Субота 04 Травень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

Давид та Авесалом

Коли помер Саул, царем Ізраїля був обраний Давид. Він ніколи не сподівався на свої сили і завжди молився до Бога. За це Господь допомагав йому здобувати перемоги над ворогами.

Щоразу Давид повертався з поля битви, оточений своїми підданими. Всі співали священні пісні і грали на гуслях і арфах і вихваляли Господа за дарування перемоги. Давид був дуже розумний та талановитий. Він написав цілу книгу священних пісень. Цю книгу, діти, ви, мабуть, знаєте, вона називається Псалтир і часто читається у церкві.

Біблія в оповіданнях для дітей

Однак і Давид зробив одного разу великий гріх.

У його війську служив один воїн. Він був бідний, але мав гарну дружину, яку дуже любив. Якось Давид побачив цю жінку, і вона йому дуже сподобалася. І Давид захотів відібрати в нього дружину і зробити її своєю дружиною. Він наказав воєначальнику поставити воїна в таке місце під час битви, щоб вороги його вбили. Так і сталося. Воїна вбили, і цар узяв собі його жінку.

Господь дуже розгнівався на Давида за цю злу справу і послав до нього святого пророка Натана. Пророк прийшов до царя і сказав йому:

- Царю, розсуди таку справу: в одному місті жили дві людини, багатій і бідняк. У багатія були великі стада овець, а у бідного була лише одна овечка, яку він виростив разом зі своїми дітьми і яка була йому як дочка. Але й ту овечку забрав у нього багатій.

Давид вислухав і, дуже розгнівавшись, закричав:

- Смерть безсовісному багачеві, який так чинить!

Тоді пророк Божий сказав:

- Царю, це ти сам себе присудив до смерті. У твого воїна була одна добра та мила дружина, і ти забрав у нього дружину, а його самого погубив руками ворогів. Так говорить Господь, – продовжував Натан: «Я зробив Давида царем і завжди допомагав йому, навіщо ж він так погано чинить? Тепер Я маю покарати його і пошлю лиха на його сім'ю».

Біблія в оповіданнях для дітей

Загибель Авесалома

Незабаром у Давида померли діти, а один його син, Авесалом, захотів відібрати в нього царство, щоб самому стати царем. Він зібрав солдатів і пішов воювати проти батька. Ви знаєте, діти, що Господь велить любити і шанувати батьків, і тому за такий гріховний намір Він покарав Авесалома. Авесалом мав красиве довге волосся. Коли він воював проти батька, йому довелося швидко їхати лісом. І ось він зачепився волоссям за сук, кінь втік, а він залишився висіти на дереві. Один солдат із війська Давида знайшов Авесалома і заколов його списом.

Давидові шкода було сина, він дуже любив його. І коли йому сказали про смерть Авесалома, він із скорботою вигукнув:

- Сину мій, бідний мій сину Авесалом! Я старий і думав померти перед тобою, але Бог судив інакше!

Біблія в оповіданнях для дітей

Гірко плакав Давид і просив у Бога прощення. Він написав багато молитов, псалмів, у яких каявся Богу. Давид їх співав, граючи на різних інструментах. За його любов до Бога, справедливість і смирення Господь пробачив Давида і обіцяв йому, що Спаситель світу буде з його роду. Тепер у Давида залишився один син Соломон. Коли Давид постарів, Господь поставив Соломона царем над євреями.