Понеділок 16 Вересень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

У верхній кімнаті

МИНУЛО вже два дні, сьогодні четвер, вечір. Ісус та 12 апостолів зібралися у великій верхній кімнаті на Великдень. Людина, яка йде, - Юда Іскаріот. Він іде до священиків, щоб допомогти їм схопити Ісуса.

За день до того Юда прийшов до них і запитав: «Що ви дасте мені, якщо я допоможу вам схопити Ісуса?». — Тридцять срібних монет,— пообіцяли вони. Тому зараз Юда йде до них, щоб показати, де знаходиться Ісус. Хіба це не страшно?

Великодня вечеря закінчилася. Але тепер Ісус починає іншу вечерю. Ця вечеря — особлива. Ісус дає апостолам хліб і каже: «Їжте його, тому що він означає моє тіло, яке буде віддано за вас». Потім він дає їм чашу з вином і каже: "Пийте його, тому що воно означає мою кров, яка проллється за вас". У Біблії ця вечеря називається «вечерею Господа». Також його називають Вечеря Господнього.

Ізраїльтяни їли пасхальну їжу, щоб нагадати собі про те, що в Єгипті ангел Бога пройшов повз їхні домівки, а в будинках єгиптян убив усіх первістків. Ісус хоче, щоб його послідовники пам'ятали про нього, а також про те, як він віддав за них своє життя. Тому він просить їх щороку влаштовувати цю особливу вечерю.

Після Вечері Господньої Ісус закликає апостолів бути сміливими та сильними у вірі. Насамкінець вони співають хвалебні пісні Богу і йдуть. Зараз уже дуже пізно, можливо, навіть минула опівночі. Давай подивимося, куди вони йдуть .

Матвія 26:14—30; Луки 22:1-39; Іоанна, глави 13-17; 1 Коринтянам 11:20