Неділя 05 Травень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

Любов Божа

Люди, вживаючи слово: «любов» ,  вкладають у нього різні поняття. Іноді через це народжуються різні дискусії і навіть суперечки. Іноді люди спекулюють терміном "кохання" для того, щоб отримати щось від інших. Тому для нас так важливо зрозуміти, що насправді означає любов, про яку йдеться в 13 розділі 1 послання Апостола Павла до Коринфської церкви.

У перших віршах 13 розділу йдеться про те, що навіть якщо в нашому житті має місце будь-який прояв надприродної дії або прояв звичайної жертовності людини, але при цьому немає любові, то все це не є корисним і не приносить нам жодної користі .

Для більш ясного розуміння біблійного тексту, наведеного вище, нам необхідно звернутися до контексту. З контексту видно, що у 12 розділі 1 послання до Коринтян описана доктрина про Тіло , говориться, що церква – це Тіло Христа. 14 Розділ говорить про дари, про  вияв і дію Духа Святого . 13 Розділ більше говорить про любов . Таким чином, ми бачимо, що всі ці речі взаємопов'язані і їх не можна розділити і сказати, що кохання з усього найважливіше. Дія Духа Святого, як і Тіло, також важлива для нас, і ми не можемо применшити одне і підняти інше.

Але що ж таке кохання , про яке говорить Писання? Слово «любов» багаторазово відображається у всій Біблії. У грецькій мові використовують п'ять слів, що описують поняття «любов» . У Новому Завіті їх використовується лише чотири. Але Писання вчить нас Божій надприродній любові «агапе» , яка все віддає, всім жертвує і нічого не шукає натомість.

Любов, про яку говорить Писання, вселилася в нас Духом Святим. Тобто любов, яку ми прийняли від Бога – це Сам Бог: «Хто не любить, той не пізнав Бога, тому що Бог є любов»  1 Ін. 4:8 . І якість цього кохання інше, її природа інша. Дух Святий вилився на Церкву, на учнів, і ми одним Духом були об'єднані в одне тіло.

Божа любов Духом Святим перебуває в Церкві, у Тілі Христовому, тому спочатку йдеться про Тіло Христове, потім про любов, а потім уже і про дію Духа Святого, про Його дари. Дух Святий був дано Церкві, щоб вона мала все необхідне: управління, благословення, втіху та поради Господні . Святий Дух приніс силу віруючим, щоб перемагати цей світ.

Бог довів Свою любов тим, що помер за нас, коли ми були ще грішниками. І цю любов Він вилив у серця наші, щоб ми жили як одне Тіло, щоб служили одне одному тим, що самі отримали від Господа. У Божому плані все має на меті ділитися і віддавати. Ми повинні ґрунтувати своє життя саме на такому коханні. Кохання «агапе» не припиняється навіть у тому випадку, якщо немає жодних почуттів у відповідь. Це здатність любити, не залежна від того, отримує вона щось натомість чи ні: «Немає більше тієї любові, як якщо хтось покладе душу свою за друзів своїх» Ін. 15:13 . Ця любов вічна, як і вічний Сам Бог.

У чотирнадцятому розділі ми знаходимо такі слова: «Досягайте любові; ревнуйте про [дари] духовні … »  1 Кор. 14:1 . У Тілі Христа ми є членами один одного. Бог не дасть дарів для того, щоб наше «Я» прославилося, оскільки Бог не бажає нашого падіння. Тут говориться про користь, що це має приносити користь та благословення тілу. Ми повинні збагатитися дарами Духа не для себе, а для того, щоб навчати Церкву Божу, щоб тілу було добре, щоб Церква була готова до зустрічі з нареченим.

Любов, про яку йдеться в Біблії, дуже конкретна і в 13 розділі описані її прояви, орієнтовані на людей: «Кохання довготерпить, милосердить, любов не заздрить, любов не звеличується, не пишається, не бешкетує, не шукає свого, не дратується, не мислить зла, не радіє неправді, а тішиться істиною; все покриває, усьому вірить, все сподівається, все переносить. Любов ніколи не перестає, хоч і пророцтва припиняться, і мови замовкнуть, і знання скасується»  1 Кор. 13:4-8 . 

Ці вірші Біблії описують рівень людських взаємин у Тілі, саме так, як це визначив Сам Бог для того, щоб Церква жила, була здорова та підготовлена ​​до захоплення. Чи потрібне нам довготерпіння? Звичайно. Усі ми люди недосконалі. Кохання, яке ми отримали від Господа, справляє в кожному з нас свою дію, і ми починаємо любити і живемо в любові як одне тіло , тому що члени фізичного тіла не мають ненависті один до одного, і рука не може сказати нозі: Ти мені не потрібна!"

