Понеділок 16 Вересень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

Очікування в Єрусалимі

 

Ці люди на картинці – послідовники Ісуса. Вони послухалися його, і залишилися в Єрусалимі. Коли вони сидять і чекають, весь будинок, де вони зібралися, наповнюється гучним шумом. Цей шум нагадує шум сильного поривчастого вітру. Після цього над головою кожного учня з'являється язичок полум'я. Чи бачиш ці вогняні язички над кожним із них? Що все це означає?

Сталося диво! Ісус повернувся до свого Батька на небо і вилив на учнів Божий Святий Дух. Знаєш, яку здатність дає їм дух? Усі вони починають говорити різними мовами.

В цей час в Єрусалимі є безліч людей. Вони чують шум, схожий на сильний вітер, і приходять дізнатися, що сталося. Серед них є люди з інших народів, які прийшли до Єрусалиму на свято П'ятидесятниці. Які ж вони здивовані! Кожен з них чує, що учні говорять його рідною мовою і розповідають про дивовижні справи Бога.

Люди дивуються: Вони ж усі Галілеї. Як же вони можуть говорити тими мовами, якими розмовляють у наших країнах?»

Тоді постає Петро. Він гучним голосом розповідає людям про те, як Ісус був убитий і як Єгова воскресив його з мертвих. «Зараз Ісус на небі, праворуч від Бога,— каже Петро,— і він вилив обіцяний святий дух. Ось чому ви бачите ці чудеса».

Після слів Петра багато хто дуже шкодує, що сталося з Ісусом. "Що нам робити?" — питають вони. "Вам потрібно змінити своє життя і хреститися", - відповідає Петро. І того ж дня близько трьох тисяч людей хрестяться і стають послідовниками Ісуса.

Дії 2:1—47