Понеділок 16 Вересень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

Вигнання Адама та Еви з раю

Але, якось Адам і Єва не послухалися Бога. І Він зігнав їх з раю. Це сталося так.

Господь дозволив їм їсти плоди від всякого дерева в саду, крім плодів від дерева, що називалося деревом пізнання добра та зла. Бог сказав, що якщо вони не послухаються цієї заповіді, то помруть.

Але сатана, ворог Бога і людей, вирішив занапастити Адама та Єву. Якось він підійшов до Єви у вигляді змія і сказав: «Чи справді сказав Бог: „Не їжте ні від якого дерева в раю?“» Єва відповіла: «Плоди від усіх дерев ми можемо їсти, але тільки плодів з дерева, що знаходиться посеред раю, Бог не звелів нам їсти, щоб нам не померти». Тоді змій, бажаючи посіяти в серці Єви сумнів у щирості Божої любові, почав обманювати її, кажучи: Ні, не помрете; але знає Бог, що в день, коли ви скуштуєте плоди, відкриються очі ваші і ви будете як боги, які знають добро і зло».

Коли Єва після слів змія подивилася на дерево, воно здалося їй гарним для їжі, приємним для очей і омріяним, бо давало знання. Вона зірвала з нього плід і з'їла його, і дала їсти також чоловікові своєму Адамові. І сказав Бог Адамові: «За те, що ти послухався голосу жінки твоєї і їв від дерева, про яке Я наказав тобі, сказавши: Не їж від нього, то проклята земля за тебе; З скорботою харчуватимешся від неї в усі дні життя твого. бо порох ти і в порох вернешся». Господь вигнав Адама та Єву з прекрасного саду, і вони не могли більше повернутися. Тому вони такі сумні на цій картинці.

Так сталося гріхопадіння перших людей. За словами Бога, вони померли духовною смертю, а потім і фізичною. Духовна смерть означає, що переривається духовне спілкування з Богом Творцем. Але Бог уже тоді обіцяє спасіння всьому людству від гріха через Свого Сина Ісуса Христа. Про це ви прочитаєте пізніше у цій же книзі.

Докладніше прочитайте: Книга Буття 3:1-23 .