Понеділок 16 Вересень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

Ісус вибирає дванадцять апостолів

Ісус вже проповідував протягом півтора років. Тепер він повинен вибрати спеціальних людей, які будуть його помічниками. Він мав обрати 12 друзів, яким він навчав, щоб вони стали лідерами у християнській громаді. Але перед тим, він пішов на гору, щоб помолитися і попросити допомоги від Бога. Ісус провів там всю ніч, молившись. Наступного ранку він вибрав 12 апостолів зі своїх учнів. Ти пам'ятаєш їх імена? Ось вони: Петро, Андрій, Яків, Іван, Пилип, Варфоломій, Хома, Матвій, Яків (Алфеїв син), Тадей, Симон і Юда Іскаріот.

Ці апостоли будуть разом з Ісусом, навчатися від нього та розповсюджувати важливі повідомлення. Вони також матимуть силу виганяти злих духів та лікувати хворих, завдяки Божій допомозі.

Ісус вважав цих 12 апостолів своїми друзями і довіряв їм. Дехто вважав, що апостоли не дуже розумні і прості люди. Але Ісус навчив їх багато речей і довіряв їм важливі завдання. Вони були поруч з Ісусом в найважливіші моменти, наприклад, перед його смертю та після воскресіння. Більшість апостолів були з Галілеї та дехто з них був одружений.

Апостоли також робили помилки і часом були нетерплячими або сварились. Проте вони були добрими людьми, які любили Бога. Вони стали основою для християнської громади після того, як Ісус пішов на небо.