Субота 18 Травень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

Як захистити від образ ваш шлюб

Як розірвати пута, які негативні слова створили у вашому шлюбі? Все в християнському житті, включаючи ваш шлюб, починається з прощення. Ви повинні пробачити один одного за безліч образливих слів, сказаних у минулому. Прощення - це масло Духа, що зцілює і відновлює.

Далі потрібно діяти по-новому. Тут знадобиться 40-денний пост. За допомогою посту ви намагатиметеся завдати смертельного удару негативним словам і звичкам у вашому шлюбі. Ці речі досить довго затримували зростання близькості між вами! Вся перспектива ваших стосунків може змінитися, якщо ви обидва станете помірковані в словах і разом молитиметеся.

У ситуаціях, коли ви одного разу відповіли на недобрі слова недобрими словами, ви почнете відповідати добротою. Якщо раніше ви припускали найгірше, тепер ви шукатимете найкраще у своєму чоловікові. Ви шукатимете можливості похвалитися своїм чоловіком. Там, де ви раніше злилися, ви виявите терпіння. Ви перестанете думати завжди тільки про себе і не наполягатимете на своєму. Ви відкриєте собі новий рівень близькості.

Вам доступна чудова, разюча сила змінити свій шлюб, утримуючись від негативних слів. Зберігайте неупередженість, поки я знайомитиму вас з біблійними принципами, які можуть відкрити для вас нову концепцію розуміння духовних речей. Два основних уривки — 2 Коринтян 10:3-5 і Ефесянам 6:10-18 — ясно покажуть, що ми маємо дві наступальні знаряддя для боротьби з ворогом: Слово Боже і молитва.

Пост, разом з молитвою і Словом Божим, стає однією з головних знарядь духовного життя у боротьбі зі світом, плоттю та дияволом. Пост вводить нас у глибший духовний вимір. Ви можете оголосити піст, щоб упокоритися і наблизитися до Бога (Ездра 8:21). Ісус ясно дав зрозуміти, що є речі, які досягаються лише молитвою та постом. У тому, як ви розмовляєте з чоловіком, є твердині, які можна зламати молитвою та постом. Ви можете очистити свій шлюб від критики, глузувань, скарг, засудження та пліток, утримуючись від негативних слів.

Переваги помірності у словах

Давайте разом поміркуємо про те, про що, можливо, ви ніколи раніше не замислювалися: помірність у словах може бути такою ж корисною для духу, як і помірність від їжі. Словесна помірність у комплексі з молитвою може принести такі переваги.

Смиренність . Помірність у словах - це конкретне вираз смирення. Обмежуючи свої слова та відмовляючись від вживання негативних слів, ви кажете Богові, що повністю залежите від Нього. Ви хочете, щоб кожне слово, яке вимовляють ваші уста, подобалося Йому. Кожному з нас потрібно, щоб Господь досліджував глибини нашого серця та очистив нашу промову. Усвідомлення того, що наша мова розкриває стан наших сердець, діє протверезно і сприяє смиренню.

Немає кращого стану для спілкування з Богом, ніж смирення. Тут ви виявляєте Його безмірну благодать: «Бог гордий противиться, а смиренним дає благодать» (Якова 4:6).

Зламаність . Коли ви обмежуєте свої слова, ви визнаєте свою зламаність. Помірність у словах - це зовнішня ознака того, що ви бажаєте змін у вашому серці. Це визнання гріховності ваших слів. Це визнання того, що у вас нечисті уста, і ви живете серед людей з нечистими устами. Таким чином ви даєте Богові зелене світло для очищення вашого серця.

Коментатор Метью Генрі сказав, що пост показує справжнє співчуття про гріх. Визнання своїх гріховних слів критики, скарг, осудів та інших негативних слів – це перший крок до того, щоб стати людиною з чистими вустами.

Пристрасть . Пристрасть рухає життям. Бог обіцяє, що, якщо ми шукатимемо Його, ми знайдемо Його (Єремія 29:13). Бог викидає половинчасту і теплу віру зі Своїх вуст (Об'явлення 3:16). Справжнє серце шукає Бога цілеспрямовано, з пристрастю та щирістю: «Нехай приступаємо зі щирим серцем, з повною вірою, кропленням очистивши серця від порочної совісті, і обмивши тіло чистою водою» (Євреїв 10:22).

Помірність у словах і приглушення егоїстичних мотивів, суджень чи інших гріховних слів — це послання до Бога. Ви повідомляєте Йому своїми діями, що ви зосереджені, рішучі та щирі у своєму бажанні змін у своєму серці.

