Понеділок 16 Вересень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

«Навчіть усі народи»

Прощаючись зі Своїми учнями перед тим, як піднестися на небо, наш Спаситель, Ісус Христос сказав:
«Дана Мені всяка влада на небі та на землі: тож ідіть, навчіть всі народи, хрестячи їх в ім'я Отця і Сина та Святого Духа, навчаючи їх дотримуватися всього, що Я наказав вам; і ось Я з вами в усі дні до кінця віку. Амінь».

З різних місць євангелії видно, що Господь любить усі народи та хоче врятувати людей усіх народів світу. Ось кілька слів зі Святого Письма на підтвердження цього:

«…бо Ти ( тобто Спаситель Ісус Христос ) був закланий, і Своєю кров'ю викупив нас Богові з усякого коліна і язика, і народу і племені…»

«Після цього я глянув, і ось, безліч людей, яких ніхто не міг перерахувати, з усіх племен і колін, і народів і мов стояло перед престолом і перед Агнцем у білому одязі і з пальмовими гілками в руках своїх».

«І побачив я іншого Ангела, що летить посередині неба, що мав вічне Євангеліє, щоб благовістити тим, хто живе на землі, і кожному племені, і коліну, і мові, і народові…»

Отже, дорогий читачу, ти дорогий Господеві, з якого б народу ти не походив: з великого чи з нечисленного. Він любить тебе. Усі люди та всі народи однаково цінні перед Господом. Ісус Христос помер, щоб спасти всіх людей на землі: «Бо кожен, хто покличе Господнє Ім'я, спасеться» — читаємо ми в Євангелії. Читай і ти євангелію, Слово Боже! А якщо Євангеліє ще не перекладено твоєю рідною мовою, можливо, саме ти і твої друзі і перекладете його. Майже дві тисячі мов світу воно вже перекладено.

Докладніше прочитайте: Св. Євангеліє від Матвія 28:18-20 ; Об'явлення Івана Богослова 5:9 ; 7:9 ; 14:6 .