщо ми більше довірятимемо Йому.
Ми боїмося того, що може статися, якщо повністю не довірим...

Що таке християнська радість

Як нам жити, щоб разом з Богом ми могли прославити Бога? Як же нам підкоритись меті Творця Всесвіту, Який створив усе заради Себе? Заради того, щоб показати і звеличити Свою досконалість і славу по всьому Всесвіту! Як же нам досягти тієї самої мети? Я відповідаю: Насолоджуйтесь Богом понад усе! Бог прославляється у вас найбільше тоді, коли ви знаходите максимальне задов...