П'ятниця 17 Травень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

Значення Христового Воскресіння

  1. Воскресіння Христове – Боже диво.

Воскресіння Христове Бог готував протягом багатьох тисячоліть.

Воскресіння, згідно Божого плану спасіння, бере початок у Старому Завіті і завершується Ісусом Христом на Голгофі. Воскресіння Ісуса Христа підтверджується Його сорокаденним перебуванням на землі серед Своїх учнів і Вознесінням на небеса при свідках.

Доказом тому являється преображення Його боязких учнів на справжніх героїв віри, які присвятили своє життя проповіді про воскресіння Христове. Заради цього багато хто з них помер мученицькою смертю.

  1. Воскресінням Христовим Бог відкрився людям.

Бог, здійснюючи диво воскресіння Свого Сина Ісуса Христа, відкрився нам у Своїй могутності і силі. Він “відкрився Сином Божим у силі, духом святости, через воскресіння з мертвих” (Рим. 1:4).

Воскресіння Христове дає нам основу вірити і свідчити світу про те, що померлі воскреснуть або для життя вічного в Царстві Небесному, або для жахливого вічного перебування в пеклі, де буде плач і скрегіт зубів. Якби не так, то “ми були б лжесвідками Божими, тому що свідчили б про Бога, що Він воскресив Христа, Якого Він не воскресив, якщо мертві не воскресають” (1 Кор. 15:15).

Історичний факт воскресіння Христа з мертвих ніяк не можуть і не хочуть зрозуміти і прийняти атеїсти і багато так званих “християн”, оскільки з визнанням факту воскресіння рушиться їх ілюзія про самоправедність, яку вони сповідують і зводять в ідеал свого непривабливого життя, що вороже Богові та веде до вічної погибелі. Нині цей “ідеал” виражається в безмежній свободі.

  1. Воскресіння Христове – наше виправдання.

Ісус Христос помер за наші гріхи і воскрес для того, щоб врятувати нас від смерті вічної.

Своїм подвигом смерті і воскресіння Христос звільнив нас від гріхів наших, прибив їх до хреста, віддавши їх смерті. Він тим самим виправдав нас перед Отцем Небесним, щоб ми мали доступ у Його Небесне Царство, щоб мали право називатися Його дітьми, з умовою, якщо ми увіруємо в Христа розіп’ятого і воскреслого, якщо увіруємо в Нього як у нашого Господа і Спасителя. “Але й стосовно нас; буде зараховано і нам, віруючим у Того, Хто воскресив із мертвих Ісуса Христа, Господа нашого, Який був виданий за гріхи наші і воскрес для виправдання нашого” (Рим. 4:24,25).

  1. Воскреслий Христос – Цар всесвіту.

Ісус Христос помер і воскрес, щоб стати Володарем усіх мертвих (грішників) і всіх живих (святих Його). Він Своєю смертю і воскресінням остаточно переміг диявола, позбавив його знаряддя смерті, яким він володів як князь сил піднебесних.

Диявол був повновладним князем світу, коли заволодів знаряддям смерті. Але тепер, позбувшись цього знаряддя, він безсилий перед воскресінням Христовим. Тепер людина може перемогти смерть і її князя, диявола, ім’ям Ісуса Христа. Вона перемагає смерть духовну, а потім і смерть тілесну воскресінням Христовим і отримує нове вічне життя. “Бо Христос для того й помер, і воскрес, і ожив, щоб панувати і над мертвими‚ і над живими” (Рим. 14:9).

Тепер нам, віруючим в Ісуса Христа, не страшний сатана, який багато тисячоліть тероризував світ і наводив страх на всіх людей.

  1. Христос воскрес, щоб воскрешати грішників.

Ісус Христос Своєю смертю і воскресінням виправдав нас, зробив Своїми дітьми, щоб ми в ім’я Його приводили до віри всі народи, які населяють землю. Для цього ми від Нього прийняли благодать на благодать і покликані Ним на служіння благовісників, як і ап. Павло каже: “Ми одержали благодать і апостольство, щоб в ім’я Його підкоряти вірі всі народи” (Рим. 1:5).

“Підкоряти вірі всі народи” – означає сприяти наверненню грішників до Христа з усіх народів світу, проповідувати Євангеліє спасіння всім людям, щоб грішники, бачачи наші справи, почули, побачили і знайшли шлях спасіння, звільнилися від оков гріха і диявола.

