П'ятниця 17 Травень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

Благодать Божа та наша відповідальність

Коли ми говоримо про благодать Божу, ми зазвичай думаємо про те, як Бог дає нам свою любов і милість без будь-яких заслуг з нашого боку. І це справді так. Наша рятівна віра походить від Бога, який віддав Свого Сина, щоб спасти нас.

Але водночас нам слід пам'ятати, що Бог дав нам свободу вибору. Він не змушує нас приймати Його благодать, але дає нам можливість вибирати шлях життя, який ми будемо слідувати. Ми можемо вибрати шлях віри та благодаті, або шлях гріха та руйнування.

Друге нагадування, яке я хочу вам дати сьогодні, полягає в тому, що благодать Божа не звільняє нас від нашої відповідальності за наші вчинки. Коли ми приймаємо благодать Божу, ми отримуємо спасіння і вічне життя, але це не означає, що ми можемо робити, що завгодно, і сподіватися на те, що Бог простить наші гріхи.

Ісус Христос навчав нас, що коли ми приймаємо Його благодать, ми повинні дотримуватися Його заповідей і жити праведним життям. Ми повинні відмовитися від гріха і намагатися жити так, як Він жив, щоб наше життя стало свідченням Його любові та милості.

Таким чином, Божа благодать і наша відповідальність не суперечать одна одній, а є невід'ємною частиною нашої віри. Бог дає нам благодать, щоб ми могли жити праведним життям і стати світлом для людей, які нас оточують. Ми повинні не тільки вірити в Його благодать, але й діяти відповідно до Його волі.

У цей святковий день воскресіння Господа нашого Ісуса Христа ми нагадуємо собі про те, що Бог ніколи не залишає нас, що Він завжди з нами, навіть у наших труднощах і випробуваннях. І це має давати нам силу та мотивацію, щоб бути відповідальними за своє життя та вчинки.

Ми повинні використовувати благодать Божу, яку ми отримуємо через воскресіння Ісуса Христа, щоб стати найкращими версіями себе і служити іншим людям. Ми повинні пам'ятати, що наше життя має на меті і сенс, що ми можемо зробити щось важливе і значуще у цьому світі.

Однак це також означає, що ми повинні бути відповідальними за наші вчинки. Ми не можемо просто покладатися на Божу благодать і не дбати про те, як ми живемо. Нам потрібно жити відповідно до своїх переконань і віри, ми повинні прагнути до духовного зростання і вдосконалення.

Сила перетворення

Великдень – це свято воскресіння, яке наповнює наші серця радістю та надією на нове життя. Цього дня ми святкуємо той факт, що Христос воскрес, перемігши смерть та гріх. Це свято, яке нагадує нам про те, що Бог любить нас і бажає дати нам нове життя у Його Сині.

Для мене, Великдень – це час, коли я відчуваю себе настільки близько до Бога, що серце наповнюється в...

Відкидання страху

Дорогі брати і сестри, сьогодні ми говоримо про те, як Великдень допомагає нам відкинути страх і отримати сміливість у нашій вірі та житті. Страх – це природне почуття, яке з'являється у нашому житті і може допомогти нам остерігатися небезпеки та зберегти наше життя. Але надто часто страх стає негативним фактором, який утримує нас від того, щоб жити повним та вільним життям.

Перемога Христа над смертю

Сьогодні я хотів би поговорити з вами про те, як Ісус Христос переміг смерть і відкрив нам шлях до вічного життя. Це найважливіша подія в історії християнства, і вона дає нам надію на більш яскраве та благословенне майбутнє.

Коли Ісус був розіп'ятий і покладений у труну, багато учнів були пригнічені та засмучені. Але на третій день після Його смерті Ісус воскрес із мертвих!...

Любов Божа та наша любов до ближнього

Сьогодні ми святкуємо найбільшу подію в історії людства – воскресіння Ісуса Христа. Це свято кохання, надії та воскресіння. Цього дня ми повинні пам'ятати, що Бог любить нас, незважаючи на наші недоліки та гріхи. Він любить нас так сильно, що віддав за нас свого сина, Ісуса Христа, щоб ми могли отримати спасіння та вічне життя.

Але Великдень також нагадує нам про...

Визволення, яке дає нам Христове Воскресіння

  1. Протягом всього двохтисячолітнього періоду існування, християнство завжди відчувало на собі сильний прес зовнішніх переслідувань. Це і тиск гонінь, і тиск скептицизму, і тиск атеїзму. Уже із самого початку створення Церкви, християнське вчення активно висміювалося.

    Особливий шквал насмішок вилився на догмат воскресіння. Насмішники знаходилися в усі періоди Церкви. Афіня...

Перемога Ісуса Христа над смертю та гріхом

Як говориться в Писанні: "Він не тут, бо воскрес, як сказав. Ідіть, скажіть учням Його та Петру, що Він іде перед вами в Галілеї; там ви побачите Його, як Він сказав вам" (Марк 16:6-7 ). Ця велика новина повинна заповнити наші серця вдячністю та радістю, оскільки вона означає, що ми можемо жити з Христом вічно.

Цього дня ми також повинні пам'ятати про те, як Христос жертвував Св...

Воскресіння Христа: джерело надії та нового життя

Сьогодні я хотів би поділитися з вами про те, як воскресіння Христа стало джерелом надії та нового життя для всіх віруючих. Воскресіння Христа є фундаментальною подією християнської віри і має велике значення для нашого життя сьогодні.

Воскресіння Христа дає нам надію життя після смерті. Як сказано в Писанні: "І якщо Христос не воскрес, то порожня проповідь наша, порожня та...

Воскресіння Сина Божого: образ і значення

Те, що Ісус Христос помер і після цього тілесно воскрес з мертвих, – є центральною доктриною християнського богослов’я.

У 15 розділі Першого послання до Коринф’ян апостол Павло виклав це з дивним умінням і очевидністю, які переконують, що воскресіння – це невід’ємна частина євангельської теми. Бо, якщо Ісус у прямому розумінні не повстав із мертвих, тоді ...

Ісус — ідеальне жертовне ягня, яке пролило свою кров, щоб урятувати всіх нас

Дорогі брати і сестри у Христі, хочу сьогодні розповісти про Таємну Вечерю та символічне значення Песаха. Ці події не тільки описують останній вечір Ісуса з учнями, але й мають велике значення для нашої віри.

Виходячи з євангелії, ми знаємо, що Тайна Вечеря відбулася в останній день перед стратою Ісуса. Він зібрався зі своїми учнями, щоб відзначити Песах – єврейське с...

Розгадка таємниці: що означало вираз 'Здійснилося!' Господа Ісуса на хресті?

Фраза "Здійснилося!" ("Τετέλεσται" грецькою) була вимовлена Ісусом Христом на хресті в момент своєї смерті. Ця фраза згадується в Євангелії від Івана, розділ 19, вірш 30: "Коли Ісус, взявши оцет, сказав: досконало! І, нахиливши голову, віддав дух."

Історично, фраза "Здійснилося!" могла означати, що страту Ісуса н...