Неділя 05 Травень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

Бог бажає емоційних стосунків з вами

У Євангелії від Марка 12:29-30 написано: «Перша з усіх заповідей: … возлюби Господа, Бога твого, усім серцем твоїм, і всією душею твоєю, і всім розумінням твоїм, і всією фортецею твоєю» .

Чи чуєте ви емоції у цих словах Ісуса? Він каже, що не хоче, щоб ви просто любили Його. Він хоче, щоб ви любили Його пристрасно: всім своїм серцем, усією душею, всім розумінням і всією фортецею. Бог не хоче, щоб ви просто в голові мали знання про Нього; Він бажає емоційних стосунків із вами.

Є кілька речей, які вам потрібно розуміти про емоції.

1. У Бога є емоції.

Бог – Він емоційний Бог. Він відчуває радість, смуток, біль та ненависть до гріха. Люди засмучують Його. Є лише одна причина, чому у вас є емоції – це тому, що ви створені за образом і подобою Божою. Якби Бог не був емоційним Богом, у вас не було б жодних емоцій.

2. Ваша здатність відчувати – це Божий дар.

Емоції це те, що робить нас людьми. Наша здатність відчувати дозволяє нам любити і творити, бути вірними, відданими, добрими та щедрими, і висловлювати всі емоції, пов'язані з усім добрим у нашому житті. Наші емоції можуть не завжди здаватися нам Божим даром, але навіть негативні емоції мають на меті життя.

3. Є дві крайності, яких слід уникати.

Підвищена емоційність - це крайність, що говорить, що по-справжньому важливо в житті тільки те, що ви відчуваєте - не те, що ви думаєте, і не те, що справді добре чи погано. Така думка заявляє, що все в житті ґрунтується на ваших емоціях, і ці емоції керують вами.

З іншого боку, стоїцизм стверджує, що почуття зовсім непотрібні, і по-справжньому значущими є лише інтелект і воля.

Бог дав вам емоції з однієї причини: Він хоче, щоб ви поклонялися Йому всім своїм серцем та розумом.

Обговоріть це:

Чому ми іноді поклоняємось Богові більше розумом, ніж серцем?
Ви «палкіші» чи «помірніші» у своїх емоціях?
Які ваші емоції, на вашу думку, Бог хоче, щоб ви принесли у відносини з Ним?

17.10.2023

Люблячий Батько

Він є люблячий та дбайливий Батько, Який знає про найменші турботи нашого життя. Матв.6:25-34
Він Отець, Який ніколи не залишає нас.
Лука 15:3-32
Він є Бог, що послав Свого Сина померти за нас, хоча ми цього не заслужили. Рим.5:8
Він перебуває з нами в радості та в горі. Євр.13:5
Він невтомний Творець усього Всесвіту. Він помер, щоб зцілити...

Божа любов та наше покликання до прощення та милосердя

Божа любов є основою нашого відношення з Богом та іншими людьми. Вона надає нам силу проявляти прощення та милосердя, що є важливими складовими нашого християнського життя.

Прощення - це процес, який може бути важким, особливо коли ми відчуваємо біль, образу, чи зраду від людей. Але, коли ми розуміємо та відчуваємо Божу любов, ми можемо бути вільними від гніву, образи т...

Бог так полюбив світ: віра в Божу любов у складні часи

Існує безліч складних моментів у житті, коли може здатися, що Божа любов недоступна чи невірогідна. Нас оточує насильство, хвороби, конфлікти та багато іншого, що може підірвати нашу віру в Бога та Його любов. Але коли ми згадуємо про те, що Бог так полюбив світ, що надіслав до нас Сина Свого Єдинородного, щоб ми мали життя вічне, то ми розуміємо, що ніщо не може зупинити Божу любов.

Ві...

Бог – це надія

Сьогодні запрошую тебе, шановний читачу, разом зі мною додати надії самим собі та нашому народові.

Мати надію – означає в безвихідній ситуації отримати ще один шанс, ще одну можливість. «Надія є там, де її немає», – каже поет. Бо надія з’являється тоді, коли всі людські можливості вже вичерпано, коли, з людського погляду, вже немає виходу. І тоді приходит...

Дар Божої любові: пробудження нашого серця

Є багато різних дарів, які Бог дарує нам. Один з найбільших та найцінніших дарів - це Його безмежна любов до нас. Ця любов не має меж, вона не обмежується ні віком, ні національністю, ні статтю. Бог любить кожну людину незалежно від того, хто вона є, тому що вона є Його створінням. І цю любов можна відчути, коли наше серце пробуджується до сприйняття Божої любові.

Пробудження серця - це...

Використання Божої любові для того, щоб розвиватися та ставати кращими

Божа любов - це не тільки дар, який ми отримуємо, але й інструмент, яким ми можемо користуватися для свого особистого розвитку та зростання. За допомогою Божої любові, ми можемо стати кращими версіями самих себе та допомогти іншим робити те ж саме.

По-перше, Божа любов допомагає нам розвивати милосердя та проявляти милостиню. Коли ми проявляємо милосердя, ми розвиваємо співчуття та гото...

Ісус живе й перебуває серед нас

Чи ти знаєш, шановний читачу, що Ісуса Христа можна зустріти. Він помер, однак воскрес. А отже, живе як людина в тому самому тілі, що й до смерти, тільки одухотвореному, воскреслому. Він залишився тією ж людиною, що й був, – людиною, яка в усьому, крім гріха, подібна до нас.

Якщо не відчуваємо Ісуса своїми чуттями й не сприймаємо думками, то Його відчуває наш дух, сутність нашої...

Ніколи не забувайте, наскільки добрий до вас Бог!

Де ваші батьки спокушали Мене, випробовували Мене,
і бачили діла Мої сорок років.
— Євреїв 3:9

Якби у вашому житті стали відбуватися чудеса і їх потік був би нескінченним, вам це сподобалося б? Вам хотілося б, щоб так воно і було? Адже саме це й відбувалося з ізраїльтянами, коли вони покинули Єгипет і тинялися пустелею сорок років. Давайте подивимося, щ...

Господь царює

1 Господь царює; Він зодягнений величчю, зодягнений Господь могутністю [і] підперезаний: тому всесвіт твердий, не спонукається. (Пс.92:1)

10 Скажіть народам: Господь царює! тому твердий всесвіт, не похитнеться. Він буде судити народи по правді. (Пс.95: 10)

1 Господь царює: нехай радіє земля; так веселяться численні острови. (Пс.96: 1) 

1 Господь царює: нехай т...

Слово про страх Божий і про любов Божу

Служіння людини Богу, започатковане Богом, зрозуміле і просто. Але ми стали настільки складними і лукавими, такими чужими духовного розуму, що потребуємо ретельного керівництва і настанови для правильного й благоугодного служіння Богу. Дуже часто ми приступаємо до служіння Богу за допомогою такого способу, який противиться встановленню Божому, заборонений Богом, який приносить душам нашим не ко...