  1. Воскреслий Христос воскрешає смертні тіла.

Ісус Христос воскрес із мертвих завдяки Святому Духові. І якщо цей Дух відвідає нас, увійде до нас, якщо ми сповнимося Ним, то Він воскресить і наші мертві тіла, воскресить нас від мертвих справ до справ живих, угодних Богові.

Проте, щоб бути сповненими Святим Духом, ми повинні відродитися воскресінням Христовим і дати Христу місце, щоб Він постійно жив у нас. “Якщо ж Дух Того, Хто воскресив із мертвих Ісуса, живе у вас, то Той, Хто воскресив Христа з мертвих, оживить і ваші смертні тіла Духом Своїм, який живе в вас” (Рим. 8:11).

Отже воскресіння Христове не лише воскрешає нас духовно, Його Духом, але і воскресить наші смертні тіла при явленні Ісуса Христа.

  1. Воскреслий Христос – наш Заступник перед Отцем Небесним.

Після воскресіння Христос сів праворуч Свого Отця Небесного. Він є посередником між Богом і нами. Він піклується про нас, захищає нас від нападок ворога душ людських – від диявола. Коли ми у своїх молитвах звертаємося до Бога, Господь Христос клопоче за нас перед Отцем Небесним, і Бог задовольняє наше прохання, якщо воно угодне волі Його. Тому всяка хвала і вдячність, що возноситься Богові, всяке прохання повинні здійснюватися в ім’я Ісуса Христа. Христос Своїм клопотанням опікає нас як духовно, так і тілесно. Він виправдовує нас перед Отцем Небесним! “Хто буде звинувачувати обраних Божих? Бог виправдовує їх. Хто осуджує? Христос Ісус помер, але й воскрес: Він і праворуч Бога, Він і піклується за нас” (Рим. 8:33,34).

  1. Воскреслий Христос – наріжний камінь нашої віри та її справ.

Ми увірували в Христа воскреслого, живого. І в цьому сила нашої віри. Бо наш Бог живий.

Христос воскреслий є також джерелом сили для наших добрих справ, для нашої проповіді благої звістки. Інакше ми нічого не змогли б зробити самі і наші старання були б марними: “А якщо і Христос не воскрес, то й проповідь наша марна, марна і віра ваша” (1 Кор. 15:14).

Тому яку б справу ми не здійснювали в ім’я Христове, ми завжди повинні спиратися на авторитет і силу Христову, від Якого ми отримали спасіння, нове життя. Для цього необхідно постійно удаватися до молитви, мати постійне спілкування з Богом, сповнюватися силою Духа, Який воскресив Ісуса Христа.

  1. Воскреслий Христос – наша надія.

Воскреслий Христос є наша надія і сподівання на життя вічне, на те, що і ми воскреснемо і будемо подібні до Нього, славитимемо Його святе ім’я вічно на небесах. Цього бажає наш Отець Небесний.

Якби не було воскресіння Христового, наша надія і сподівання були б марними і хибними. Якими ми були б тоді нещасними і пригніченими перед усіма грішниками, ворогами Божими. “І якщо ми в цьому тільки житті уповаємо на Христа, то ми нещасніші за всіх людей” (1 Кор. 15:19).

Щоб не опинитися в положенні найнещасніших, необхідно постійно сповнюватися силою Христовою, силою Його Слова, силою Духа Святого, Який завжди і всюди перебуває з нами і завжди готовий допомогти нам. Хто не має цієї сили, Господь Бог закликає покаятися в гріхах своїх і, звернувшись до Христа, призвати Його у своє серце.

24.09.2023

Благодать Божа та наша відповідальність

Коли ми говоримо про благодать Божу, ми зазвичай думаємо про те, як Бог дає нам свою любов і милість без будь-яких заслуг з нашого боку. І це справді так. Наша рятівна віра походить від Бога, який віддав Свого Сина, щоб спасти нас.

Але водночас нам слід пам'ятати, що Бог дав нам свободу вибору. Він не змушує нас приймати Його благодать, але дає нам можливість вибирати ...

Воскресіння Христа: джерело надії та нового життя

Сьогодні я хотів би поділитися з вами про те, як воскресіння Христа стало джерелом надії та нового життя для всіх віруючих. Воскресіння Христа є фундаментальною подією християнської віри і має велике значення для нашого життя сьогодні.

