Понеділок 16 Вересень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

Мідна змія

ПОДІБНА чи змія, що обвила навколо жердки, до справжньої змії? Ні. Ця змія виготовлена з міді. Бог наказав Мойсею прив'язати змію до жердки, щоб люди дивилися на неї і не помирали. Але справжні змії, що ползають по землі, реальні. Вони кусають людей, і ті починають хворіти. Знаєш, чому це сталося?

Тому що ізраїльтяни розлючилися на Бога і Мойсея. Вони говорять: "Зачем ви вивели нас із Єгипту? Щоб ми померли в цій пустелі? Тут немає що їсти та пити. Манну ми більше не можемо їсти".

Насправді манна - смачна їжа. Бог дає її дивом. Також дивом він дає воду. Але народ не цінує цього. Тому в якості покарання Бог посилає отруйних змій. Змії жалять ізраїльтян, і багато з них помирає.

Нарешті люди приходять до Мойсея і благають його: "Ми скоїли гріх, оскільки розлютилися проти тебе та Бога. Попроси Бога, щоб він визволив нас від змій".

Мойсей молиться за народ. Тоді Бог велить Мойсеєві створити мідну змію та прикріпити її до жердки. Кожному укушеному людині Бог велить подивитися на змію. Мойсей точно виконує Божу заповідь. І ті, хто був укушений зміями, дивлячись на мідну змію, одужували.

З цього ми можемо взяти добрий урок. Ми всі якимось чином схожі на ізраїльтян, кого укусили змії. Рано чи пізно всі люди помирають. Подивися навколо, і ти побачиш, що люди старіють, хворіють та помирають. Це трапляється через те, що перший чоловік та жінка, Адам і Єва, відкинули Бога, і ми - їхні діти. Але Бог дає нам можливість жити вічно.

Бог послав на землю свого Сина, Ісуса Христа. Ісус був розп'ятим на хресті, тому що багато людей вважали його поганим. Але Бог видав Ісуса на смерть, щоб врятувати нас. Якщо ми дивимося на нього і йдемо за ним, ми зможемо жити вічно. Більше про це ми дізнаємося пізніше.

Числа 21:4—9; Івана 3:14, 15.