Субота 04 Травень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

ЛЮБОВ, ЯКА ЛЮБИТЬ ТЕБЕ ЗА ТО, ким ти є

«Що лілія між теренами, то моя кохана між дівицями. Що яблуня між лісовими деревами, то мій улюблений між юнаками»
(Пісн. 2:2, 3).
В одному інтерв'ю знаменитий боксер Кассіус Марселлус Клей, який пізніше змінив ім'я на Мохаммед Алі, сказав: «Коли я виграю цей чемпіонат, я одягну свої старі джинси, старий капелюх, відрощу бороду і поїду старою путівцем туди, де мене ніхто не знає поки не зустріну красуню, яка не знає мого імені, яка покохає мене такого, який я є. І тоді я привезу її до свого будинку вартістю 250 000 доларів і з видом на мільйон доларів, і покажу їй усі свої „кадилаки” та критий на випадок дощу басейн, і скажу: „Це все твоє, люба, бо ти покохала мене за мене самого» (Джек Кенфілд, Марк Віктор Хансен, Курячий бульйон для душі. Друга порція).
Не знаю, чи спробував колись Мохаммед Алі так зробити, але намір мені сподобався. Всі ми хочемо, щоб нас любили не за те, ким ми здається, і не за те, що маємо, а за те, ким ми є насправді.
Справжнє кохання немає ніякої подібності з комерційної угодою.
Коли ми йдемо в магазин і щось купуємо, ми спонукані до враження, яке на нас справила подача цього товару. Це зовнішня сторона.
Багато хто дозволяє обдурити себе, вважаючи, що для кохання достатньо зовнішнього ефекту. Так, звичайно, зовнішній вигляд дуже важливий. Неохайна і недоглянута людина відштовхує від себе. Але зрештою важливіше те, що не розглянеш зовні: ідеали, цінності, принципи, вірування.
Мені не раз доводилося розмовляти з людьми, які розчарувалися у своїх супутниках, бо в міру того, як вони впізнавали один одного, їм відкривалася не найприємніша картина.
Справжня любов відкриває для себе реальну людину, а не те, якою вона здається.
Кілька років тому один мій друг, сліпий, закохався. Ми жартували над ним, кажучи, що йому треба виявляти обережність, що легко помилитися, одружуючись наосліп. І одного разу він відповів нам фразою, яка змусила всіх замовкнути і залишити жартування:
«Ми, сліпі, маємо перевагу над тими, хто бачить. Ми здатні сприйняти те, чого ви не можете побачити очима: наміри та цілі, ми вловлюємо такі тонкощі, як тон голосу та звук кроків. Ми бачимо серце. У цій жінці є більше, ніж ви можете побачити. Тільки бачу це».
Хто може спростувати його слова? До цього дня ця щаслива сім'я веде повноцінне життя. Можу тільки підтвердити, що мій друг мав рацію.
Він бачив те, чого ми не бачили.
Кохання розкриває нас. Кохання цінує нас. Кохання приймає нас, бо знає, які ми. Кохання – це дар Небес.
Проси Бога направити тебе, щоб зустріти людину, яка полюбить тебе за те, ким ти є.

З життя християн

З життя християн
Розповіді, взяті з життя людей.
Розповідь1.
Дімі виповнилося 18 років. Настав час ставати на облік у військкоматі. З раннього дитинства батьки сіяли насіння Слова Божого в його душі, яке дало сходи у його юності.
Переступаючи поріг військкомату він навіть і не підозрював, що йому доведеться пройти. На серці було легко та радісно. ...

ТІЛЬКИ СВІТЛО РЯТУЄ

«Шлях же беззаконних, як пітьма; вони не знають, що спіткнуться»
(Прип. 4:19).
Один із викладачів теології в нашому університеті любив відпускати жарти, які нам, студентам, здавались тоді дурними, але зараз, після стільки років викладання та пасторської роботи з молоддю, я теж часом говорю щось схоже.
Наприклад, той викладач казав:
— Молоді люди, не гу...

Господи дай мені терпіння

Ми часто молимося саме таким чином, просто і без зайвих роздумів говоримо: «Господи дай мені терпіння!», або «Господь наповни моє серце любов'ю!», ну і ще «Навчи мене Отче смиренності».
Молимося і припускаємо, що терпіння впаде на голову як сніг у січні. Прокинувся, а він уже лежить, і я вже такий терплячий, далі просто нікуди, просто переповн...

Чому вчить Біблія — Молитва

Що Біблія говорить про молитву? Без молитви неможливо зростати в жодному аспекті християнського життя. Отже, всім християнам, особливо новонаверненим, необхідно знати біблійне вчення про моли...

Нехай ліва рука не знає

«У тебе ж, коли чиниш милостиню, нехай ліва рука
твоя не знає, що робить права, щоб милостиня
твоя була потайною; і Батько твій, що бачить таємне, віддасть
тобі явно» (Мт. 6:3, 4).
Коли ти робиш щось для людини, очікуючи за цю винагороду, насправді ти не робиш нічого особливого.
Давати, чекаючи на щось натомість, — це одна з форм комерційних відно...

Розгадка таємниці: що означало вираз 'Здійснилося!' Господа Ісуса на хресті?

Фраза "Здійснилося!" ("Τετέλεσται" грецькою) була вимовлена Ісусом Христом на хресті в момент своєї смерті. Ця фраза згадується в Євангелії від Івана, розділ 19, вірш 30: "Коли Ісус, взявши оцет, сказав: досконало! І, нахиливши голову, віддав дух."

Історично, фраза "Здійснилося!" могла означати, що страту Ісуса на хресті було заве...

Від себе не втечеш

Жила в одному поселенні людина - завжди всім незадоволена. Все довкола робили не те, і не так, навіть погода – і та була приводом побурчати. І він вирішив - якщо все навколо не так як треба - піду в ліс поживу в мисливській сторожці. Там точно людей немає - не буде кому дратувати мене - і я стану справжнім християнином.

І ось із твердим наміром він вирушив у ліс....

День Спасіння

Книга Іова розповідає про життя самого Йова. Це була людина, яка мала багато переваг. Біблія каже, що Йов був людиною щирою, непорочною, справедливою, яка боїться Бога. Також написано, що він віддалявся від зла. Але в певний момент життя він сильно захворів, і ця хвороба змушувала його страждати і скорботи.

Одного дня, Йова відвідали його друзі ...

НЕ відрікаються люблячи

Був нічим не примітний ранок у звичайнісінькій поліклініці. Людина досить похилого віку прийшла до лікаря зняти шви з пальця руки. Було помітно, що він дуже хвилюється і кудись поспішає. Запитавши, коли буде лікар, чоловік тремтячим голосом повідомив, що до 9 години на нього чекає дуже важлива справа. А вже 8-30.
Я розуміюче відповів, що всі лікарі зайняті, і зможуть пр...

Мама

Стародавня легенда свідчить, що одна дитина, яка ось-ось мала народитися, запитала Бога: - Мені казали
, що Ти відправлятимеш мене на Землю, але як жити такому маленькому і беззахисному, як я?
Бог відповів:
– Серед безлічі ангелів Я вибрав одного для тебе, і він на тебе чекає і буде тебе оберігати.
- Але скажи мені, тут на небі я не роблю нічого, тільки співаю і сміюся...