Четвер 18 Квітень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

ЛЮБОВ, ЯКА ЛЮБИТЬ ТЕБЕ ЗА ТО, ким ти є

«Що лілія між теренами, то моя кохана між дівицями. Що яблуня між лісовими деревами, то мій улюблений між юнаками»
(Пісн. 2:2, 3).
В одному інтерв'ю знаменитий боксер Кассіус Марселлус Клей, який пізніше змінив ім'я на Мохаммед Алі, сказав: «Коли я виграю цей чемпіонат, я одягну свої старі джинси, старий капелюх, відрощу бороду і поїду старою путівцем туди, де мене ніхто не знає поки не зустріну красуню, яка не знає мого імені, яка покохає мене такого, який я є. І тоді я привезу її до свого будинку вартістю 250 000 доларів і з видом на мільйон доларів, і покажу їй усі свої „кадилаки” та критий на випадок дощу басейн, і скажу: „Це все твоє, люба, бо ти покохала мене за мене самого» (Джек Кенфілд, Марк Віктор Хансен, Курячий бульйон для душі. Друга порція).
Не знаю, чи спробував колись Мохаммед Алі так зробити, але намір мені сподобався. Всі ми хочемо, щоб нас любили не за те, ким ми здається, і не за те, що маємо, а за те, ким ми є насправді.
Справжнє кохання немає ніякої подібності з комерційної угодою.
Коли ми йдемо в магазин і щось купуємо, ми спонукані до враження, яке на нас справила подача цього товару. Це зовнішня сторона.
Багато хто дозволяє обдурити себе, вважаючи, що для кохання достатньо зовнішнього ефекту. Так, звичайно, зовнішній вигляд дуже важливий. Неохайна і недоглянута людина відштовхує від себе. Але зрештою важливіше те, що не розглянеш зовні: ідеали, цінності, принципи, вірування.
Мені не раз доводилося розмовляти з людьми, які розчарувалися у своїх супутниках, бо в міру того, як вони впізнавали один одного, їм відкривалася не найприємніша картина.
Справжня любов відкриває для себе реальну людину, а не те, якою вона здається.
Кілька років тому один мій друг, сліпий, закохався. Ми жартували над ним, кажучи, що йому треба виявляти обережність, що легко помилитися, одружуючись наосліп. І одного разу він відповів нам фразою, яка змусила всіх замовкнути і залишити жартування:
«Ми, сліпі, маємо перевагу над тими, хто бачить. Ми здатні сприйняти те, чого ви не можете побачити очима: наміри та цілі, ми вловлюємо такі тонкощі, як тон голосу та звук кроків. Ми бачимо серце. У цій жінці є більше, ніж ви можете побачити. Тільки бачу це».
Хто може спростувати його слова? До цього дня ця щаслива сім'я веде повноцінне життя. Можу тільки підтвердити, що мій друг мав рацію.
Він бачив те, чого ми не бачили.
Кохання розкриває нас. Кохання цінує нас. Кохання приймає нас, бо знає, які ми. Кохання – це дар Небес.
Проси Бога направити тебе, щоб зустріти людину, яка полюбить тебе за те, ким ти є.

ТЕБЕ ХТО-ТО ЛЮБИТЬ!

Тебе хтось любить, прагне бути поруч,
Дивиться на тебе хтось лагідним поглядом,
Бажає тобі хтось щастя знайти,
До тебе хтось у серце мріє увійти.
Так, Хтось любить тебе, і тому шле тобі це невелике послання. Хтось любить тебе та щиро бажає ощасливити тебе. Я теж люблю тебе. Ми всі хочемо бути коханими та кохати. Для більшості з нас Кохання –...

Розгадка таємниці: що означало вираз 'Здійснилося!' Господа Ісуса на хресті?

Фраза "Здійснилося!" ("Τετέλεσται" грецькою) була вимовлена Ісусом Христом на хресті в момент своєї смерті. Ця фраза згадується в Євангелії від Івана, розділ 19, вірш 30: "Коли Ісус, взявши оцет, сказав: досконало! І, нахиливши голову, віддав дух."

Історично, фраза "Здійснилося!" могла означати, що страту Ісуса на хресті було заве...

Справжня перемога – перемога над собою

"Хто йде вслід за мною, той не ходить у темноті", - каже Господь (Йо. 8:12).

Ці слова Христа спонукають нас наслідувати Його життя та святі заповіді, якщо наша мета - пізнати і очистити наше серце від сплутаних думок. Христова навчання стоїть вище будь-яких інших мудростей і філософських вчень. Ми повинні мати Духа Христа, якщо хочемо знайти справжню живильну духовну їжу. Не...

Духовність: Пошук глибинного зв'язку

Духовність - це неодмінна складова людського буття, яка виражається у пошуку глибинного зв'язку зі своєю внутрішньою сутністю, з іншими людьми та зі світом навколо нас. Вона перевищує матеріальність і просторово-часові рамки, спонукаючи нас до розуміння більш високих цінностей і сенсу життя.

Духовність проявляється у бажанні пізнавати себе, свої внутрішні потреби та духовні здібно...

Пловець

Людина, яка не вміє плавати, в паніці борсалася в річці. Він підняв хмару бризок і по річці побігли хвилі, які людина в страху прийняла за небезпечну течію. Він почав боротися із річковими хвилями. Нарешті потопаючий збагнув, як треба триматися на воді і потроху доплив до берега. Вибравшись із води, плавець озирнувся і побачив, що на річці повна тиша, а він увесь час боровся...

НАСТІЙНІСТЬ

«Але Ісус сказав йому: Ніхто, хто поклав руку свою на плуг
і озирається назад, не надійний для Царства Божого»
(Лк. 9:62).
Можливо, ім'я Марії Склодовської нічого не каже тобі. Вона народилася 1867 року в Польщі, її дитинство було дуже важким. Їй довелося багато працювати, щоб оплатити навчання у старших класах, і хоча іспити треба було складати російською м...

Руда

Перебудова і наступний за нею розвал Союзу, зробив багато як поганого, так і гарного в життя табору особливого режиму. Погане полягало в тому, що стали гірше годувати та з адміністрації поступово зникали представники слов'янських національностей. Але на житті російськомовних зеків це відбилося не в гірший бік. Виник дефіцит грамотних кадрів і найчастіше арештантів стали призн...

Коли ми просимо про щось Бога

Коли ми просимо про щось Бога, треба молитися з вірою та терпінням, і тоді обов'язково дочекаємося відповіді. Адже коли людина молиться з вірою, Бог певним чином зобов'язаний виконати те, про що він просить, щоб не осоромити цю віру. «Майте віру і не сумнівайтеся» (див.: Мт. 21, 21), – наказав Господь. Отже, якщо «не засумніємося», просячи про щось Б...

Поверніться, Діти

«Поверніться, бунтівні діти: Я зцілю вашу непокору. – Ось, ми йдемо до Тебе, бо Ти Господь Бог наш» (Єр. 3:22)

Одній сільській дівчині захотілося до міста. Незважаючи на сльози і прохання своєї старої матері не покидати її, вона все ж таки поїхала з села. Недосвідчена, не підготовлена до спокус та спокус великого міста, вона скоро впала і потім опуска...

Милість

Не утримуй, Господи, щедрот Твоїх від мене; милість Твоя та правда Твоя нехай безперестанку охороняють мене,Псалтирь 39:12

Як добре! Відпустка! Від нашого нудного дощу, що мрячить, і вічно похмурого неба
виїхати і опинитися під іншим небом. сонячним, справжнім блакитним,
наповненим теплом та світлом.

Рідні місця. А сестра незадоволена.&nb...