П'ятниця 18 Жовтень 2024   Українська  /   Русский       Пошук    

Ісус навчає людей на горі

Одного разу Ісус з учнями піднявся на гору, а навколо стовпилося багато народу. Він сказав їм:

- Добре тому, хто любить правду, у кого добре серце і чисті думки, хто не терпить сварок, хто не гордий і не образливий. Добре навіть тим, у кого лихо і кого образили несправедливо! Усіх їх Бог назве своїми дітьми, втішить і віддасть їм небесне Царство. Робіть добро — і тоді люди прославлятимуть Бога, в якого ви вірите.

- Я прийшов, щоб виконати всі закони, які Бог дав Мойсею, і всі пророцтва. Дотримуйтесь Божих заповідей і навчайте цього інших. І знайте: не можна не тільки вбивати, але навіть гніватися даремно. Не можна не лише порушувати заповіді, а й навіть хотіти того, що Бог заборонив.

- Намагайтеся прощати тих, хто вас ображає, і моліться за них, тоді ви будете справжніми дітьми Бога: Він любить усіх людей. Але дивіться, не вихваляйтеся своїми добрими справами! Не моліться напоказ! Ви робите це не для похвали, а для Бога.

- Не думайте надто багато про їжу, одяг та речі: Бог дасть вам все, що потрібно. Краще думайте про те, як догодити Йому і потрапити до Його царства на небі.

- Не засуджуйте нікого за погані вчинки: адже ви самі часто чините погано. Намагайтеся робити іншим те, чого хотіли

би від них самі.

Люди дуже дивувалися словами Ісуса: вони ніколи не чули нічого подібного від інших вчителів.