Ми любимо і цю любов нам дано від Бога, оскільки вона була вилита в наші серця Духом Святим і є одним із плодів Духа Божого. Бог вічний і це кохання ніколи не перестає. Настане момент, коли мови замовкнуть і знання скасується; закінчаться прояви дарів Духа. Нам не відомо про те, коли це станеться. Але коли Господь забере від землі Свою Церкву, то і Дух Божий покине цей світ. А поки ми живемо в цьому світі, нам потрібно виконувати все необхідне для того, щоб Тіло Христа було здоровим, сильним і готовим до піднесення.

У Вічність буде забрано Церкву, яка живе як Тіло. Тому, ревнуючи про духовні дари, ми повинні думати ні про себе, ні про свої особисті амбіції. Коли ми ревнуємо про дари, то цим підкреслюємо, що ми любимо Церкву, любимо братів і сестер, любимо Тіло Христове.

Невіруючій людині ці слова можуть здатися повним абсурдом. Світ сповнений зла, яке множиться в цей останній час. Життя однієї людини нічого не варте для іншої людини. І сьогодні ми виразно це бачимо. Люди світу скажуть, що не можна так жити і любити, нічого не отримуючи натомість. Вони не розуміють цього, тому що це не є рівнем людських можливостей та здібностей, це рівень не мирської любові. Сама людина не здатна на таке. Але це можливо для Церкви, тому Бог і вилив Свою любов у наші серця Святим Духом. Для Бога життя кожної людини є вельми цінним, оскільки Він заплатив за кожного з нас життям і кров'ю Свого єдинородного Сина.

Якщо ж ми дратуємося, заздримо, звеличуємося, дозволяємо «гіркому кореню» рости в нас, то це відбувається через те, що ми не виконані Духом Святим. Коли ми сповнені Духом Святим, то, дивлячись на всіх, на братів і сестер, ти радієш їхньому духовному зростанню, іншим якимось речам, ти готовий пробачити всіх своїх кривдників і все покрити любов'ю. Бо Бог, Який у серці твоєму, є любов. Хто любить Бога, повинен любити і ближнього свого. Це не просто обов'язок, це можливість, яку дав нам Бог, пославши у наші серця Дух Свій Святий.

Усі прояви Божої любові – це характеристики життя людини у Тілі, де не людина є кимось великою, а Бог виявляє Свою силу, виявляє Себе через людину. І тоді видно Господь, а не людину. Адже вся слава належить лише Господеві. І слави Своєї Бог не віддасть нікому, бо все, чого гідна людина, так це лише смерті за свої гріхи.

Отже,  любов—це коли людина інтегрована в Тіло і живе життям Церкви, життям Тіла Самого Христа . Любов—це моє життя в Церкві, моя інтеграція в Тіло, коли я живу життям Церкви, і живу так, як цього бажає Господь. Кожен із нас є лише невеликою часткою великого проекту Божого.

У наших тілах органи різні, але жоден їх немає ненависті до іншого, хоча по-різному влаштовані, і займають різне становище у тілі. У тілі всі органи живуть не звеличуючись, не відкидаючи один одного. Тому і життя у здоровому тілі прекрасне. Господь творить Тіло Христове, Він – Глава і Його любов – це наше життя в Тілі для його наставлення.

Коли Господь піднесе Вірну Церкву, вона не перестане бути Тілом. Життя у Тілі з любов'ю один до одного триватиме. Тільки це буде вже інше життя, де одкровення вже не будуть потрібні, тому що все вже буде відкрито.

Але сьогодні я продовжую жити на землі і цінувати те, що Бог робить у моєму житті, тому що я є частиною Його великого проекту Спасіння. Я, як і раніше, живу серед недосконалих людей, яким і сам є, тому нікого не обговорюю, нікого не засуджую, але з вірою в серце продовжую за всіх молитися і любити на практиці. Маранафа! Прийди Господь!

17.10.2023

Бог має третій варіант, коли Ви між двох вогнів!

Молюся, щоб Господь Вас спрямовував Святим Духом, наповнював Своїм Словом, і незалежно від обставин Ви були здатні зберігати своє серце у вірі, святості та чистоті.