Слухає серце . Словесний піст за визначенням означає, що ваша мова не відрізняється багатослівністю. Ви вважаєте за краще мовчати і слухати. Коли ви почнете менше говорити, ви відчуєте таку гостроту слуху, яку ніколи не знали раніше. Ви не тільки чутимете більш інтенсивно і глибоко, але зросте і ваша проникливість. Коли ви відкриєте Слово Боже, воно говоритиме ясніше, ніж будь-коли. Коли ви вирішите оберігати своє серце і закривати рот від осудів, критики, скарг і пліток, всі ваші стосунки зміняться на краще.

Ви коли-небудь замислювалися, яким було молитовне життя Ісуса? Як Він досяг того, що міг робити такі сміливі заяви? Він дає нам найяскравішу ілюстрацію сили мовчання та слухання. Він завжди є нашим знаковим зразком для наслідування у житті, і Він нічого не говорив і нічого не робив за власною ініціативою.

«Істинно, істинно кажу вам: Син нічого не може чинити Сам від Себе, якщо не побачить Отця, що творить: бо, що творить Він, то і Син чинить також» (Івана 5:19).

«І Я знаю, що Його заповідь є вічним життям. Отже, що Я говорю, говорю, як сказав Мені Отець» (Івана 12:50).

Ось що зробив Ісус: Він замовк і слухав Отця, особливо вранці, а потім протягом дня (Марка 1:35; Луки 5:16).

Для Ісуса Його молитовне життя полягало більше в тому, щоб слухати, ніж говорити. Він слухав бажання Батька про те, що Йому говорити і робити, і саме це Він говорив і робив. Продовжуйте нагадувати собі, що Ісус був на 100% людиною з плоті та крові. Йому треба було слухати Отця, щоб дізнатися про волю Батька. Він прийшов до пізнання Отця через таке слухання.

Вам може здатися, що це не позбавлене сенсу, але вам потрібно буде проводити набагато більше часу, слухаючи, ніж кажучи, якщо ви хочете дізнатися когось краще. Ісус показує нам, що мовчання відкриває наші духовні вуха, щоб ми могли чути думки і вказівки Бога для нашого життя. Утримуючись від слів, ми отримуємо контроль над своїми ідеями, досвідом, освітою та упередженнями, і ми підкоряємо їх Богу. Ми можемо вимкнути всі голоси з нами і слухати тільки Його голос. Це приклад, залишений нам Ісусом.

Зростання відносин

Інша велика прихована перевага від словесної помірності — це його вплив на стосунки навколо вас, зокрема, на ваш шлюб. Один із найцінніших дарів, який ви можете подарувати людині, – це служіння слухання. Дуже часто ми думаємо, що ми маємо відповідь на чиюсь проблему, і кидаємося виправити ситуацію.

Насправді найважливіша допомога, яку ми можемо запропонувати братові чи сестрі у Христі, — це, як правило, мовчати та слухати. У своїй книзі «Жити разом» Дітріх Бонхеффер називає це служінням стримування своєї мови. Він також каже, що, просто зберігаючи мовчання, ми можемо приборкати свої власні злі думки. Більше того, ми таким чином звільняємось, щоб бачити багатство творчого слова Бога в інших людях, особливо у наших подружжя.

Якось я чув, як Кетрін Кульман сказала: «Ніхто не може дати іншому більше того, що їм самим було придбано на власному досвіді» . Те, чим ми ділимося, навчаємо та розповідаємо іншим, має виходити з глибини нашого життя. Там це випробувано Богом. Ось коротка інформація про мій особистий досвід словесного посту:

«Після семи років щоденного хронічного болю я прийшов до повної фізичної слабкості. Зрештою я дійшов опіоїдної залежності, від якої два роки лікувався метадоном. Моє життя прийшло до повного та жахливого краху.

Мені довелося покинути роботу і згодом виїхати зі свого великого будинку, який я не міг більше утримувати. У моє життя прийшов розпач. Мій шлюб дуже постраждав. Під впливом всього цього я став людиною, яка скаржилася, засуджувала і була сповнена негативних слів.

Коли я почав шукати Господа, щоб врятувати і відновити своє життя, Він сказав мені через Своє Слово, щоб я утримувався від скарг, критики, глузувань, пліток і осудів. Я ніколи не чув про це. Я попросив близького друга почати словесну помірність разом зі мною. Результати змінили перебіг мого життя та мого шлюбу. Тепер я можу чекати на Господа зі світом, який змінив атмосферу в моєму домі. Як не принизливо це визнавати, я був пліткарем, людиною не заслуговує на довіру, яка радів чужим невдачам. Тепер люди охоче діляться зі мною своїми секретами, тому що я довів свою 100% надійність. Мій шлюб був провальним і чекав на свій розпад. Тепер, хоч би яким чудовим і неймовірним він був спочатку, ми з дружиною стали ближчими і єдиними, про що могли тільки мріяти».

Те саме може статися і з вами. Ось для чого потрібен 40-денний словесний піст, щоб ви стали на шлях відновлення.

