Понеділок 16 Вересень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

Ісус годує тисячі людей

У 32 році нашої ери, якраз перед Пасхою, апостоли повернулися з проповідницької подорожі. Вони були втомлені, тому Ісус разом з ними вирушили на човні до Віфсаїди, де планували відпочити. Проте, коли човен наблизився до берега, Ісус помітив, що на тому місці зібралася велика група людей, які чекали на нього. Хоча Ісус і відчував потребу у відпочинку разом з апостолами, він прийняв цих людей і взявся навчати та лікувати хворих серед них. Весь день він присвятив спілкуванню з ними та викладанню про Боже Царство.

Коли настав вечір, апостоли підійшли до Ісуса і сказали: "Люди голодні. Дозволь їм піти в села та міста і купити собі їжі". Ісус відповів: "Нехай залишаться тут. Ми надамо їм їжу". Апостоли запитали: "Може, ми маємо йти й купити для них хліба?" Пилип вказав: "У нас є п'ять хлібин і дві невеликі рибки, але цього замало для стількох людей".

На це Ісус сказав: "Принесіть мені ці хліби та рибу". Він взяв цю невелику кількість їжі, подивився на небо і помолився. Потім він подав цю їжу апостолам, які роздали її людям. Всі 5000 чоловіків, а також жінки і діти, мали досить для ситої вечері. Після того апостоли зібрали залишки, щоб нічого не пішло насіщення. Можливо, ти уявляєш собі, яке величезне диво сталося в цей момент, правда?

Це подія вразила людей настільки, що вони вирішили зробити Ісуса своїм царем. Але Ісус розумів, що Його Батько (Бог) має надати Йому царську владу в інший час. Тому він відправив людей і велів апостолам переплисти на інший берег Галілейського моря. Сам же він пішов на гору, щоб бути на самоті з Богом. Так Ісус завжди знаходив час для молитви, незважаючи на свої зайнятості.