Субота 04 Травень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

Що робити?

Він ішов у задумі тротуаром, розмовляв подумки з Богом, перебуваючи перед Ним з оголеним серцем. Було тихо, ніщо не відволікало від думок, душа була в тихому блаженному стані.

Крізь молитовну тишу увірвався несамовитий крик переляканої жінки. Вона бігла назустріч з божевільним виразом на обличчі, розпатлана, в очах плескався жах.

- Допоможіть, - кинулась вона до нього, схопивши за рукав куртки, - чоловік із ножем женеться. П'яний.

Спокій не залишив його:
- Молись, - тільки й встиг сказати.

У нестримному пориві вона пробігла ще метрів десять, поки сенс єдиного такого потрібного слова досяг її розуму.

Спокій обійняло її. Зупинилась. Повернулась і сказала:

- Дякую.

Не було вже жаху в очах. Вона згадала, Хто захисник наш у будь-яких ситуаціях.

Що може старий? Як може він протистояти обійнятому гнівному чоловікові, охопленому несамовитим бажанням показати дружині "де раки зимують"?

Лише вчасно сказане слово і надія на Його захист від будь-якої напасті змогли відігнати ту хвилю жаху, яка гнала її невідомо кудись уздовж вулиці, що заходить у крику про біду, що насувається.

Він тихо стояв біля розлогої верби.

— Не молитеся,— повторював з трепетом у серці.

Згадала сестричка, яка розповідала свій сон. Як приходив до неї сатана. Прочинить двері. а вона молиться. Він закриє її. Відійде. Через деякий час знову скрип дверей і лукава фізіономія у двері. вона молиться. Закриє. Піде. Втретє двері, що рипнули, підказали про непроханого гостя. А сестра на колінах у молитві стоїть. Стукнув лукавий дверима в обуренні пішов.

Не виявилось йому місця в душі цієї сестри. Вона була поглинута розмовою з Богом. Немає часу на спокуси, на спокуси.

Немає місця в серці. воно належить Господу.

13.05.2023

СЛОВА І ЖИТТЯ

«У однієї людини було два сини; і він, підійшовши до першого,
сказав: Сину! іди сьогодні працюй у моїм винограднику»
(Мт. 21:28).
Я живу в країні, де з політиків постійно жартують. У цьому немає нічого дивного, майже в усіх країнах розповідають анекдоти про правителів, законодавців та інших представників влади.
Однією з причин цього є те, що люди втрати...

Бог завжди дає перемогу

Але подяка Богу, Який завжди дає нам тріумфувати в Христі і пах пізнання про Себе поширює нами у будь-якому місці." (2 Коринтянам 2:14)

Якщо Ви прочитаєте 1-й і 2-й розділ 2-го Послання до Коринтян, то побачите, що цю надихаючу фразу Апостол Павло написав після опису важких обставин, у яких він опинився. Чомусь деякі віруючі гадають, що ті, хто проповідує про силу і перемог...

День, про який ми забуваємо

Мені здається, що більшість із вас дозволяють залишитися дню Вознесіння непоміченим або не надають йому належного значення. Ми відзначаємо Різдво, коли вічний Божий син прийшов у цей світ, народившись у Віфлеємі, і ім'я йому «З нами Бог». Ми багато говоримо про життя Христа, як має бути. Ми багато говоримо про Його спокутну жертву, яку принесли за нас на хресті. ...

ЩО ЗНАЧИТЬ ВЗЯТИ І НЕ ВЗЯТИ ХРЕСТА

І хто не бере хреста свого і йде за Мною, той не вартий Мене. Хто зберіг душу свою, втратить її; а той, що втратив душу свою заради Мене, збереже її (Мт 10,38-39).
Є два шляхи для відродженого християнина. Один широкий шлях на смерть і відповідає п'ятьом нерозумним дівам, яких ліхтарі погасли. Цим шляхом пішла Галатська (Гал 5,4), мертва церква Сардісов (Об'яв...

СВОЄЧАСНА ВДЯЧНІСТЬ

«І будьте вдячні!» (Кол. 3:15, РБО).
Моцарт був музичним генієм. Він почав грати на скрипці в п'ять років, під керівництвом батька, став найвідомішим музикантом свого часу, написав неймовірну кількість творів, які й донині виконуються в різних інтерпретаціях.
Проте майно, залишене ним після смерті, складалося лише зі старої скрипки, яка мало що коштувала. На...

БОЖИЙ ШЛЯХ — КРАЩИЙ ШЛЯХ

«Спрагли! йдіть усе до вод; навіть і ви, що не мають срібла, йдіть, купуйте та їжте» (Іс. 55:1).
Коли Бог створив людину і весь тваринний світ, Він створив різну їжу, яка ідеально підходить для кожного виду тварин та їх організму. Корови та кішки, птахи та риби їдять різну їжу. Їжа, створена для кожної тварини, ідеально підходить для оптимального функціонува...

НАСТІЙНІСТЬ

«Але Ісус сказав йому: Ніхто, хто поклав руку свою на плуг
і озирається назад, не надійний для Царства Божого»
(Лк. 9:62).
Можливо, ім'я Марії Склодовської нічого не каже тобі. Вона народилася 1867 року в Польщі, її дитинство було дуже важким. Їй довелося багато працювати, щоб оплатити навчання у старших класах, і хоча іспити треба було складати російською м...

БЕЗ ПЕРЕДСУМКІВ І ПОПЕРЕДЖЕНЬ

«Я дивлюся не так, як дивиться людина; бо людина дивиться
на обличчя, а Господь дивиться на серце” (1 Сам. 16:7).
Коли я був дитиною, лиходіями у фільмах завжди були індіанці, байдуже, апачі, команчі чи черокі. Хороших індіанців не існувало ні у вестернах, ні у фільмах про піратів.
У підлітковому віці мені подобалися фільми про війну, там лиходіями були япон...

Мудрість: Шлях до осмисленого життя

Мудрість - це багатогранна та глибока якість, яка втілюється в нашому розумінні, досвіді та способі мислення. Вона визначається не тільки накопиченим знанням, але й здатністю мудро використовувати це знання в різних ситуаціях життя.

Мудрість дозволяє нам бачити глибше, відчувати ширше і розуміти більше. Вона надає нам можливість здійснювати свідомі вибори, знаходити гармонію і баланс ...

Притча: Погляд на проблеми

Професор почав свій урок із того, що взяв у руку склянку з невеликою кількістю води. Він підняв його таким чином, щоб усі його побачили, і спитав студентів:
- Як ви думаєте, скільки важить ця склянка?
– 50 грам, 100 грам, 125 грам, – відповідали студенти.
- Я справді не впізнаю, доки не зважу його, - сказав професор, - але моє запитання таке: що б сталося, якби я...