Субота 18 Травень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

П'ять простих правил, щоб стати щасливим

Кожен із нас хоче бути щасливим. Але не кожен знає, як мало цього потрібно. Лише п'ять простих правил, виконання яких допоможе нам отримати довгоочікуване щастя!

1. Навчіться прощати та очистіть своє серце від ненависті.

- Навчіться прощати та очистіть своє серце від ненависті. Що це означає? Це означає, що абсолютно неправильно та грішно, тримати у своєму серці образу та ненависть. Ці почуття отруюють наше життя, позбавляють нас сну та спокою. Ми повинні прощати всі образи, завдані нам.

Так само, як і Господь прощає нам наші гріхи. Слова головної молитви Господньої «Отче наш» ясно дають нам зрозуміти наш обов'язок прощати нас: «І залиши нам борги наші, як і ми залишаємо боржником нашим».

Отже, і ми повинні і повинні прощати будь-які образи, завдані нам. А якщо ми не прощатимемо тих, хто нас ображає, то і Отець наш Небесний не простить нам гріхів наших.

2. Звільніть своє серце від хвилювань, адже більшість із них – марні.

- Не варто марно хвилюватись і переживати. Господь влаштує все так, як рятівно для нас, тому ми даремно нервуємо і переживаємо. Погодьтеся, ні те, ні інше не додає нам щастя.

Свята Матрона Московська вчить нас: «Возять дитину з санчат, і немає ніякої турботи! Господь Сам усе вправить! Ми маємо довірити в руки Божі все наше життя. І твердо вірити в те, що Господь усе владнає так, як потрібно саме нам!

3. Ведіть просте життя і цінуйте те, що маєте.

- Те, що ми живемо – це вже щастя, бо якщо ми любитимемо Бога і виконуватимемо Його заповіді, то успадковуємо Життя Вічне в Царстві Небесному. Хіба це не є – щастя? Знати, що, попрацювавши в земному житті, ми будемо вічно радіти в Небесному Царстві і з сонмом ангелів небесних і ликом святих, бачитимемо Господа Нашого Ісуса Христа!

Те, що у нас є чоловік, чи дружина – це теж велике щастя, бо багато довкола нас самотніх людей. Те, що у нас є діти – це також велике щастя, бо багато довкола нас бездітних пар. Те, що ми здорові – це теж велике щастя, бо багато довкола нас інвалідів, калік, понівечених, невиліковно хворих людей!

Щастя те, що немає війни, і ми живемо у мирний час. Щастя те, що ми не змушені жити на вулиці, як нещасні люди, які не мають власного даху над головою. Щастя те, що ми не живемо за часів Антихриста, бо така скорбота буде тоді на землі, якої ще не було від створення світу!

4. Віддавайте більше, ніж берете.

- Завжди давайте більше, ніж самі одержуєте. Якщо отримуєте в дарунок небагато, самі даруйте вдвічі більше. Якщо вам дали мало у борг, самі давайте вдвічі більше. Якщо мало отримуєте від когось кохання, самі ж любите з подвоєною силою.

Вчиняйте з людьми так само, як Ви хотіли б, щоб вони чинили з Вами. Завжди давайте багато з надлишком. Неважливо, будь то гроші, які Ви даєте комусь; чи речі; чи добрі справи. Або просто любите всіх, і особливо тих, хто Вас мало любить.

5. Чекайте менше - і отримайте навіть те, чого не чекаєте.

- Будьте скромні у своїх бажаннях. Просіть собі мізерно малого, і лише найнеобхіднішого. Не чекайте багато людей, інакше ризикуєте розчаруватися. Будьте смиренними. Вважайте себе недостойними щедрот Господніх за гріхи свої. І тоді збудуться на Вас слова Господні: «Бог гордий противиться, а смиренним дає благодать». (1ПЕТ.5:5)

І ще. Щастя – це коли наша совість – чиста. І коли ми живемо в гармонії з собою, і з навколишнім світом!

Один – не означає самотній

У сучасному світі багато людей почуваються самотніми. І з кожним днем масштаби цієї проблеми зростають. Буваючи в різних країнах, я бачу дедалі більше людей, які просять допомогти їм позбутися самотності.
У Біблії йдеться про те, що ми не самотні. Бог рятує нас, втішає, зцілює. Але після втрати близьких, багатьом людям так і не вдається звільнитися від гнітючого почуття...

