Понеділок 16 Вересень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

Гіркота, образа та небажання прощати

Багато людей руйнують своє життя та здоров'я отрутою гіркоти, образи та небажанням пробачити. У Євангелії Матвій 18:23–35 говориться про те, що, якщо ми не прощаємо, нас зраджують. Якщо ви коли-небудь стикалися з такою проблемою, я впевнена, що ви можете підтвердити мої слова. Ненависть до іншої людини болісна, вона з'їдає зсередини.
Кому ви допомагаєте, коли прощаєте?
Кому ви найбільше допомагаєте, коли вибачаєте кривдника? Собі! Мені завжди здавалося, що прощати неймовірно важко. Я вважала, що прощати за завданий мені біль несправедливо. Виходить, я постраждала, а їм навіть не довелося розплачуватись за завдані мені страждання?! Тепер я розумію, що, простивши, я допомагаю передусім собі. Своїм прощенням я допомагаю і кривдникові, тому що тоді я даю Богові можливість працювати у його серці. Якщо я не сподіваюся на Бога, а намагаюся помститися чи розібратися з проблемою самостійно, то Він нічого не робитиме. Бог буде працювати в житті людей, які нас образили, якщо ми пробачимо їх. Прощення – наше насіння послуху Божому Слову, посіявши яке, ми обов'язково пожнемо врожай благословень.
Прощаючи, я допомагаю собі, тому що, простивши, я даю можливість Богові Самому розібратися в цій ситуації. Людина відчуває величезне полегшення, коли він вибачив. Навіть фізично він почувається набагато краще. А наслідком гіркоти, образи та непрощення може стати серйозна хвороба. У Євангелії від Марка 11:22–26 чітко говориться про те, що непрощення може перешкодити нашій вірі діяти. Небесний Батько не може пробачити нам наші гріхи, якщо ми не прощаємо інших (адже ми пожинаємо те, що сіємо). Сійте милість і поженіть милість; а посієте осуд – чекайте врожаю осуду. Вибачте кривдника - зробіть собі ласку!
Користь прощення є і в іншому: коли ми пробачили, то можемо безперешкодно спілкуватися з Богом. Непрощення перекриває спілкування з Богом. Апостол Павло навчав, що ми повинні прощати, щоб не дозволити сатані панувати над нами (2 Коринтян 2:10–11). Ми повинні розібратися з гнівом та образою до заходу сонця (Ефесян 4:26–27). Не давайте дияволові жодної можливості. Пам'ятайте, що диявол не зможе нічого вам зробити, якщо ви самі не дасте йому такої можливості, і він не зможе увійти у ваше життя, якщо ви самі не відчините йому двері.
Не зволікайте з прощенням. Не допомагайте дияволові мучити вас. Крім того, важко ненавидіти одну людину і водночас любити іншу. Важко позитивно ставитися до однієї людини, коли негативно ставишся до іншої. Навіть ті, кого ви любите, страждатимуть від вашої гіркоти, образи та небажання пробачити кривдника.
Як прощати?
Я розповім про практичні кроки, які потрібно зробити, щоб пробачити остаточно. Я питала Господа, чому так багато людей бажають пробачити, але їм це не вдається. Він відповів: «Бо вони не слухаються того, що Я сказав їм у Слові». Ось ці кроки я виявила їх, вивчаючи Боже Слово:
1. Прийміть рішення пробачити. Ви ніколи не вибачите, якщо чекатимете, поки вам захочеться пробачити. Прийміть рішення пробачити людину, що образила вас, і відобразити спроби диявола отруїти вас отрутою гіркоти. Не відступайте від цього рішення, і Бог зцілить ваші душевні рани.
2. Покладайтеся на Божу допомогу. Без допомоги Святого Духа вам буде важко пробачити. Це надто важко. Якщо ви дійсно хочете пробачити людину, Бог дасть вам сили, але для цього потрібно змиритися і попросити про допомогу. У Євангелії від Івана 20:22–23 говориться, що Ісус дмухнув на учнів і сказав: “Прийміть Святого Духа”, і одразу після того Він заговорив з ними про прощення. Ми також можемо просити Його вдихнути в нас силу Святого Духа, яка допоможе нам пробачити.
3. Коріться Божому Слову. Писання говорить про те, як ми повинні робити з нашими кривдниками:
• Моліться за своїх ворогів і тих, хто вас кривдить, за їхнє щастя і благополуччя (Луки 6:27–28). Через вашу молитву Бог виведе їх із помилки. Адже людина може навіть не розуміти, що образила вас, або, можливо, вона настільки захоплена собою, що їй до вас немає жодної справи.
• Благословляйте, а не проклинайте (Римлян 12:14). Грецьке слово «благословляти» означає «говорити про когось добре», а «проклинати» – «говорити погано». Ви не пробачили, якщо пліткуєте або розповсюджуєте погані чутки про кривдника. Перестаньте знову і знову говорити про свою образу і погано відгукуватися про кривдника. У Книзі Приповістей 17:9 говориться про те, що «прикриваючи провину шукає любові».
Кого прощати?
Вибачте людину, яка образила вас багато років тому, і вибачте того, хто сьогодні настав вам на ногу або штовхнув вас. Вибачте всіх інших, хто будь-коли завдав вам образу. Не зволікайте з прощенням. Чим швидше ви прощаєте, тим легше це зробити. Прощайте, не чекаючи нічого натомість: «Надаремно отримали, даром і віддавайте» (Матвія 10:8).
Право на помсту належить Господу, і Він віддасть за свій народ (Євреїв 10:30). Дозвольте Богові віддавати за несправедливість, не намагайтеся самі розквитатися з тими, хто завдав вам страждання, тому що вони не зможуть розплатитися з вами за завданий вам біль.
Також вибачте себе за минулі гріхи та страждання, завдані іншим людям. Ви не можете розплатитися з людьми за заподіяні їм страждання, і тому попросіть Бога зробити це.
У жодному разі не ображайтеся на Бога за те, що ваше життя склалося не так, як вам хотілося б. Бог завжди справедливий. Можливо, ви не все розумієте, але Бог любить вас, і люди припускаються серйозної помилки, не приймаючи допомоги від Бога, адже тільки Він може по-справжньому допомогти.
Можливо, вам потрібно пробачити співробітників організації, поштового відділення, банку чи магазину, де вас одного разу обдурили, вибачте машину, яка постійно ламається… Позбавтеся отрути гіркоти, образи та непрощення
і згадайте, що говорить Господь: «Найбільше зберігайся серце твоє тому що з нього джерела життя» (Приповісті 4:23).
Образа – це духовний бруд. Скоріше пробачте, омийтеся водою Божого Слова і залишайтеся чистими. Хай благословить вас Бог!

