Субота 04 Травень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

Лагідність

Блаженні лагідні, бо вони успадковують землю Мт.5:5

Один місіонер працював на острові Ямайка, що між Північною та Південною Америкою. Він викладав у недільній школі, де навчалися чорношкірі учні. Якось він запитав своїх учнів: "Кого можна назвати лагідним?"
Один із хлопчиків відповів: "Кроткий той, хто дає м'які відповіді на грубі запитання". Цей хлопчик сказав важливу істину. Прагнемо ж досягти такої духовної досконалості, щоб завжди відповідати м'яко на грубі й зухвалі питання. Лагідністю завжди можна досягти набагато більше, ніж криком і лайкою.
Лагідна людина - це людина негордлива, яка не має гордості. Гордість є причиною сімейних розладів та сварок, розбіжностей та непорозумінь у церквах. Вона позбавляє людей спілкування з Богом. Лагідна людина - це людина, що не гнівається. Гнів – це почуття сильного обурення, обурення; озлоблення, злість. "Гнів гніздиться в серці безглуздих" (Екк.7:9).
Лагідна людина – це людина терпляча. Терпінням зберігається любов і злагода в сім'ях між чоловіками та дружинами, батьками та дітьми; між братами та сестрами по вірі, друзями та сусідами. Терпіння - це той родючий ґрунт, на якому виростають багато християнських чеснот. Лагідна людина - це смиренна людина. Смиренні люди поблажливі до слабкості інших, творять добро і невисоко думають про себе. Вони з радістю зносять помилкові звинувачення. Вміти упокорюватися - значить, наслідувати Ісуса Христа.
Лагідна людина – це поблажлива людина. Поблажливість потрібна, якщо ми хочемо побудувати щасливе сімейне життя. Багато людей сьогодні самотні, тому що не були поблажливими у своїх сім'ях, до своїх сусідів та друзів. І лагідні люди – це люди, які завжди і в усьому слухняні Господу.
Будемо ж лагідними християнами!

Христос Воскрес!

Я зустрів його випадково, на рибалці. У мене клювання не було, але за кущами тільки й миготіло саморобне вудлище. Стало цікаво, підійшов, присів:

- Здорово, дідусю. Як у тебе якийсь улов!

Він повернувся до мене, зарослий, брудний, обірваний. Але очі блищали добротою і радістю.

- Здоровенькі. Я тебе знаю.

- Звідки, дідусю?

Заспокойтесь і візьміть себе в руки!

Сьогодні, напевно, немає жодної людини, яка б не страждала від стресу. Стрес став звичайним явищем. Невеликий стрес не створює серйозних проблем, але якщо стрес набуває затяжної форми, у нас починаються проблеми.

Наприклад, стілець служить у тому, щоб у ньому сидіти. Його зробили з таким розрахунком, щоб він міг утримувати певну вагу. Якщо ви використовуватимете с...

Притча про батька та сина

В одного чоловіка був син — юнак безтурботний і легковажний. Людина ця з дитинства намагалася навчити свого сина і наставити на шлях істинний, але все марно. Від горя він тяжко захворів і зліг. Перед самою смертю батько покликав до себе сина і сказав:
— Бідолашний хлопчику, скоро я піду, і залишишся ти зовсім один. Пробач мені, що не зміг я напоумити тебе.&n...

Перед світанком

За вікном давно ніч. Темно. Непроникна темрява й у думках.

- Немає жодного бога. Вигадали всі. Я ж бачу їх наскрізь. Мене роздобути надумали.
Я повинен попросити їх бога про щось. Смішно. Хочуть мене поставити навколішки.
Зламати мене хоче. Ще чого! Не дочекаєтесь. І вигадали ж! Попросити бога, щоб
дитину врятував. ...

ПРОВАЛ АБО УСПІХ

«Очі твої нехай прямо дивляться, і вії твої нехай будуть спрямовані
прямо перед тобою» (Прип. 4:25).
Мій батько навчив мене принаймні двом речам: їздити велосипедом і плавати.
Я пам'ятаю той день, коли він купив мені єдиний велосипед, який був у мене в дитинстві. Він приніс його, а потім пішов зі мною надвір, щоб я міг покататися навколо будинку.
Коли я сів ...

Радість покаяння

Покаяння, за словами апостола Петра, є першим кроком, який має зробити людина для примирення з Богом (Дії 2:38). Але яким важким є цей крок! Зате скільки радощів він приносить! - Не менше, ніж перший крок дитини, бо сказано в Слові Божому, що на небесах буває велика радість про грішника, що кається. Якщо так, тобто. радіють небеса, а це означає всі небожителі: Ангели, А...

Марфіно служіння

У гості приїхав брат із далекої церкви. Благословенний брат. Суворий брат. Улюбленою його проповіддю була тема ходіння та уваги Слова Божого. Часто він виступав з викриттями сестер, що багато часу приділяють господарству, життєвій метушні і тому мало часу залишається на вникнення Слова Божого.
Одностайно сестри вирішили розстаратися:
- Не засмучуватимемо брата.

Притча: Погляд на проблеми

Професор почав свій урок із того, що взяв у руку склянку з невеликою кількістю води. Він підняв його таким чином, щоб усі його побачили, і спитав студентів:
- Як ви думаєте, скільки важить ця склянка?
– 50 грам, 100 грам, 125 грам, – відповідали студенти.
- Я справді не впізнаю, доки не зважу його, - сказав професор, - але моє запитання таке: що б сталося, якби я...

ПРИТЧА «КОЛЬОРИ, КОЛЮЧКИ ТА ЛЮБОВ»

Жила-була Роза чудової краси. І стрункий табір, і ніжне личко, і розкішна зачіска – око не відвести. Та аж надто гавкаючи, і на сусідок зверхньо поглядала. Так і жила злюкою та гордячкою.
Дивився на неї Бог, дивився, все чекав, раптом одумається, та й каже їй одного разу:
— Люба Роза, ти така прекрасна і витончена, але твоя злість зовсім не личить твоїй ніжн...

Секрет щастя

Ви колись задумувались над тим, як часто ми дякуємо ближнім, Богові? Наскільки, висловлюючись біблійною мовою, у нас вдячне серце?

Ми зазвичай обурюємося, коли ближні не віддячують нам, чи віддячують, але, як на нашу думку, неналежним чином. Проте як часто ми самі помічаємо допомогу та підтримку ближніх, особливо в тому випадку, коли за це від нас вони нічого не вимагають?

Н...