Найбідніші чи найбагатші?

Ніколи не забуду Великдень 1964 року. Мені тоді було 14 років, молодшій сестрі Осі – 12, а старшій, Дарлін – 16. Ми жили з мамою, і всі четверо непогано навчилися задовольнятися малим. Батько помер п'ять років тому, залишивши матір із сімома дітьми і зовсім без засобів для існування. До 1964 старші сестри вийшли заміж, а брати поїхали з дому.
За місяць до Великод...

Довготерпіння та доброта

Ви коли-небудь думали: «Господи, допоможи мені бути поруч із цією людиною. Я так утомився від його постійного невдоволення, що не хочу більше бачити його. Будь ласка, дай мені терпець і надалі бути поруч із ним»? Вам це знайоме? Ви коли-небудь так молилися?

Деколи люди розчаровують нас, і настає момент, коли чаша нашого терпіння переповнюється. Ос...

Більше довіряйте Богові, ніж собі

З цими словами Павло та Сила звернулися до тюремного наглядача у Філіппах, коли той спитав, що йому робити, щоб знайти порятунок. У цьому полягає спасіння – коли віддаєш себе в руки Бога і надаєш себе Божому захисту. Господь дуже хоче дбати про нас. І в Нього це вийде ще краще, якщо ми більше довірятимемо Йому.
Ми боїмося того, що може статися, якщо повністю не довірим...

Притча про порваний плащ

Якийсь солдат запитав одного разу одного зі старців, чи Бог дарує прощення грішникам. І старець відповів:

— Скажи мені, коханий, коли плащ твій порвався, ти його викидаєш?

Солдат відповів:

- Ні. Я його чиню і продовжую носити.

Старець уклав:

— Якщо ти піклуєшся так про свій плащ, невже Бог не буде милосердним до свого ...

Божий дар чи яєчня

Світ постійно надсилає нам сигнали. Нам підказують, що наше, а що ні. Мабуть, найпоказовіший випадок, що стався зі мною, був таким. Я доглядав одну жінку, і, хоча вона мені подобалася, було відчуття, що щось складається неправильно. Проте на її запрошення ми зібралися до неї у гості. Занурилися в авто, я почав здавати назад і в'їхав у дев'ятку. Я сказав: &q...

НЕ ДЛЯ БЕЗПЕЧНИХ

«Ось Я наказую тобі: будь твердий і мужній, не лякайся
і не лякайся; бо з тобою Господь, Бог твій, скрізь,
куди не підеш» (Івана 1:9).
Дехто вважає, що сміливий  це той, хто нічого не боїться. Це не так. Сміливість - це здатність йти вперед незважаючи на страх. Як одного разу зауважив Карл Барт, знаменитий німецький теолог, «мужність ...

Повчальна розповідь про одного християнина

Є повчальна розповідь про одного християнина, який серед інших людей відзначався побожністю: дотримувався постів, молитв, не жалів себе до праці, допомагав іншим. На перший погляд здається праведною людиною. Але що з того? Все те, що він робив, не мало ніякої вартості перед Богом, бо у своєму серці мав ненависть на свого сусіда і ніяк не бажав з ним примиритись.

Він сам себе заспокоюв...

Що робити?

Він ішов у задумі тротуаром, розмовляв подумки з Богом, перебуваючи перед Ним з оголеним серцем. Було тихо, ніщо не відволікало від думок, душа була в тихому блаженному стані.

Крізь молитовну тишу увірвався несамовитий крик переляканої жінки. Вона бігла назустріч з божевільним виразом на обличчі, розпатлана, в очах плескався жах.

- Допоможіть, - кинулась ...

БОЖИЙ ШЛЯХ — КРАЩИЙ ШЛЯХ

«Спрагли! йдіть усе до вод; навіть і ви, що не мають срібла, йдіть, купуйте та їжте» (Іс. 55:1).
Коли Бог створив людину і весь тваринний світ, Він створив різну їжу, яка ідеально підходить для кожного виду тварин та їх організму. Корови та кішки, птахи та риби їдять різну їжу. Їжа, створена для кожної тварини, ідеально підходить для оптимального функціонува...