Духовність: Пошук глибинного зв'язку

Духовність - це неодмінна складова людського буття, яка виражається у пошуку глибинного зв'язку зі своєю внутрішньою сутністю, з іншими людьми та зі світом навколо нас. Вона перевищує матеріальність і просторово-часові рамки, спонукаючи нас до розуміння більш високих цінностей і сенсу життя.

Духовність проявляється у бажанні пізнавати себе, свої внутрішні потреби та духовні здібно...

Чи розумієш робити добро?

Недільні збори в домі Молитви закінчилися, але Діма не поспішав іти. З приміщення, де проводились заняття з дітьми, лунали дзвінкі дитячі голоси. Ну і весело сьогодні там у них. подумав він. Дитяче служіння сьогодні було незвичним. Кімнату прикрасили осіннім листям: червоним, жовтим, помаранчевим, різнокольорові надуті кулі додавали відчуття свята. Прощання восени....

А ви говорите німецькою?

Дивно, - подумав Володя, - мова Шіллера, Гете та Мартіна Лютера. Класиків читаю, а ось те, що Лютер переклав Біблію німецькою мовою, не замислювався навіть. Хоча знав, звісно, про це. Він усміхнувся своїм думкам, підтримуючи за лікоть і допомагаючи вийти з машини жінкам похилого віку. Не вперше підвозив їх до церкви і чекав, поки йшло служіння, читаючи в машині тих самих кла...

Чи є Бог насправді?

Багато людей на землі запитують:
- Чи є Бог насправді?
Я вам відповім що-Є!
Бо хто створив цей світ? якщо не Бог?
Потрібно лише глибоко вдуматися. ..
Бо світ не міг утворитися сам по собі.
всі ці птахи, річки, поля, тварини, квіти, сонце, місяць, зірки, все це створив Бог, І першу людину створив Бог.
Але багато хто стверджує, що людина походить від м...

Доріжка

Жили-були два сусіди. Настала зимушка-зима, випав сніг. Перший сусід рано-вранці вийшов з лопатою розгрібати сніг перед будинком. Поки розчищав доріжку, подивився, як там у сусіда. А у сусіда — акуратно втоптана стежка.
Наступного ранку знову випав сніг. Перший сусід став на півгодини раніше, взявся до роботи, дивиться — а в сусіда вже прокладено доріжк...

Істинна мудрість

«Початок мудрості – страх Господній, і пізнання Святого
– розум» (Прип. 9:10).
Що таке мудрість? Що означає бути розумним?
Іноді я думаю, що ми, християни, трохи плутаємось у достатку інформації щодо розумових здібностей. За Біблією мудрість — це не інтелектуальний рівень, її не виміряти отриманими дипломами, так само як розум — це ще...

Господь вас заспокоїть

Я впевнений, що одна з причин емоційного перенапруги та фізичного виснаження полягає в тому, що люди мчать по життю, не знаходячи часу побути наодинці з Богом. Вони ігнорують необхідність відпочивати та спілкуватися з Богом і в результаті втрачають чітке сприйняття навколишньої дійсності. Бажання робити багато і швидко їх виснажує, вони втрачають на увазі головну мету і більше не здат...

Божий дар чи яєчня

Світ постійно надсилає нам сигнали. Нам підказують, що наше, а що ні. Мабуть, найпоказовіший випадок, що стався зі мною, був таким. Я доглядав одну жінку, і, хоча вона мені подобалася, було відчуття, що щось складається неправильно. Проте на її запрошення ми зібралися до неї у гості. Занурилися в авто, я почав здавати назад і в'їхав у дев'ятку. Я сказав: &q...

Сват із мене ніякий

Я довго придивлявся до них. Іноді було смішно спостерігати, інколи ж і здивування виникало. Важко розібратися у людських стосунках, а тут. Просто дивувався.
А одного разу якесь спонукання нахлинуло, трохи безшабашне, без утримання, що називається.
І все б нічого, так і спостерігав би, та якось підійшов до гурту молоді, в якому Льошка стояв і почув фразу: - Ну от, відпоч...

Не засуджуй

Одному старцеві сказали, що один із його учнів згрішив. Старець сазав:
- Велике зло зробив він і гідний за це покарання.
Пройшло кілька днів. З'явився до старця Ангол Господній і приніс із собою душу брата, засудженого ним, і каже йому: -
Ось той, котрого ти засудив, помер. Куди велиш тепер віднести душу його: у Царство Небесне чи на муку?!
Старець жахнувся.&n...