Субота 04 Травень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

Вигнання з раю

Все, що ми бачимо, називається світом видимим. Але є й інший світ, що ми не можемо бачити, тобто світ невидимий. У ньому живуть Божі Ангели.

Хто ж ці ангели?

Це безтілесні парфуми, вони невидимі. Але іноді Бог відкриває через них Свою волю і Ангели набувають образу людини. Всіх ангелів Господь створив добрими та слухняними. Але один із них став гордим, перестав слухатися Бога і деяких інших ангелів навчив того ж. За це Господь вигнав їх від Себе, і вони стали називатися злими ангелами, чи бісами, а перший ангел, який повстав проти Бога, став називатися сатаною, чи дияволом.

Біблія в оповіданнях для дітей

З того часу добрі Ангели відокремилися від злих. Злі ангели скрізь сіють зло; вони сварять людей, заводять ворожнечу та війну, намагаються, щоб люди не любили Господа і жили між собою, як вороги. Добрі Ангели, навпаки, навчають нас усьому доброму та доброму.

Кожна людина має свій добрий Ангел-охоронець. Такі Ангели-охоронці оберігають людей від усякої біди і, у разі небезпеки, закривають їх своїми крилами. Добрі Ангели сумують і плачуть, якщо діти не слухаються тата і маму, оскільки зухвалих та злих дітей Господь не може взяти на Небо. Адже вони пам'ятають, як Господь видалив з неба зухвалих та неслухняних ангелів.

Коли Адам і Єва жили в раю, злі ангели заздрили їхньому щастю і захотіли позбавити їхнього райського життя. Для цього диявол перетворився на змія, піднявся на дерево і сказав Єві:

– Чи правда, що Бог заборонив вам їсти плоди з усіх дерев?

– Ні, – відповіла Єва, – Господь заборонив нам їсти плоди тільки з одного деревця, що росте посеред саду, і сказав, що якщо ми їх з'їмо, то помремо.

Біблія в оповіданнях для дітей

Тоді хитрий змій сказав:

- Не вірте Богу, ви не помрете, а, навпаки, самі зробитеся, як боги, і все знатимете.

Тут Єва подивилася на заборонені плоди, і їй дуже захотілося спробувати їх. І тоді вона зірвала один плід і з'їла його, а інший дала Адамові, і він також з'їв його. Як тільки це сталося, вони раптом помітили свою наготу. І після цього їм стало дуже соромно, як і всім, хто погано чинить.

Перш, коли Господь приходив до раю, Адам і Єва бігли до Нього назустріч і розмовляли з Ним, як діти з батьками. Але тепер, коли Бог покликав їх, їм соромно було здатися Йому, і вони сховалися від Нього. І сказав їм Господь:

– Де ти, Адаме?

– Я тут, – відповів він, – але мені соромно здатися Тобі, Господи, бо я не маю одягу!

Біблія в оповіданнях для дітей

Вигнання з раю

- Хто сказав, що тобі має бути соромно без одягу? Чи ти не їв плодів від дерева, з якого Я заборонив тобі?

Адам відповів:

– Дружина, яку Ти дав мені, вона дала мені плодів, і я їв.

І сказав Бог до жінки:

- Що ти зробила?

Єва ж відповіла:

- Змій звабив мене, і я їла.

Адам і Єва не розкаялися і не попросили Бога прощення, а стали звинувачувати один одного, і за це Господь покарав їх. Він сказав:

- Отже, ви не послухалися Мене, з'їли заборонений плід, ідіть геть із раю, робіть і в поті чола добувайте їжу! Досі ви не знали ні хвороб, ні смерті, тепер же ви хворітимете і помрете!

Тут з'явився Ангел, Господній слуга, з вогненним мечем і вигнав Адама та Єву з раю. Ось до чого доводить непослух!

Однак, покаравши людей, Господь, за своєю милосердю, обіцяв надіслати на землю Свого Сина Ісуса Христа, Який врятує їх, постраждає за людей і знову зробить їх гідними жити в раю з Богом після смерті.