Понеділок 16 Вересень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

Звільнено з в'язниці

 

ДИВИСЬ! Ангел відчиняє двері в'язниці і звільняє апостолів Ісуса. Давай дізнаємося, як вони опинилися у в'язниці.

Це сталося невдовзі після того, як на учнів Ісуса було вилито святий дух. Якось вдень Петро та Іван йдуть до Єрусалимського храму. Біля воріт храму сидить людина, кульгава від народження. Його приносять сюди щодня, і він просить грошей у людей, які приходять до храму. Побачивши Петра та Івана, він просить їх щось йому дати. Як же вчинять апостоли?

Вони зупиняються і дивляться на жебрака. «Грошей у мене немає,— каже Петро,— але я дам тобі те, що маю. В ім'я Ісуса встань і ходи! Петро бере кульгавого за праву руку і піднімає. Людина схоплюється і починає ходити. Побачивши це дивовижне диво, народ дивується і надзвичайне захоплення.

Петро говорить народу: «Це диво ми зробили силою Бога, який воскресив Ісуса з мертвих». У цей час до Петра та Івана підходять релігійні керівники. Вони незадоволені тим, що Петро та Іван розповідають народу про воскресіння Ісуса. Тому вони хапають апостолів і кидають їх у в'язницю.

Наступного дня релігійні керівники скликають великі збори. На нього наводять Петра та Іоанна, а також людину, яку зцілили апостоли. Релігійні керівники запитують апостолів: «Якою силою ви здійснили це диво?»

Петро каже, що це диво вони зробили силою Бога, який воскресив Ісуса з мертвих. Священики не знають, що робити. Вони ж не можуть заперечувати, що це дивовижне диво сталося насправді. Тому, заборонивши апостолам говорити про Ісуса, вони їх відпускають.

Минають дні. Апостоли продовжують проповідувати про Ісуса та зцілювати хворих. Поголос про ці чудеса розноситься всюди. З міст, розташованих поряд із Єрусалимом, приходить безліч людей. Вони приносять хворих, щоб апостоли їх зцілили. Релігійні керівники, керовані ревнощами, кидають апостолів у в'язницю. Але апостоли перебувають там недовго.

Вночі, як показано на малюнку, ангел Бога відчиняє двері в'язниці. Ангел каже: «Виходьте, йдіть у храм і продовжуйте проповідувати народові». Наступного ранку люди, яких надіслали релігійні керівники, приходять до в'язниці і бачать, що апостолів там немає. Пізніше їм повідомляють, що апостоли стоять у храмі та навчають народ. Тоді вони йдуть і приводять їх до Синедріонової зали.

Релігійні керівники обурюються: «Ми суворо заборонили вам вчити про Ісуса, і що ж?! Ви наповнили своїм вченням увесь Єрусалим! Тоді апостоли відповідають: “Ми повинні підкорятися Богові як правителю, а не людям”. Тому вони й надалі проповідують добру звістку. Хіба це не чудовий приклад для наслідування?

Дії, розділи 3-5