Воскресіння Христа дає нам надію життя після смерті. Як сказано в Писанні: "І якщо Христос не воскрес, то порожня проповідь наша, порожня та...

Любов Божа та наша любов до ближнього

Сьогодні ми святкуємо найбільшу подію в історії людства – воскресіння Ісуса Христа. Це свято кохання, надії та воскресіння. Цього дня ми повинні пам'ятати, що Бог любить нас, незважаючи на наші недоліки та гріхи. Він любить нас так сильно, що віддав за нас свого сина, Ісуса Христа, щоб ми могли отримати спасіння та вічне життя.

Але Великдень також нагадує нам про...

Воскресіння Ісуса Христа та його значення для нашого життя

Дорогі брати та сестри у Христі! Сьогодні ми зібралися тут, щоб відзначити найважливіше свято для всіх християн – Великдень. Це день, коли ми святкуємо воскресіння Ісуса Христа з мертвих та перемогу над гріхом та смертю. Це день, коли ми відзначаємо нашу надію на вічне життя завдяки вірі у Христа.

Для багатьох з нас Великдень - це просто привід зібратися з сім'єю...

Ісус — ідеальне жертовне ягня, яке пролило свою кров, щоб урятувати всіх нас

Дорогі брати і сестри у Христі, хочу сьогодні розповісти про Таємну Вечерю та символічне значення Песаха. Ці події не тільки описують останній вечір Ісуса з учнями, але й мають велике значення для нашої віри.

Виходячи з євангелії, ми знаємо, що Тайна Вечеря відбулася в останній день перед стратою Ісуса. Він зібрався зі своїми учнями, щоб відзначити Песах – єврейське с...

Розгадка таємниці: що означало вираз 'Здійснилося!' Господа Ісуса на хресті?

Фраза "Здійснилося!" ("Τετέλεσται" грецькою) була вимовлена Ісусом Христом на хресті в момент своєї смерті. Ця фраза згадується в Євангелії від Івана, розділ 19, вірш 30: "Коли Ісус, взявши оцет, сказав: досконало! І, нахиливши голову, віддав дух."

Історично, фраза "Здійснилося!" могла означати, що страту Ісуса н...

Любов Бога до світу

Сьогодні я хотів би говорити з вами про те, як Великдень нагадує нам про любов Бога до світу. У цей день ми відзначаємо перемогу Ісуса Христа над смертю, але також Пасха нагадує нам про те, як Бог любить нас.

У Писанні говориться, що "Бог так полюбив світ, що віддав Свого Єдинородного Сина, щоб кожен, хто вірує в Нього, не загинув, але мав вічне життя" (Івана 3:16). Це пока...

Про Великдень у контексті розповіді про розбійника на хресті і як його віра в Христа принесла йому спасіння

Дорогі брати і сестри у Христі! Сьогодні ми зібралися разом, щоб відзначити свято Великодня – день, коли Христос воскрес із мертвих і дарував нам свободу і надію на вічне життя. Але наша проповідь сьогодні буде не тільки про воскресіння, а й прощення гріхів, яке Бог дає нам через віру в Його сина, Ісуса Христа.

Сьогодні я хочу розповісти вам про розбійника на хресті, ...

Визволення, яке дає нам Христове Воскресіння

  1. Протягом всього двохтисячолітнього періоду існування, християнство завжди відчувало на собі сильний прес зовнішніх переслідувань. Це і тиск гонінь, і тиск скептицизму, і тиск атеїзму. Уже із самого початку створення Церкви, християнське вчення активно висміювалося.

    Особливий шквал насмішок вилився на догмат воскресіння. Насмішники знаходилися в усі періоди Церкви. Афіня...

Подяка за жертву Ісуса

Дорогі брати і сестри, сьогодні ми зібралися тут, щоб відсвяткувати Великдень та оспівувати подяку за жертву Ісуса Христа. Великдень – це час, коли ми згадуємо про жертву, яку вчинив наш Господь і Спаситель для спасіння. Як говориться в Євангелії від Івана: "Бо так полюбив Бог світ, що віддав Сина Свого Єдинородного, щоб кожен, хто вірує в Нього, не загинув, але мав життя вічне"...