31.10.2023

Нехай наші дочки будуть мудрі щодо домашнього насильства

Саме таку фразу багато батьків говорять дочкам про можливе насильство в сім'ї. Ці слова здаються такими вагомими і значущими, тому що звучать як простий і водночас жорсткий захист. Ну і звичайно, тато, який так говорить, виглядає героєм.

Якщо твій майбутній чоловік колись тільки торкне тебе пальцем, одразу кажи мені, я його вб'ю.

Однак да...

Страхи через шлюб

Якщо яка епідемія (чи більш модне нині – пандемія) вразила світ, так це епідемія розлучень. Згідно статистики, не менше половини зареєстрованих шлюбів, як в Україні, так і в країнах Заходу закінчуються розлученнями. Варто уточнити, саме зареєстрованих, адже багато людей надають перевагу не реєструвати свої стосунки, жити, так би мовити, у цивільному «шлюбі», хоча таке співжитт...

Як знайти ідеального супутника життя?

Ідеальна дружина: на що чекає кожен чоловік?
Могла вийти заміж за зірку екрану, але хотіла вийти лише за вас.
Є експертом з кулінарії, прибирання, ремонту автомобіля або телевізора, фарбування будинку та мовчання.
Її улюблений вислів: "Що я можу зробити для тебе, любий?"
Що він отримує:
Вона вимовляє 140 слів за хвилину з поривами до 180.
Там,...

Які ознаки шлюбу?

Біблійне формулювання шлюбу наступне: “Тому залишить чоловік батька свого і матір свою і пристане до жінки своєї; і стануть два однією плоттю” (Бут. 2:24). Причому, ці слова були вимовлені Творцем ще до людського гріхопадіння, тому ми можемо вважати їх законом вічним.

На підставі цього закону Божого, а також на підставі численних прикладів шлюбу в народі Божому, о...

25 домашніх справ, які розкриють дітям цінність праці

Уминулих вихідних моя сім'я, що складається з чотирьох людей, прибирала гараж. Це була моя улюблена частина дня.

Давайте прояснимо — прибирання в гаражі часто мало кого тішить. Якби я цим займалася з маленькою дитиною, або з примхливими дітьми, або почала б цим займатися, будучи роздратованою, це могло легко призвести до розчарування, крику чи перерв у роботі. По суті, ми з ...

Коли подружжя на межі розпаду

У 1988 році італійка на ім’я Лючія була дуже пригнічена. Після десяти років її подружжя розпадалося. Вона багато разів намагалась помиритися з чоловіком, але без успіху. Отже, вона пішла від нього через несумісність характерів і тепер мусила сама виховувати двох дочок. Оглядаючись назад, Лючія пригадує: «Я була впевнена: ніщо не могло врятувати нашого подружжя».

Якщо...

Забезпечуйте вічне майбутнє для своєї сім’ї

Коли Господь поєднав Адама і Єву подружніми узами, Адам виразив свою радість: «Оце тепер вона кість від костей моїх, і тіло від тіла мого» (Бут. 2:22,23). Творець мав на думці не тільки задоволення людей – Своїх дітей. Він хотів, щоб подружні пари і сім’ї виконували Його волю. Він сказав першій парі: «Плодіться й розмножуйтеся, і наповнюйте землю, овол...

Якою дружиною варто бути: досліджуючи незвичайну красу Рут

Воне знала, що перший крок зазвичай робить чоловік. Вона знала, що її вчинок може здатися щонайменше підозрілим, а можливо, і скандальним. Вона знала, що можуть казати інші люди. Знала вона і про те, як багато може втратити (адже, зрештою, вона вже втрачала). І все-таки, ось вона, Рут, лежить у темряві, — вразлива, надіюча, довірлива, смілива, — мовчки чекаючи біля ніг чоловіка, яки...

Чому нам не вдається організувати практику сімейної молитви та читання Біблії

Кілька разів я вже писав про загальносімейну молитву і читання Біблії (найпізніша стаття – Наш досвід сімейної молитви та вивчення Біблії ), і, маю сказати, що кожного разу після цих публікацій йдуть читацькі відгуки.

Щоразу після того, як я пишу на цю тему, я відразу отримую листи та повідомлення від людей, які намагалися щось зробити в цьому зв'язку і зазнали невдачі, або ...

Романтика після народження дітей: десять способів підтримувати вогонь

Наш світ обертається навколо потреб та потреб. А потреби передбачають більш практичний та прозаїчний життєвий сезон, який майже виключає можливість романтики, вірно? Якісне проведення часу - без відволікань і повне енергії - здається привілеєм буржуазії.

Але чи це так? Чи повинні ми відмовлятися від романтики у такі сезони? Чи повинні ми просто стати пліч-о-пліч, а не віч-на-віч, борю...