Понеділок 16 Вересень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

Одкровення Івана

Земля, де ми живемо, нічого очікувати існувати вічно. У багатьох місцях Біблії можна прочитати пророчі слова про це, але багато їх у «Одкровенні Івана», тобто. в останній книзі Біблії.

 

Іоанн був одним із дванадцяти апостолів Ісуса Христа. Він був також одним із наймолодших апостолів. Згідно з переказами перших християн, усі апостоли, крім Іоанна, померли мученицькою смертю. Але й Іван теж страждав за Христа. Коли він перебував у засланні на грецькому острові Патмос, йому з'явився Господь і сказав: « … Я є Альфа і Омега, перший і останній; те, що бачиш, напиши до книги і пішли церквам... » (Об'явлення Івана Богослова 1:10-11).

У цій книзі пророцтва та події останніх днів описані, в основному, символічно: наприклад, листи до семи церков, сім печаток, чотири вершники, сім труб, сім чаш гніву Божого, Армагеддон, книга життя, число звіра – 666, Вавилон – велика блудниця , звір із сімома головами та десятьма рогами, десять царів, тисячолітнє царство, Новий Єрусалим… дорогоцінні камені, дерево життя…

Одкровення Іоанна містить глибокі таємниці. Але одне зрозуміло: Господь Ісус Христос прийде знову на землю. Він судитиме світ. На нього чекали перші християни, на нього чекаємо і ми.

Прочитаємо один із вищезгаданих листів до семи церков. Ці сім церков існували в той час, коли Іван писав своє «Об'явлення», але листи відкривають і майбутній стан християнської церкви та віруючих. Можливо, деякі слова цього листа відносяться і до тебе і до мене.

Читайте детальніше: Об'явлення Іоанна Богослова .