Різні бувають часи, і я не знаю, через які ви зараз проходите. "Все видиме тимчасово", каже Писання. Іноді, здається, що ми на гребені хвилі, іноді - що йдемо на дно... Ні самовпевненість і ні страх, не гордість...

Використання Божої любові для того, щоб розвиватися та ставати кращими

Божа любов - це не тільки дар, який ми отримуємо, але й інструмент, яким ми можемо користуватися для свого особистого розвитку та зростання. За допомогою Божої любові, ми можемо стати кращими версіями самих себе та допомогти іншим робити те ж саме.

По-перше, Божа любов допомагає нам розвивати милосердя та проявляти милостиню. Коли ми проявляємо милосердя, ми розвиваємо співчуття та гото...

Відданість Божій любові: покликання нашого життя

Життя є даром від Бога, і ми маємо віддати Йому подяку за кожен день, який ми отримуємо. Відданість Божій любові - це наше покликання. Вона означає жити за Його волею і віддавати своє життя в Його руки.

Бога можна знайти в усьому, що нас оточує. Він говорить до нас через природу, людей, ситуації та події. Коли ми прислухаємось до Нього та діємо відповідно до Його волі, ми віддаємо наше ...

Ісус живе й перебуває серед нас

Чи ти знаєш, шановний читачу, що Ісуса Христа можна зустріти. Він помер, однак воскрес. А отже, живе як людина в тому самому тілі, що й до смерти, тільки одухотвореному, воскреслому. Він залишився тією ж людиною, що й був, – людиною, яка в усьому, крім гріха, подібна до нас.

Якщо не відчуваємо Ісуса своїми чуттями й не сприймаємо думками, то Його відчуває наш дух, сутність нашої...

Бог бажає емоційних стосунків з вами

У Євангелії від Марка 12:29-30 написано: «Перша з усіх заповідей: … возлюби Господа, Бога твого, усім серцем твоїм, і всією душею твоєю, і всім розумінням твоїм, і всією фортецею твоєю» .

Чи чуєте ви емоції у цих словах Ісуса? Він каже, що не хоче, щоб ви просто любили Його. Він хоче, щоб ви любили Його пристрасно: всім своїм серцем, усією душею, всім розумінням і в...

Божа любов та наші стосунки з іншими людьми

Божа любов - це велика сила, яка може перетворити наші життя та наші стосунки з іншими людьми. Коли ми відчуваємо Божу любов, ми стаємо більш толерантними, співчутливими та готовими допомагати іншим. Але часто ми забуваємо, що наші стосунки з іншими людьми також впливають на нашу співпрацю з Божою любов'ю.

Під час наших взаємодій з іншими людьми ми повинні пам'ятати про Божу любов та ві...

Досвід Божої любові через молитву

Молитва є важливою складовою релігійного життя багатьох людей. Це не тільки спосіб звернення до Бога, але й джерело сили та спокою у важкі моменти життя. Молитва дозволяє нам відчути Божу любов та благодать, що допомагає нам розвиватися та ставати кращими людьми.

Божа любов є безмежною та непізнаваною, і через молитву ми можемо відчути цю любов у нашому житті. Молитва дає нам можливість...

Божа любов та наше покликання до прощення та милосердя

Божа любов є основою нашого відношення з Богом та іншими людьми. Вона надає нам силу проявляти прощення та милосердя, що є важливими складовими нашого християнського життя.

Прощення - це процес, який може бути важким, особливо коли ми відчуваємо біль, образу, чи зраду від людей. Але, коли ми розуміємо та відчуваємо Божу любов, ми можемо бути вільними від гніву, образи т...

Як бути співучасниками Божої любові

Бути співучасниками Божої любові означає жити так, щоб наше життя стало свідченням про цю безмежну любов Бога до кожної людини. Божа любов не обирає, вона просто існує і не залежить від того, як ми себе поводимо чи якою вірою ми дотримуємось. Але коли ми приймаємо цю любов у своє життя, то ми можемо стати співучасниками того, що Бог робить в світі.

Перш за все, щоб бути співучасниками Б...

Ніколи не забувайте, наскільки добрий до вас Бог!

Якби у вашому житті стали відбуватися чудеса і їх потік був би нескінченним, вам це сподобалося б? Вам хотілося б, щоб так воно і було? Адже саме це й відбувалося з ізраїльтянами, коли вони покинули Єгипет і тинялися пустелею сорок років. Давайте подивимося, що Біблія має на увазі, говорячи, що ізраїльтяни спокушали Бога.

Слово peiradzo - "спокушати", ще означає піддав...